Σύγκρουση Ν.Δ - ΣΥΡΙΖΑ για το πόρισμα της ΤτΕ στην προανακριτική
Παράταση ενός μηνός (έως τις 7 Ιουλίου) ζήτησε από τον Πρόεδρο της Βουλής η προανακριτική επιτροπή που διερευνά την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών του 2016.
Την ίδια στιγμή, για «οριστική ταφόπλακα στην άθλια μεθόδευση της Ν.Δ. κατά του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. και του Νίκου Παππά» κάνουν λόγο κοινοβουλευτικές πηγές του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την κατάθεση της έκθεσης της Τράπεζας της Ελλάδος για την προέλευση των 3 εκατ. ευρώ του Χρήστου Καλογρίτσα ενώ η ΝΔ με ανακοίνωση της κατηγορεί τον Νίκο Παππά πως το βάζει στα πόδια.
Όπως ανέφερε στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες ο πρόεδρος της προανακριτικής επιτροπής Στ. Κελέτσης, μετά και την ολοκλήρωση του καταλόγου των μαρτύρων, αποφασίστηκε η κλήση του ελεγχόμενου πρώην υπουργού Ν. Παππά στις 9 Ιουνίου, στις 10:00 πμ.
Ωστόσο, όπως σημείωσε ο κ. Κελέτσης, ο κ. Παππάς δεσμεύτηκε να στείλει υπόμνημα με τις θέσεις του, έως την Παρασκευή 4 Ιουνίου.
Σύμφωνα με τον κ. Κελέτση, εφόσον δεν προκύψει κάτι άλλο, η επιτροπή θα ξανασυνεδριάσει για να συζητήσει το υπόμνημα Παππά, και ακολούθως θα προχωρήσει στη διαδικασία σύνταξης του πορίσματος της. Όπως εκτίμησε ο κ. Κελέτσης, η όλη διαδικασία διερεύνησης της υπόθεσης θα έχει περάσει και από την ολομέλεια της Βουλής μέχρι τις αρχές Ιουλίου.
Παππάς: Φιάσκο η προανακριτική – Η συνέχεια στην Ολομέλεια
Αυτή η προανακριτική επιτροπή στήθηκε μόνο και μόνο επειδή η κυβέρνησή μας έβαλε τάξη στο τηλεοπτικό τοπίο, επειδή ωφέλησε το δημόσιο, επειδή φορολόγησε για πρώτη φορά τους τηλεοπτικούς σταθμούς και, κυρίως, επειδή εξέθεσε τη διαχρονική και διαπλεκόμενη απραξία των προηγούμενων κυβερνήσεων, αναφέρει σε δήλωσή του ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς.
«Σήμερα, με συνοπτικές διαδικασίες, περιλαμβανομένων καθυστερήσεων αλλά και των διακοπών του Πάσχα σε ένα διάστημα λιγότερο από δύο μήνες, με μόνο 13 συνεδριάσεις, κλείνει ο κύκλος κατάθεσης των μαρτύρων.
Κλείνει ο κύκλος μιας κακόγουστης φάρσας, μιας κακόγουστης παράστασης που έχει εξελιχθεί σε φιάσκο και μπούμερανγκ για τους πολιτικούς της εμπνευστές», τονίζει ο Νίκος Παππάς και προαναγγέλλει: «Τη συνέχεια θα έχει τη δυνατότητα να τη δει όλος ο ελληνικός λαός στην Ολομέλεια της Βουλής».
ΝΔ για Παππά: Το βάζει μετά το πόρισμα της ΤτΕ – Οι αποκαλύψεις ζητούν απαντήσεις
«Το βάζει στα πόδια ο Νίκος Παππάς μετά το πόρισμα-κόλαφο της Τράπεζας της Ελλάδος, που καταρρίπτει σημείο προς σημείο τους ισχυρισμούς του, περί ελέγχου και έγκρισης από την Τ.τ. Ε της προέλευσης των τριών εκατ. ευρώ με τα οποία ο Χρήστος Καλογρίτσας συμμετείχε στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες», αναφέρουν πηγές της ΝΔ, με αφορμή την κατάθεση στην προανακριτική της έκθεσης της ΤτΕ, και την απόφαση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, να καταθέσει υπόμνημα με τις απαντήσεις του.
«Μετά την έκθεση-βόμβα που αποκαλύπτει ότι η μεταβίβαση των 3 εκατ ευρώ στον Καλογρίτσα από τους ‘Άραβες έγινε βάσει ενός συμφωνητικού για εκτέλεση έργου το οποίο, όπως αναφέρεται στο πόρισμα, δεν υλοποιήθηκε ποτέ, πολλαπλασιάζοντας τις ενδείξεις περί εικονικότητας της σύμβασης, ο «πρωταγωνιστής» εκείνης της περιόδου, επέλεξε τη φυγή.
Μη αντέχοντας να σταθεί πρόσωπο με πρόσωπο ενώπιον των μελών της προανακριτικής επιτροπής και να απαντήσει στα κρίσιμα ερωτηματικά που έχουν δημιουργηθεί για το παρασκήνιο της σύστασης ομίλου χειραγώγησης Μέσων Ενημέρωσης την περίοδο που ήταν πανίσχυρος υπουργός, ο Νίκος Παππάς κρύβεται πίσω από επικοινωνιακά «πυροτεχνήματα» και βαρύγδουπες δηλώσεις.
Γυρίζει την πλάτη στην αναζήτηση της αλήθειας και επιλέγει τον μονόλογο λέγοντας πως θα καταθέσει τις θέσεις του με υπόμνημα. Τα στοιχεία όμως που έχουν δει το φως της δημοσιότητας στις συνεδριάσεις της προανακριτικής επιτροπής και οι επώνυμες καταγγελίες για το στήσιμο ενός μηχανισμού προπαγάνδας έχουν δημιουργήσει «βουνό» αποκαλύψεων που ζητούν σαφείς απαντήσεις», επισημαίνουν πηγές της ΝΔ και προσθέτουν:
«Τα ερωτηματικά έγιναν περισσότερα με την κατάθεση του πρώην αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου της Attica Bank Αθανάσιου Τσάδαρη ο οποίος τίναξε στον αέρα ένα ακόμη «επιχείρημα» του ΣΥΡΙΖΑ, ότι δηλαδή ο Καλογρίτσας είχε λεφτά επομένως δεν είχε λόγο να αναζητήσει χρήματα, καθώς υποστήριξε ακριβώς το αντίθετο!
Από την εξέταση του τραπεζικού στελέχους με πορεία όπως ο ίδιος είπε στην Αριστερά και προσωπικές (όχι άλλες σχέσεις) με άτομα του ΣΥΡΙΖΑ προέκυψε:
Από την έναρξη της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ η πιστοληπτική ικανότητα του Χρ. Καλογρίτσα εκτινάχθηκε από τα 47 εκατ ευρώ στα 110 εκατ ευρώ μέσα σε ένα έτος!
Κατά το διαγωνισμό των αδειών ο Χρήστος Καλογρίτσας, σε αντίθεση με όσα ισχυρίστηκε ο Νίκος Παππάς, δεν είχε πιστοληπτική ικανότητα και η Attica Bank του είχε αρνηθεί δάνεια και για το κανάλι παρόλο που ο αποκαλούμενος «κόκκινος εργολάβος» το ζήτησε.
Ενώ τα 3 εκατ ευρώ θεωρήθηκαν από την Attica Bank νόμιμα, τελικά απεστάλη στις 3 Οκτωβρίου 2016 αναφορά ως ύποπτη συναλλαγή στην Αρχή για την καταπολέμηση του βρώμικου χρήματος.
Μέσα από τις ερωτήσεις του βουλευτή κ. Νικολακοπούλου προέκυψε η σύνδεση του έργου Πάτρα – Πύργος στα email της ccc με σαφή αναφορά για «σπάσιμο» του έργου σε 8 τμήματα από την τότε κυβέρνηση».
ΣΥΡΙΖΑ για πόρισμα ΤτΕ: Oριστική ταφόπλακα στην άθλια μεθόδευση της ΝΔ κατά ΣΥΡΙΖΑ και Παππά
Για «οριστική ταφόπλακα στην άθλια μεθόδευση της Ν.Δ. κατά του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. και του Νίκου Παππά» κάνουν λόγο κοινοβουλευτικές πηγές του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την κατάθεση της έκθεσης της Τράπεζας της Ελλάδος για την προέλευση των 3 εκατ. ευρώ του Χρήστου Καλογρίτσα.
Όπως τονίζουν, η έκθεση της ΤτΕ, αποκάλυψε την πραγματική ροή του χρήματος μεταξύ δύο ιδιωτών, επιβεβαίωσε την προέλευση και την κατάληξη των 3 εκατ. ευρώ, ξεκαθαρίζοντας ότι «το εν λόγω έμβασμα και η έκδοση της συναφούς εγγυητικής επιστολής έγιναν με την τήρηση όλων των προβλεπόμενων από τον νόμο διαδικασιών», ενώ παρουσίασε «αναλυτικά στοιχεία για την κατάληξη αυτού του ποσού μετά την επιστροφή του στον όμιλο Καλογρίτσα».
Συγκεκριμένα, προσθέτουν, «όπως τεκμαίρεται από το άνοιγμα των λογαριασμών, το ποσό διοχετεύτηκε στο σύνολό του για την εξυπηρέτηση του παραγωγικού κύκλου της συγκεκριμένης εταιρείας: Προμηθευτές, δομικά υλικά μέχρι και την πληρωμή λογαριασμών ΔΕΗ και ασφαλιστικών ταμείων». Όπως προκύπτει ακόμα από την έκθεση, συνεχίζουν οι ίδιες πηγές «για όλες τις κινήσεις ήταν ενήμερες τόσο η αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος όσο και η ΤτΕ. Μάλιστα, η Attica Bank και η Εθνική Τράπεζα, όπως αναφέρεται στην έκθεση της ΤτΕ, υπέβαλαν στην αρχή ξεπλύματος μαύρου χρήματος και τις σχετικές αναφορές με όλα τα στοιχεία. Όπως αναφέρεται, “η εν λόγω Αρχή διαβιβάζει κατά την κρίση της στις εισαγγελικές αρχές τυχόν περιπτώσεις που χρίζουν διερεύνησης”».
Σύμφωνα με τις κοινοβουλευτικές πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, στα βασικότερα σημεία της η έκθεση της ΤτΕ αναφέρει ότι:
-Μετά την επιστροφή των εγγυητικών επιστολών, τα χρήματα (3 εκατ. ευρώ) πέρασαν από την εταιρεία ΜΜΕ του Ιωάννη Βλαδίμηρου Καλογρίτσα στην εταιρεία Τοξότης του ομίλου, η οποία στη συνέχεια τα ανάλωσε «μέσω πλήθους συναλλαγών χρέωσης κυρίως μικρής αξίας στο πλαίσιο του συναλλακτικού κυκλώματος της εταιρείας».
-«Οι χρεώσεις του λογαριασμού με αριθμό ……… της εταιρείας “Τοξότης ΑΕ”, δηλαδή ο τρόπος ανάλωσης των λόγω κεφαλαίων από την εταιρεία αφορούσαν μεγάλο πλήθος συναλλαγών εμβασμάτων, εντολών πληρωμών και συναλλαγές έκδοσης/εξόφλησης επιταγών, κυρίως μικρής αξίας […] Από ευρύ δείγμα συναλλαγών που ελέγχθηκαν […] προκύπτει ότι στην πλειονότητά τους αφορούσαν πληρωμές φορολογικών / ασφαλιστικών υποχρεώσεων της εταιρείας ή μεταφορές προς επιχειρήσεις / φυσικά πρόσωπα με αντικείμενο δραστηριότητας συναφές με τον κλάδο των κατασκευών».
-Η αρμόδια υπηρεσία της Τράπεζας της Ελλάδος είχε ενημερωθεί από την Τράπεζα Αττικής και στο πλαίσιο των εποπτικών της καθηκόντων επέστησε την προσοχή των αρμοδίων στελεχών της Attica Bank στην ενδελεχή εξέταση των συναλλαγών και τη συλλογή όλων των απαραίτητων στοιχείων και πληροφοριών για την τεκμηρίωση της σκοπούμενης φύσης τους.
Συνοπτικά, “έγινε ενδελεχής έλεγχος τόσο για την προέλευση των χρημάτων όσο και για την κατάληξή τους” συμπεραίνουν οι κοινοβουλευτικές πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, και τονίζουν: “Η φάρσα ολοκληρώνεται ως κωμωδία και η μεθόδευση ως τραγωδία για τους εμπνευστές της”.
Τέλος, οι κοινοβουλευτικές πηγές του ΣΥΡΙΖΑ παραθέτουν αναλυτικά, τα εξής “βασικά σημεία της έκθεσης”:
-«8. Μετά την επιστροφή της ως άνω εγγυητικής επιστολής και τη συνεπακόλουθη αποδέσμευση του ποσού, αυτό μεταφέρθηκε αυτούσιο υπέρ του μοναδικού μετόχου κ. Ιωάννη – Βλαδίμηρου Καλογρίτσα. Συναφώς προσκομίσθηκαν στοιχεία διενέργειας μείωσης μετοχικού κεφαλαίου. Ο κ. Ι.Β. Καλογρίτσας μετέφερε το ποσό (σχεδόν στο σύνολό του) υπέρ της ΤΟΞΟΤΗΣ Α.Ε., η οποία στη συνέχεια ανάλωσε σταδιακά το ποσό για την κάλυψη αναγκών προκυπτουσών από το παραγωγικό κύκλωμά της. Συναφώς, διενεργήθηκε έλεγχος στην κίνηση των λογαριασμών που χρησιμοποιήθηκαν και ευρύς δειγματοληπτικός έλεγχος συναλλαγών» (σελ. 3)
-«12. Στις 19.1.2017, κατόπιν επιστροφής της εγγυητικής επιστολής και της συνεπακόλουθης αποδέσμευσης, το υπό διερεύνηση ποσό των 3.000.000 ευρώ μεταφέρθηκε αρχικά σε λογαριασμό ταμιευτηρίου του κ. ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑ ΙΩΑΝΝΗ – ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΥ με αιτιολογία Μείωση Μετοχικού Κεφαλαίου και εν συνεχεία κατέληξε σε λογαριασμούς όψεως της εταιρείας ΤΟΞΟΤΗΣ Α.Ε. απ’ όπου αναλώθηκε μέσω πλήθους συναλλαγών χρέωσης κυρίως μικρής αξίας στο πλαίσιο του συναλλακτικού κυκλώματός της» (σελ. 6)
-«13.ii Στις 24.1.2017 μέρος 1.200.024 ευρώ του υπό διερεύνηση ποσού μεταφέρθηκε από τον υπ’ αρ. ..………… λογαριασμό ταμιευτηρίου του κ. ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑ ΙΩΑΝΝΗ – ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΥ σε λογαριασμό ταμιευτηρίου του ιδίου στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος (Ε.Τ.Ε.) και ακολούθως σχεδόν στο σύνολο του μεταφέρθηκε σε λογαριασμό όψεως της εταιρείας «ΤΟΞΟΤΗΣ Α.Ε.» επίσης τηρουμένου στην Ε.Τ.Ε. Το υπολειπόμενο ποσό (1.923.000 ευρώ περίπου) μεταφέρθηκε σταδιακά μέχρι τις αρχές Μαρτίου 2017 στον τηρούμενο στην ATTICA Bank λογαριασμό όψεως της εταιρείας «ΤΟΞΟΤΗΣ Α.Ε.» Σημειώνεται ότι υπήρξαν και ορισμένες μικρής αξίας συναλλαγές χρέωσης, όπως πληρωμές φορολογικών υποχρεώσεων και λοιπών εξόδων της «εταιρείας» και πληρωμές προς τρίτους, συνολικού ύψους 67 χιλ ευρώ» (σελ. 7)
-«14. i. Στις 24.01.2017 από τον λογαριασμό ταμιευτηρίου του κ. ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑ ΙΩΑΝΝΗ – ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΥ (υπ’ αριθ. ……………) τηρούμενου στην ATTICA BANK, μεταφέρθηκαν κεφάλαια συνολικού ύψους 1.200.024 ευρώ στον τηρούμενο στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος λογαριασμό ταμιευτηρίου του κ ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑ ΙΩΑΝΝΗ – ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΥ με IBAN: GR ………………………………., μέσω (8) οχτώ συναλλαγών ποσού 150.003 ευρώ η καθεμία το υπόλοιπο του οποίου διαμορφώθηκε σε 1.999.937 ευρώ. Από εκεί στο διάστημα από 26.01.2017 έως 29.03.2017 ποσό συνολικού ύψους 1.136.900 ευρώ μεταφέρθηκε στον τηρούμενο στην Ε.Τ.Ε. λογαριασμό όψεως της εταιρείας «ΤΟΞΟΤΗΣ ΑΕ» με αρ. ………….. μέσω είκοσι μίας (21) συναλλαγών ύψους από 1.000 ευρώ έως 200.000 ευρώ. Επίσης ποσό 45.000 ευρώ μεταφέρθηκε σε λογαριασμό της «ΙΩΑΝΝΗΣ ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ Χ. ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΚΑΛΥΨΗΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» από όπου σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΤΕ έγιναν πληρωμές υποχρεώσεων της εταιρείας (ΔΥΟ, ΔΕΗ, ΤΜΕΔΕ) κα.
-Από την επισκόπηση του λογαριασμού όψεως της εταιρείας «ΤΟΞΟΤΗΣ ΑΕ» με αρ. ………………, προκύπτει ότι τα ως άνω κεφάλαια, Euro1.136.900 συνολικά, σε συνδυασμό με άλλες πιστώσεις στον λογαριασμό, συνολικής αξίας Euro483χιλ. περίπου, προερχόμενες από δανειακά και ίδια κεφάλαια, αναλώθηκαν σταδιακά στο διάστημα από 26.01.2017 μέχρι την 05.04.2017, οπότε και το υπόλοιπο του λογαριασμού ανήλθε σε Euro4,38. Οι χρεώσεις του λογαριασμού με αρ. …………… της εταιρείας «ΤΟΞΟΤΗΣ ΑΕ», δηλαδή ο τρόπος ανάλωσης των εν λόγω κεφαλαίων από την εταιρεία αφορούσαν μεγάλο πλήθος συναλλαγών εμβασμάτων, εντολών πληρωμών και συναλλαγές έκδοσης/ εξόφλησης επιταγών (1.511 συναλλαγές χρεώσεων), κυρίως μικρής αξίας (μέση αξία συναλλαγών Euro 1.080, από Euro 0,1 έως Euro 52.000 εκάστη). Από ευρύ, ποσοτικά, δείγμα συναλλαγών που ελέγχθηκαν ως προς τον δικαιούχο των εμβασμάτων και πληρωμών προκύπτει ότι στην πλειονότητά τους αφορούσαν πληρωμές φορολογικών / ασφαλιστικών υποχρεώσεων της εταιρείας ή μεταφορές προς επιχειρήσεις / φυσικά πρόσωπα με αντικείμενο δραστηριότητας συναφές με τον κλάδο των κατασκευών (π.χ. τοπογράφοι, μηχανολόγοι μηχανικοί, κατασκευαστικές εταιρίες, εταιρίες καυσίμων, προμηθευτής επαγγελματικών οχημάτων, συστήματα διαχείρισης αποβλήτων κ.α.)». (σελ. 8 -σελ. 9)
-«ii Συναλλαγές πληρωμών/μεταφοράς κεφαλαίων συνολικής αξίας Euro1,55εκ. (241 συναλλαγές αξίας από Euro 11 έως Euro 140.000) με δικαιούχους κυρίως επιχειρήσεις δραστηριοποιούμενες στον κλάδο των κατασκευών, προμηθευτές και λοιπά λειτουργικά έξοδα της εταιρείας (καύσιμα, ηλεκτρολογικά υλικά, δομικά υλικά, μηχανολόγοι μηχανικοί, προμήθειες, λογαριασμοί κοινής ωφελείας κ.α).
-Συναλλαγές πληρωμών υπέρ του Δημοσίου και Ασφαλιστικών Ταμείων συνολικής αξίας Euro 571χιλ. (43 συναλλαγές αξίας από Euro 16 έως Euro 185χιλ.) που αφορούν σε εργοδοτικές εισφορές ΙΚΑ, ΕΦΚΑ, ασφαλιστικές οφειλές-ΚΕΑΟ, βεβαιωμένες οφειλές ΔΥΟ.
-Συναλλαγές ιδίων κεφαλαίων (ανάληψη μετρητών, μεταφορές σε άλλους λογαριασμούς της εταιρίας), συνολικής αξίας Euro 51χιλ. (6 συναλλαγές από Euro 630 έως Euro 24χιλ.)» (σελ. 9-10
-«15. Οι Τράπεζες ATTΙCΑ ΒΑΝΚ και Ε.Τ.Ε, στο πλαίσιο των υποχρεώσεών τους που απορρέουν από το νομοκανονιστικό πλαίσιο για την πρόληψη της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας (ν.4557/2018 και Απόφαση Επιτροπής Τραπεζικών και Πιστωτικών Θεμάτων 281/5/17.3.2009), σύμφωνα με το οποίο οφείλουν να επιδεικνύουν τη δέουσα επιμέλεια ως προς τους πελάτες τους και να εξετάζουν με ιδιαίτερη προσοχή σημαντικές συναλλαγές τους, ζητώντας, κατά περίπτωση, πρόσθετα δικαιολογητικά έγγραφα προκειμένου να τεκμηριώσουν ότι οι συναλλαγές τους είναι συμβατές με το οικονομικό και συναλλακτικό προφίλ των πελατών τους, προέβησαν σε υποβολή αναφορών προς την Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες του άρθρου 47 του ν.4557/2018, κατά τα προβλεπόμενα στο άρθρο 22 του ν.4557 /2018, για συναλλαγές σχετιζόμενες με το υπό διερεύνηση ποσό των Euro3εκ. Ειδικότερα, η ΑΤΤΙCΑ ΒΑΝΚ υπέβαλε αναφορά ύποπτης ή ασυνήθους συναλλαγής προς την Αρχή στις 03.10.2016 και συμπληρωματική αυτής στις 24.02.2017, ενώ η Ε.Τ.Ε υπέβαλε μία αναφορά στις 07.03.2017 για συναλλαγές που την αφορούσαν» (σελ. 10)
-«16. Στο σημείο αυτό επισημαίνεται ότι η ΑTTΙCΑ ΒΑΝΚ στις 23 Σεπτεμβρίου 2016 και σε χρόνο κατά τον οποίο είχαν ήδη διενεργηθεί οι συναλλαγές που σχετίζονταν με το εισερχόμενο έμβασμα των Euro3εκ. και την έκδοση της Ε/Ε (29.08.2016), ενημέρωσε αρμοδίως την Δ.Ε.Ε.Ε σε σχετική με το θέμα επικοινωνία, στη διάρκεια της οποίας η Δ.Ε.Ε.Ε, στο πλαίσιο των εποπτικών καθηκόντων της, επέστησε την προσοχή των αρμοδίων στελεχών της ΑTTΙCΑ ΒΑΝΚ στην ενδελεχή εξέταση των συναλλαγών και τη συλλογή όλων των απαραίτητων στοιχείων και πληροφοριών για την τεκμηρίωση της σκοπούμενης φύσης τους, ώστε σε περίπτωση που μετά την αξιολόγησή τους από την Τράπεζα υφίστανται ενδείξεις ασυνήθους ή ύποπτης δραστηριότητας, να προβεί στην υποβολή αναφοράς προς την Αρχή, κατά τα προβλεπόμενα στο κεφ. 8 της Απόφασης ΕΤΠΘ281/2009 πράγμα το οποίο έγινε στις 3.10.2016» (σελ.10-11)