Με επιλογές του φθαρμένου και ξεπερασμένου Χθες δεν χτίζεις το Αύριο!

- Οι επιλογές Αρώνη για το Ελ. Βενιζέλος, Ζερβού για την ΡΑΕ, και η επιτροπή Σοφών!

Η ανάληψη της εξουσίας από την κυβέρνηση Μητσοτάκη προκάλεσε αδιαμφισβήτητα κλίμα ευφορίας και ενθουσιασμού. Ότι ήρθε επιτέλους η ώρα νέα και άφθαρτα στελέχη της αγοράς, που δεν συνδέονται με το χθες και δεν είχαν καμμία συμμετοχή στην διαχείριση της καταστροφικής περιόδου για την Ελλάδα, τεχνοκράτες με γνώση, αντίληψη και όρεξη για δουλειά να πάρουν στα χέρια τους το τιμόνι κρατικών οργανισμών και μηχανισμών του Δημοσίου!

– Η επιτυχημένη επιλογή Στάση στην ΔΕΗ!

Και πράγματι τοποθετήθηκαν κάποια τέτοια πρόσωπα! Όπως π.χ. ο Στάσης στην ΔΕΗ. Ένα πρόσωπο με εξαιρετικό προφίλ, με βαθιές γνώσεις του αντικειμένου του, ο οποίος δεν συνδεόταν ούτε με συμφέροντα ούτε είχε εμπλοκή στην διαχείριση της μνημονιακής Ελλάδας και του παρελθόντος της. Και επιπροσθέτως ο Στάσης έχει ήδη σε μικρό χρονικό διάστημα δείξει δείγματα γραφής με τον εκσυγχρονισμό και τα οικονομικά αποτέλεσμα της ΔΕΗ! Απτές αποδείξεις συνετής δουλειάς και συνέπειας, δηλαδή!
Έρχεται όμως το σήμερα και μας δημιουργεί αμφιβολίες και ερωτηματικά μη τυχόν ο Στάσης ήταν ένα πρόσωπο που απλώς αποτελούσε την εξαίρεση και ο κανόνας είναι να επιστρέψουν σε θέσεις αιχμής, τεράστιας σημασίας για την χώρα, πρόσωπα που συνδέθηκαν με το χθες του τραπεζικού συστήματος και της πορείας της χώρας!

– Ο Αρώνης για το Ελ. Βενιζέλος!!!!!

Ακούμε για παράδειγμα ότι το πρώην μεγαλοστέλεχος της Alphabank Γιώργος Αρώνης, που σε έναν μήνα αποχωρεί οριστικά από την τράπεζα, προαλείφεται για πρόεδρος του Ελ. Βενιζέλος! Να του δώσουν 20 χιλιάρικα μισθό για να διαχειριστεί το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας ένα στέλεχος που μόλις πρόσφατα ξεμπέρδεψε με τις νομικές υποθέσεις της Alpha (υπόθεση Ψυχάρη, μπόνους στελεχών κ.λ.π.), ένα πρόσωπο που ταυτίστηκε μέσα από τη θέση του με μια εποχή της χώρας που πρέπει όσο γίνεται πιο γρήγορα να την ξεχάσουμε! Προφανώς ανταμείβεται από τη σημερινή κυβέρνηση για τις υπηρεσίες που προσέφερε στον Νίκο Παππά όταν μπαινόβγαινε στο Μαξίμου επί μια 5ετία!!!

– Ζερβός στην ΡΑΕ, Καραμούζης στην επιτροπή Σοφών!!!

Ακούμε επίσης φημολογία για τοποθέτηση του Ζερβού, πρώην επικεφαλής της ΔΕΗ, στη ΡΑΕ!! Και είδαμε να περιλαμβάνεται στην επιτροπή Σοφών ο Νίκος Καραμούζης, κομβικό και κεντρικό στέλεχος του τραπεζικού συστήματος του χθες, ο οποίος δουλεύει σε ελεγκτική εταιρία και ταυτοχρόνως ηγείται κερδοσκοπικού fund στο οποίο συμμετέχουν επιχειρηματίες, οργανισμοί και ιδρύματα. Άρα εξ ορισμού συνδέεται με συμφέροντα με τα οποία είτε συνεργάστηκε στο παρελθόν είτε συνεργάζεται σήμερα!!!
Το ερώτημα είναι απλό και εύλογο προς την κυβέρνηση: με το φθαρμένο και ξεπερασμένο χθες θα χτίσει το αύριο της χώρας;