Στο κόκκινο η αγορά ακινήτων

Η πανδημία του Covid-19 επιταχύνει τις αλλαγές στην αγορά ακινήτων.
Η βραχυχρόνια μίσθωση υποχωρεί, με τη μακρόχρονη μίσθωση να ακολουθεί αντίθετο δρομολόγιο. Η σταδιακή επανένταξη χιλιάδων διαμερισμάτων στην αγορά της ενοικίασης οδηγεί σε εξομάλυνση των τιμών, ενώ σημαντική πτώση καταγράφουν οι τιμές στις αγοραπωλησίες ακινήτων.
Τα στοιχεία του Πανελλαδικού Δικτύου Κτηματομεσιτών Ε-Real Estates είναι αποκαλυπτικά της κατάστασης που διαμορφώνεται στην αγορά. Οι μεγαλύτερες μειώσεις καταγράφονται σε περιοχές που το προηγούμενο χρονικό διάστημα είχε καταγραφεί ραγδαία αύξηση των τιμών πώλησης. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η Κυψέλη, όπου η μείωση των ζητούμενων τιμών πώλησης κυμαίνεται από 9,18% έως και 20%, ενώ υπάρχουν ακραίες μειώσεις που αγγίζουν το 40%.
Σε διαμέρισμα 50 τ.μ. ανακαινισμένο στα Πετράλωνα παρατηρείται η μείωση της ζητούμενης τιμής εντός δύο μηνών σε σχέση με την αρχική τιμή τον Φεβρουάριο του 2020 να είναι 11,4%. Μεγαλύτερη είναι η ποσοστιαία μείωση της ζητούμενης τιμής στην Ομόνοια (21,4%) και στο Γκάζι (16,6%). Η μεγαλύτερη πτώση τιμών αναμένεται να καταγραφεί το φθινόπωρο.