Και με τη «βούλα» της Επ. Ανταγωνισμού στα χέρια Βιντζηλαίου η Creta Farms
Ακριβώς ένα χρόνο αφότου τα αδέρφια Δομαζάκη «απασφάλισαν» ο ένας κατά του άλλου κορυφώνοντας την ενδοοικογενειακή ρήξη συμπαρασύροντας και τη μεγαλύτερη αλλαντοβιομηχανία της χώρας στο χείλος του γκρεμού, πέφτουν πλέον οι τίτλοι τέλους σε ένα πρωτοφανές σίριαλ στα επιχειρηματικά χρονικά της χώρας.
Τους τίτλους έριξε η ομόφωνη απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού με την οποία εγκρίνεται η εξαγορά τμήματος του ενεργητικού και του παθητικού της Creta Farms, όπως καθορίστηκε με το σχέδιο αναδιάρθρωσης που υποστήριξαν οι πιστώτριες τράπεζες, με την Impala Hellas συμφερόντων του επιχειρηματία Δημήτρη Βιντζηλαίου.
Μαζί με την Creta Farms, στον αποκλειστικό έλεγχο της Impala Hellas, περνάει και η κατά 100% θυγατρική της πρώτης ΤΕΤΟ ΦΑΡΜΑ ΑΕ.
Σημειωτέον ότι και η Impala Hellas είναι θυγατρική της εταιρείας Bella Bulgaria AΕ με έδρα τη Βουλγαρία.
Σύμφωνα με την Επιτροπή Ανταγωνισμού η εξαγορά «δεν προκαλεί σοβαρές αμφιβολίες ως προς το συμβατό αυτής με τις απαιτήσεις λειτουργίας του ανταγωνισμού στις επιμέρους αγορές στις οποίες αφορά».
Ανοίγει ο δρόμος προς την εξυγίανση της κρητικής αλλαντοβιομηχανίας
Η απόφαση της Επιτροπής είναι το αποτέλεσμα μιας πολύπλοκης διαδικασίας εις βάθος ελέγχου, κατά την οποία εξετάστηκαν όλα τα δεδομένα και οικονομικά στοιχεία της στρατηγικής συμφωνίας. Η απόφαση αυτή, όχι μόνο ανοίγει το δρόμο για την ολοκλήρωση της εξυγίανσης αλλά επίσης διευκολύνει την ομαλή λειτουργία της εταιρείας κατά την ενδιάμεση περίοδο μέχρι την έγκριση της συμφωνίας από το αρμόδιο δικαστήριο, μέσω της υποστήριξής της από την Impala Hellas και τον όμιλο Bella.
Υπενθυμίζεται πως η συμφωνία εξυγίανσης προβλέπει την παροχή ενδιάμεσης χρηματοδότησης 4 εκατ. Ευρώ στην Creta Farms, από τα οποία η Impala Hellas έχει ήδη εκταμιεύσει τα 2 εκατ. που της αναλογούν, ενώ τα υπόλοιπα 2 εκατ. αναμένεται να εκταμιεύσουν σύντομα οι πιστώτριες τράπεζες.
Το επόμενο βήμα για τη διάσωση της Creta Farms αναμένεται από το Πρωτοδικείο Ρεθύμνου κατά τη συζήτηση της υπαγωγής της αλλαντοβιομηχανίας στο άρθρο 106 β&δ του πτωχευτικού κώδικα, η οποία θα λάβει χώρα μόλις αρθούν οι περιορισμοί που επιβλήθηκαν στη λειτουργία των δικαστηρίων λόγω του κορωνοϊού.