Ο «νέος Κόκκαλης» Γ. Περιστέρης

- Καριέρα στο χρηματιστήριο με μηδενικά μερίσματα και 2 δισ. υποχρεώσεις - Προνομιακός εργολάβος, μετρ των απευθείας αναθέσεων, καζινάρχης, παίκτης της ενέργειας, διεκδικητής της ΔΕΠΑ, συνομιλητής των πρωθυπουργών! - Η «χαμηλοβλεπούσα» όπως τον χαρακτηρίζουν στην πιάτσα λόγω χαμηλών τόνων, με όπλο τον Ε65 αφού πρώτα πέταξε τους Ισπανούς συνεταίρους του, τώρα διώχνει και τους Ινδούς από το Καστέλλι!

Στην πιάτσα τον χαρακτηρίζουν «νέο Κόκκαλη», γιατί η ιδιοσυγκρασία του είναι τέτοια που θέλει να μπαίνει παντού! Και πράγματι ο Γ. Περιστέρης από απλός κατασκευαστής και υπάκουο παιδί του μπαμπά του μεταμορφώθηκε σε βαρόνο των μεγάλων έργων, ισχυρό άνδρα της Ενέργειας, επενδυτή του project του Ελληνικού, καζινάρχη, διεκδικητή της ΔΕΠΑ παρέα με το σχήμα που φέρεται να έχει πάρει τις ευλογίες άνωθεν (!!!!!), προνομιακό παίκτη των παραχωρήσεων και των απευθείας αναθέσεων όπως ο Ε65!!!

Οι στενοί του φίλοι τον αποκαλούν «η χαμηλοβλεπούσα»!!! Γιατί έκανε καριέρα διά μέσου των χαμηλών τόνων, του χαμηλού προφίλ, ενώ διαμόρφωνε σιωπηλά και συνωμοτικά στενές σχέσεις με τους ισχυρούς και κατέχοντες επιρροή και παρέμβαση. Έγινε κολλητός του Σταύρου Ψυχάρη, μπήκε στο παιχνίδι, κέρδισε τον συχωρεμένο Νίκο Καμπά στο παιχνίδι της εσωτερικής διαδοχής και στο τέλος, αφού υπήρξε προνομιακός συνομιλητής του Τσίπρα με τον οποίο ακόμη και σήμερα μιλάει, παριστάνει το καλό παιδί της παραδοσιακής δεξιάς λόγω καταβολών!

– Τα δύο κατορθώματα

Ο Γ. Περιστέρης, λοιπόν, ή νέος Κόκκαλης, ή χαμηλοβλεπούσα, είχε την τύχη να εκμεταλλευθεί το λάθος του Κούτρα και να επενδύσουν σε αυτόν οι Ολλανδοί κάνοντάς τον πανίσχυρο. Και οι Ολλανδοί έχουν βλέψεις. Οι συζητήσεις και τα ραντεβού με άλλους ομίλους συνεχίζονται!

Ο Περιστέρης, λοιπόν, εκτός όλων αυτών θα μείνει στην ιστορία για δύο ακόμη λόγους:

1. Έχει πετύχει τεράστια ομολογιακά και μεγάλες αυξήσεις κεφαλαίου χωρίς ποτέ να έχει διανείμει μέρισμα!!!!! Με τέτοια μερισματική πολιτική καταφέρνει να προσελκύει επενδυτές. Βεβαίως στις εξελίξεις του σήμερα, στο ομολογιακό μπήκαν μόνο ελληνικές τράπεζες!!!! Γιατί άραγε; Λέτε να φταίνε και τα 2 δια. υποχρεώσεις;

2. Έχει καταφέρει μέσα από απευθείας αναθέσεις και έργα προκλητικά να πετάει έξω τους ξένους συνεταίρους του και να παραμένει μόνος στο παιχνίδι! Με την πρώτη φάση του Ε65, τα σκάνδαλα της Κλώκοβας και τις αλλαγές μελετών όπου κέρδισε πάνω από 100 εκατ. ευρώ βρήκε την ευκαιρία και πέταξε έξω από την Ιονία Οδό τους Ισπανούς συνεταίρους του! Τώρα, με το σκανδαλώδες έργο της απευθείας ανάθεσης του Ε65, το βόρειο τμήμα των 450 εκατ. και συντήρησης άλλων 550 για τα επόμενα χρόνια, θα αποκομίσει 1 δισ. από τον κρατικό προϋπολογισμό εις βάρος των φορολογουμένων πολιτών και των επενδύσεων στη χώρα, με μέρος εκ των οποίων θα διώξει τους Ινδούς επενδυτές και θα μείνει μόνος κυρίαρχος στο αεροδρόμιο στο Καστέλλι!!!