Νέο τηλεοπτικό τοπίο υπόσχονται οι ισχυροί καναλάρχες

21/05/2018, 14:51
1

Έτοιμοι να κάνουν τις αποφασιστικές κινήσεις στο τηλεοπτικό πεδίο είναι οι ισχυροί καναλάρχες προκειμένου να υπερισχύσουν απέναντι στους αντιπάλους τους. Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το Έψιλον του Ιβάν Σαββίδη, καθώς ο Ελληνοπόντιος επιχειρηματίας φαίνεται αποφασισμένος να αλλάξει τις ισορροπίες, στοχεύοντας σε δυνατές επιλογές που θα ανεβάσουν την τηλεθέαση. Η αρχή έγινε με την πρόσληψη του Τζώνη Καλημέρη, ο οποίος όμως προσελκύει δυνατά ονόματα του χώρου.


Kαλημέρης φέρνει Χατζηνικολάου;


Για παράδειγμα, λέγεται έντονα στη δημοσιογραφική πιάτσα ότι η έλευση του Τζώνη Καλημέρη στο κανάλι του Ιβάν θα φέρει τον Νίκο Χατζηνικολάου, ο οποίος θα καλοέβλεπε μια τέτοια μετακίνηση για διάφορους λόγους. Πρώτον, διότι θεωρεί ότι το φιλοκυβερνητικό περιβάλλον του Έψιλον είναι πιο προσφιλές σε αυτόν. Δεύτερον, θα μπορεί να προωθήσει και τις προσωπικές του επιχειρήσεις, τις εφημερίδες τού Real Group, οι οποίες είναι σε φάση αναδιάρθρωσης. Τρίτον, θα μπορούσε να πει κανείς ότι το πρότζεκτ Έψιλον είναι κάτι νέο που μπορεί να αποδειχθεί, στη νέα εποχή των αδειών και της πανελλήνιας εμβέλειας, ένα φιλικό μαγαζί τύπου Άλτερ στο οποίο ο ίδιος ο άνκορμαν θα μπορούσε να κάνει μια νέα αρχή. Όπως φαίνεται, άλλωστε, η συνεργασία του με τον ΑΝΤ1 δεν έχει συνοδευτεί με πρωτιά στο δελτίο ειδήσεων.


Σκέψεις για real δίδυμο στην πρωινή ζώνη


Πάντως, ο ερχομός Καλημέρη στο Έψιλον μπορεί να συνοδευτεί και με άλλες μεταγραφές. Για παράδειγμα, υπάρχει έντονη φημολογία ότι ο Ιβάν Σαββίδης θέλει να δημιουργήσει και μια πολύ δυνατή πρωινή ζώνη, που να αλλάξει τις ισορροπίες και να βγάλει από τον θρόνο τον Γιώργο Παπαδάκη, ο οποίος ούτως ή άλλως βρίσκεται σε δύσκολη θέση μετά τις πρωτιές της πρωινής ζώνης του Σκάι. Μια δυνατή ομάδα, ένα δίδυμο, μπορεί να φέρει την πρωτιά αυτή στο Έψιλον γιαυτό η πλευρά Καλημέρη-Έψιλον σκέφτεται να φέρει τους Λυριτζή-Καμπουράκη που κάνουν δυνατό πρωινό στον Real FM και έχουν κερδίσει το κοινό του πρωινού, κάτι που μπορούν να κάνουν και τηλεοπτικά. Άλλωστε, και ο πρώτος με τον Οικονόμου αλλά και ο Καμπουράκης με τον Οικονομέα, παλαιότερα, ήταν στις πρώτες θέσεις της πρωινής ενημέρωσης.


Πέφτει ο ΑΝΤ1, θέλει ανανέωση


Την ίδια ώρα που το Έψιλον κάνει κινήσεις για να δυναμώσει το πρόγραμμά του και το έμψυχό δυναμικό του, ο ΑΝΤ1 βρίσκεται σε δύσκολη θέση. Η στροφή προς τον ΣΥΡΙΖΑ δεν βοηθάει, φαίνεται. Η πρωινή ζώνη του με τον Γιώργο Παπαδάκη έχει κουράσει, το δελτίο Χατζηνικολάου δεν κάνει τη διαφορά, ενώ για άλλη μια φορά το Survivor του Σκάι και λίγο πριν το Master Chef του Star, μαζί με το δελτίο του Star, αφήνουν το κανάλι του Αμαρουσίου σε τριτοδεύτερες θέσεις.


Μαρινάκης παρών για Μέγκα: Σκέψεις και κινήσεις


Μάλιστα, φαίνεται ότι το νεανικό κοινό αφήνει τον ΑΝΤ1 και οδεύει στο ανενεργό MEGA το οποίο χωρίς δελτίο και με επαναλήψεις σίριαλ και ταινιών από τη μεγάλη του ταινιοθήκη κερδίζει τις νεαρές ηλικίες. Λέγεται έντονα ότι αυτή την κρυμμένη δυναμική του καναλιού την φυλάει σαν κόρη οφθαλμού ο ισχυρός άνδρας του ΔΟΛ, επιχειρηματίας Βαγγέλης Μαρινάκης, ο οποίος περιμένει τις εξελίξεις προκειμένου να χτυπήσει μέσω άλλης πρόσθετης διαδικασίας την άδεια πανελλαδικής εμβέλειας και να φέρει το MEGA ξανά σε θέση πρωτιάς. Άλλωστε, θα είναι το κανάλι που ακολουθώντας τον ΔΟΛ («Βήμα», «Νέα») θα παίξει σκληρό αντιπολιτευτικό αγώνα και θα μαζέψει ένα κοινό που θέλει «κεντρώα αντιπολίτευση με άποψη» και το οποίο έχει «κουραστεί» από τον Σκάι. Υπάρχει, μάλιστα, πληροφορίες ότι υπάρχουν επαφές του ισχυρού άνδρα του ΔΟΛ κ. Μαρινάκη με τον Σταμάτη Μαλέλη, ο οποίος ως γνωστόν είναι μεγάλος παίκτης στην τηλεοπτική σκακιέρα. Βέβαια, τον τελευταίο καιρό υπάρχει μια επαγγελματική σχέση με το Κόντρα της οικογένειας Κουρή, η οποία δεν ξέρουμε, όμως, αν θα συνεχιστεί από τη στιγμή, μάλιστα, που ο ισχυρός άνδρας της φαμίλιας Γιώργος Κουρής απεβίωσε πριν λίγο καιρό. Ωστόσο, θα μπορούσε να παίξει έναν πολύ δυνατό ρόλο στο νέο Μega και να αλλάξει τις ισορροπίες με τον ερχομό δημοσιογραφικής ομάδας, η οποία θα μπορούσε, μάλιστα, να προέλθει από το μεγάλο προσωπικό των εφημερίδων του ΔΟΛ.


Ο αρραβώνας φέρνει «αντρόγυνο» στο βασικό δελτίο


Την ίδια στιγμή, προχωράει κανονικά το deal μεταξύ του Star και του Alpha με τους Κοντομηνά - Γιάννη Βαρδινογιάννη να έχουν κάνει σκέψεις για κοινές εκπομπές, για κοινά στούντιο, ακόμα-ακόμα και για δελτίο κοινό με 2 παρουσιαστές! Ήταν μια σκέψη ενός στελέχους που έθιξε την άποψη ότι από τη στιγμή που το κάθε κανάλι εξοπλίζεται με βαριά ονόματα γιατί από τη συνεργασία των δύο καναλιών να μην προκύψει και ένα δίδυμο-φωτιά Ζαχαρέα-Σρόιτερ στην παρουσίαση του βασικού δελτίου που θα μαζέψει τα φώτα της δημοσιότητας;