Έξαλλη η αμερικανική πρεσβεία για Ραφάλ, αθετήσεις και χρέος των ελικοπτέρων


… έξαλλοι είναι οι Αμερικανοί και ειδικότερα η αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα, με την πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει στην παραγγελία των Rafale από τους Γάλλους. Οι υπερατλαντικοί σύμμαχοί μας θεωρούν ότι η ιλιγγιώδης αυτή εξοπλιστική παραγγελία λαμβάνει χώρα χωρίς ταυτόχρονα να υπογράφεται ένα σύμφωνο αμυντικής συμμαχίας με τους Γάλλους! Και το γεγονός αυτό όπως εξελίσσεται προκαλεί ρήγματα στην γενικότερη αμυντική συμμαχία στο νοτιοανατολικό Αιγαίο.
Ταυτόχρονα οι Αμερικανοί είναι έξαλλοι με τις αθετήσεις της ελληνικής κυβέρνησης αλλά και με τα χρήματα που η χώρα οφείλει σχετικά με τα περίφημα «ελικόπτερα Καμμένου»! Αλήθεια, τα ελικόπτερα αυτά πετάνε; Είναι έτοιμα; Σε τι κατάσταση; Λειτουργούν; Και ποιοι είχαν τότε παρεμβληθεί;

 

Οι φρεγάτες, ο διαγωνισμός και οι μεσάζοντες!

… καλά πληροφορημένες πηγές υποστηρίζουν ότι η κυβέρνηση στο ζήτημα των φρεγατών, εάν και όταν πραγματοποιηθεί η προμήθεια, θα προχωρήσει σε διαγωνιστική διαδικασία. Άρα, σε απλά λόγια, οι μεσάζοντες θα έχουν ρόλο για τις προδιαγραφές του διαγωνισμού! Για την ιστορία, ενδιαφέρον για την προμήθεια των φρεγατών έχουν δείξει Ολλανδία, Αγγλία, Γαλλία, ΗΠΑ, Ισπανία.