Attica Bank: Αποφασισμένη να βρει λύση στο αδιέξοδο της τράπεζας η Ελένη Βρεττού
H Ελένη Βρεττού έκοψε το βήχα στην εκπρόσωπο του Ellington, την Ειρήνη Μαραγκουδάκη που είναι εντεταλμένη εκτελεστική σύμβουλος, στο ΔΣ της τράπεζας
Αποφασισμένη να βρει λύση και να βγάλει από το αδιέξοδο την Attica Bank είναι η CEO της τράπεζας Ελένη Βρεττού.
Αύριο, το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα –σύμφωνα με πληροφορίες- θα έχει σταλεί το νέο επιχειρησιακό σχέδιο της Attica Bank στην Τράπεζα της Ελλάδος.
Από το μεσημέρι της περασμένης Δευτέρας 19 Σεπτεμβρίου που έφτασε στη διοίκηση η αξιολόγηση της DBRS για την τιτλοποίηση Omega που «έγραψε» ζημιές ύψους 310 εκατ. ευρώ για την τράπεζα, ξεκίνησε και ο μαραθώνιος των συζητήσεων και διαβουλεύσεων με τους μετόχους της τράπεζας των μηχανικών για τη νέα αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.
Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι μπορεί και μέσα στη μέρα να βγει «λευκός καπνός» και να ανακοινωθεί ότι το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και το σχήμα ΤΜΕΔΕ –Ellington κατέληξαν σε συμφωνία για το ύψος της αύξησης κεφαλαίου που θα πρέπει να γίνει μέχρι το τέλος του έτους.
Το πιθανότερο είναι να συμφωνηθεί αύξηση ύψους 420 με 450 εκατ. ευρώ.
Την ίδια ώρα η Τράπεζα της Ελλάδος ως εποπτεύουσα αρχή παρακολουθεί στενά τα τεκταινόμενα στην Attica Bank.
Και έκοψε το βήχα στην εκπρόσωπο του Ellington, την Ειρήνη Μαραγκουδάκη που είναι εντεταλμένη εκτελεστική σύμβουλος, στο ΔΣ της τράπεζας, όταν εξέφρασε αντιρρήσεις σχετικά με το ποιος θα αναλάβει τη διαχείριση των «κόκκινων» δανείων της Attica Bank.
Όπως είναι γνωστό η εταιρεία διαχείρισης «Θεά Αρτεμις» -που είχε διευθύνουσα σύμβουλο την κα Μαραγκουδάκη- είχε αναλάβει αρχικά την διαχείριση της τιτλοποίησης «Artemis» την μετέπειτα Omega των 1,3 δις ευρώ, που μόνο αυτή έφερε ζημία για την τράπεζα 310 εκατ ευρώ.
Το ενδεχόμενο ότι η Αττικής μπορεί να αναζητήσει νέο επενδυτή για την ιδιωτικοποίηση της, ανάγκασε τους Αμερικανούς του Ellington να βάλουν νερό στο κρασί τους και το χέρι στην τσέπη για να προχωρήσει η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου και η αναδιάρθρωση της τράπεζας.
Όπως είναι γνωστό η αρχική συμφωνία για την οποία έχει δεσμευτεί ο στρατηγικός επενδυτής προβλέπει ότι το σχήμα ΤΜΕΔΕ – Ellington θα αυξήσει το ποσοστό του από το 24,4% σήμερα στο 63% και αντιστοίχως θα μειωθεί το ποσοστό του ΤΧΣ, το οποίο θα πρέπει να ολοκληρώσει την αποεπένδυση του από τις τράπεζες το 2025.