Πώς η Ιντρακάτ εκτινάσσει στα 5 δισ. ευρώ το ανεκτέλεστο έργων και μετατρέπεται υπό τη νέα διοίκηση της από …μικρομεσαία σε ισότιμο συνομιλητή των ισχυρών του κατασκευαστικού τομέα!
Η αύξηση κεφαλαίου των 80-100 εκατ. ευρώ και άνω και οι 3 εξαγορές σε Ελλάδα και εξωτερικό, εκ των οποίων οι 2 είναι κατασκευαστικές των Βαλκανίων με συνολικό ανεκτέλεστο 3,5 δισ. ευρώ!
Επειδή ακούω και βλέπω να λέγονται και να γράφονται πολλά για τις επόμενες κινήσεις της Ιντρακάτ, μετά το πέρασμα της υπό νέο ιδιοκτησιακό καθεστώς και από τους Κοκκαλαίους στους Εξάρχου-Μπάκο-Καϋμενάκη, θα σας πω «τι πιάνουν» οι κεραίες μου αλλά και τι αντιλαμβάνομαι από επίσημες δηλώσεις και συμφραζόμενα!
Παίρνοντας αφορμή από την επίσημη τοποθέτηση του νέου ισχυρού άνδρα του κατασκευαστικού -και όχι μόνο- ομίλου Αλέξανδρου Εξάρχου ότι πρώτη επιδίωξη της διοίκησης είναι η αποκατάσταση της κεφαλαιακής επάρκειας και επειδή η Ιντρακάτ δεν είναι χρηματοπιστωτικό ίδρυμα, αντιλαμβάνομαι και πιθανολογώ ότι πρόκειται για αύξηση κεφαλαίου που εμμέσως προαναγγέλθηκε!
Και εκείνο που επίσης αντιλαμβάνομαι, βάσει των πληροφοριών που έχουν έρθει στην κατοχή μου, είναι ότι η Ιντρακάτ θα προχωρήσει πολύ σύντομα, λέγεται ότι είναι κλεισμένες, σε 3 εξαγορές εταιριών στην Ελλάδα και το εξωτερικό, εκ των οποίων οι 2 είναι κατασκευαστικές και δραστηριοποιούνται σε χώρες των Βαλκανίων!
Οι 2 ξένες τεχνικές εταιρίες που όπως προαναφέρθηκε εδρεύουν και δραστηριοποιούνται σε χώρες των Βαλκανίων, μια μεγάλη και μία πιο μικρή όχι πολύ μακριά από τα σύνορά μας, φέρονται να διαθέτουν συνολικό ανεκτέλεστο υπόλοιπο έργων 3,5 δισ. ευρώ συνολικά, 2,5 δισ. η μία και 1 δισ. ανεκτέλεστο η άλλη!
Τα οποία αν προστεθούν στο υφιστάμενο ανεκτέλεστο της Ιντρακάτ το εκτινάσσουν στα 5 δισ. ευρώ και άνω!!!
Υπό αυτή την έννοια καθίσταται αντιληπτό ότι η σχεδιαζόμενη αύξηση κεφαλαίου δεν μπορεί να είναι της τάξης των 40-50 εκατ. ευρώ όπως γράφεται ή πιθανολογείται αλλά τουλάχιστον 80-100 εκατ. ευρώ, για να μην πω και παραπάνω!
Και καθίσταται αντιληπτό ότι στο βαθμό που οι κινήσεις αυτές υλοποιηθούν, όπως διαφαίνεται βάσει των δεδομένων αλλά και των πληροφοριών, η Ιντρακάτ «αλλάζει επίπεδο» και από... μικρομεσαία μέχρι σήμερα, μετατρέπεται υπό τη νέα διοίκηση της σε ισότιμο παίκτη του εργοληπτικού παιχνιδιού, «κοιτώντας στα μάτια» τους ισχυρούς του κλάδου, με ότι τούτο συνεπάγεται!
Συνεχίζεται...