Στα άκρα το τρίγωνο ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ- ΚΙΝΑΛ και στη μέση ο Παυλόπουλος
Λίγα 24ωρα μετά την είδηση για άνοιγμα των λογαριασμών του Κώστα Σημίτη, το ΚΙΝΑΛ φέρνει στο προσκήνιο βούλευμα του για την υπόθεση C4I, στο οποίο κατονομάζονται τρεις κορυφαίοι υπουργοί της κυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή. Ανάμεσα σε αυτά βρίσκεται και το όνομα του νυν Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, γεγονός που προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Μεγάρου Μαξίμου.
Κυβερνητικές πηγές κατηγορούν το ΚΙΝΑΛ για «συκοφαντική επίθεση» και παράλληλα χαρακτηρίζουν «Πόντιο Πιλάτο» τον Κυριάκο Μητσοτάκη, που όπως σημειώνουν σιωπά.
Αξίζει να σημειωθεί πως λίγες ώρες αργότερα προέκυψε και νέα εξέλιξη, αφού στη Βουλή έφτασε δικογραφία για ευθύνες πολιτικού προσώπου και πάλι για την υπόθεση C4i, που όμως αφορά την περίοδο διακυβέρνησης του Κώστα Σημίτη (2013).
Με απλά λόγια, έχουμε από τη μία μεριά κατηγορίες για την ανάθεση του έργου επί κυβέρνησης Σημίτη και από την άλλη κατηγορία για την εκτέλεση του έργου επί κυβέρνησης Καραμανλή.
Παυλόπουλος, Μαρκογιαννάκης, Πολύδωρας
Το σημείο που επίσης αξίζει να σταθούμε είναι τα πρόσωπα που ζητά το ΚΙΝΑΛ να ελεγχθούν, τα οποία ναι μεν προέρχονται από το χώρο της ΝΔ, αλλά πλέον δεν έχουν καθόλου καλές σχέσεις με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.
Ο Πρόεδρος της ΝΔ δεν ψήφισε καν τον Προκόπη Παυλόπουλο για Πρόεδρο της Δημοκρατίας,παρότι το έπραξε το κόμμα του, ενώ πρόσφατα αποφάσισε να αφήσει εκτός ψηφοδελτίων τον κ. Μαρκογιαννάκη.
Όσο για τον Βύρωνα Πολύδωρα είναι γνωστό πως δεν ανήκει πλέον στη ΝΔ και έχει δημιουργήσει δικό του πολιτικό φορέα.
Συνεπώς, οι καταγγελίες του ΚΙΝΑΛ δεν αγγίζουν ιδιαίτερα το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τον πρόεδρό του, γι’ αυτό και ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί πως πρόκειται ουσιαστικά για «συνεργασία» των πολιτικών του αντιπάλων.
Σε απάντηση των παραπάνω, το Μέγαρο Μαξίμου επιδιώκει να επαναφέρει στο προσκήνιο την περίοδο της διακυβέρνησης Σημίτη και προφανώς η υπόθεση αυτή έχει μέλλον.
Έχει, όμως και επικίνδυνα μονοπάτια, καθώς όπως αναφέραμε και παραπάνω εμπλέκονται κορυφαία πολιτικά πρόσωπα, ενώ τίθεται και υπό αμφισβήτηση ο ρόλος των δικαστικών λειτουργών, που βρίσκονται στη… μέση της πολιτικής διαμάχης.