Oral B: Ανοίγουμε Τα Στόματα

13/09/2024, 16:48
Oral B: Ανοίγουμε Τα Στόματα

Η Oral-B και το Live Without Bullying ενώνουν τις δυνάμεις τους ενάντια στον εκφοβισμό!

Με την Ελλάδα να καταγράφει ανησυχητικά υψηλά ποσοστά περιστατικών bullying, με 1 στα 3 παιδιά να έχει υποστεί εκφοβισμό, η Oral-B με ευαισθησία και υπευθυνότητα, αναλαμβάνει δράση ενάντια σε αυτή την σκληρή πραγματικότητα που βιώνουν χιλιάδες παιδιά, στα πλαίσια της νέα της καμπάνιας «Ανοίγουμε τα Στόματα». Στόχος της καμπάνιας είναι να σπάσει τη σιωπή και να ευαισθητοποιήσει την κοινωνία, δίνοντας φωνή όχι μόνο στα παιδιά που υποφέρουν σιωπηλά, αλλά και σε όλους, παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικούς μάθει ή δει τον εκφοβισμό να συμβαίνει.

Η Oral-B, αναγνωρίζοντας την επείγουσα ανάγκη για δράση, εστιάζει στη δημιουργία ενός ασφαλέστερου περιβάλλοντος για όλα τα παιδιά, όπου κανένα δεν θα φοβάται να μιλήσει και να εκφραστεί. Ο σχολικός εκφοβισμός δεν είναι πάντα ορατός, αλλά οι επιπτώσεις του είναι εξαιρετικά βαθιές και μακροχρόνιες. Πρόκειται για μια αθόρυβη μάχη, που βυθίζει χιλιάδες παιδιά σε έναν κύκλο απομόνωσης, φόβου και χαμηλής αυτοεκτίμησης.

Για αυτόν τον σκοπό, η Oral-B συνεργάζεται με το Live Without Bullying, μια πρωτοποριακή πλατφόρμα όπου παιδιά που έχουν υποστεί εκφοβισμό ή έχουν γίνει μάρτυρες εκφοβισμού, γονείς και εκπαιδευτικοί μπορούν ανώνυμα και εντελώς δωρεάν να ζητήσουν βοήθεια, υποστήριξη και καθοδήγηση από εξειδικευμένους ψυχολόγους. Γιατί ο φόβος κλέβει χαμόγελα. Κλέβει φωνές. Γιατί κάθε παιδί που υποφέρει είναι και μια φωνή που χάθηκε, ένα χαμόγελο που δεν φωτίστηκε. Κάθε παιδί όμως, πρέπει να μπορεί να χαμογελάει. Κάθε παιδική φωνή αξίζει και πρέπει να ακουστεί!

Στην καμπάνια συμμετείχαν δυναμικά αγαπημένοι καλλιτέχνες και γονείς, όπως ο Αντίνοος Αλμπάνης, η Ντορέττα Παπαδημητρίου, ο Πάνος Ευταξίας, η Πηνελόπη Αναστασοπούλου, ο Τάσος Ιορδανίδης, Νικόλ Ελευθεριάδου και ο Ηλίας Μελέτης. Συγκεκριμένα, οι ίδιοι στέκονται στο πλευρό καθενός που έχει βιώσει ή βιώνει bullying, παροτρύνοντάς τους να μην μένουν σιωπηλοί. Με τη δύναμη των προσωπικών τους λογαριασμών στα κοινωνικά δίκτυα, αυτοί οι ξεχωριστοί άνθρωποι ενώνουν τις δυνάμεις τους για να μεταδώσουν το ισχυρό μήνυμα της καμπάνιας: “να ανοίξουν επιτέλους τα στόματα, να σπάσει η σιωπή και να φέρουμε το φως σε ό,τι έχει μείνει στο σκοτάδι”.

Μέσω αυτής της καμπάνιας, η Oral-B δεσμεύεται να στηρίξει αυτή την σπουδαία αποστολή: να δώσει το βήμα σε όλα τα παιδιά να μιλήσουν, να ζητήσουν βοήθεια, να νιώσουν ασφάλεια. Γιατί κάθε παιδί έχει δικαίωμα σε μια ζωή χωρίς φόβο, χωρίς σιωπή. Ας ανοίξουμε, λοιπόν, τα στόματα! Μαζί, μπορούμε να σταματήσουμε τον εκφοβισμό! Μαζί, μπορούμε να δώσουμε φωνή στα παιδιά που την έχασαν και να την κάνουμε ακόμα πιο δυνατή!