Η πολιτική ενεργοποίηση του Παύλου Γλύξμπουργκ

Στο Μαξίμου επιχειρούν να αποκωδικοποιήσουν τα πρόσωπα και τους χρηματοδότες του νέου δεξιού κόμματος που θα κάνει την εμφάνισή του τον Σεπτέμβριο με την παρουσίαση της ιδρυτικής διακήρυξης.

Στην ηγεσία του νέου κόμματος τοποθετείται ένας παράγοντας των ΑΧΕΠΑΝΣ σε Αμερική και Καναδά, ο οποίος διαθέτει και μεγάλη οικονομική επιφάνεια.

Πρόκειται για Ελληνοαμερικανό με καταγωγή από τη Μάνη, ο οποίος διατηρεί στενές σχέσεις με τον Κωνσταντίνο Γλύξμπουργκ και τον διάδοχο Παύλο.

Άλλωστε το κόμμα αποτελεί ένα όχημα για τη μελλοντική πολιτική ενεργοποίηση του Παύλου στην κεντρική πολιτική σκηνή.

Έλληνας εφοπλιστής ο βασικός χρηματοδότης

Οι συνεργάτες του πρωθυπουργού έχουν καθημερινή ενημέρωση για τις συναντήσεις που γίνονται στο City του Λονδίνου, στα γραφεία ναυτιλιακής εταιρίας.

O Έλληνας εφοπλιστής που οργανώνει τις συναντήσεις είναι από τους βασικούς χρηματοδότες του εγχειρήματος.

Πρόκειται για συνέταιρο κορυφαίου Έλληνα εφοπλιστικού παράγοντα, ο οποίος είχε αντιμετωπίσει στο παρελθόν προβλήματα με τους ελεγκτικούς μηχανισμούς με σειρά ακινήτων, τα οποία δεν μπορούσε να δικαιολογήσει, ενώ εμφανίζεται και στη λίστα των Αμερικανών που περιλαμβάνει τους εφοπλιστές που είχαν σπάσει το εμπάργκο στη Βενεζουέλα.

Στις παρασκηνιακές διαβουλεύσεις για την ίδρυση του νέου κόμματος δραστηριοποιούνται και επιχειρηματίες μεσαίου βεληνεκούς.
Έντονη είναι η παρουσία στις συσκέψεις ενός ξενοδόχου από τη Σαρωνίδα, ο οποίος τυχαίνει να είναι και ιδιοκτήτης ραδιοφωνικού σταθμού.
Σύμφωνα με πληροφορίες οι παράγοντες που κινούνται για την ίδρυση του νέου κόμματος φιλοδοξούν μέχρι τον Σεπτέμβριο να έχουν συγκεντρώσει ένα ποσό της τάξεως των 15 εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο θα διαθέσουν για τις επικοινωνιακές και οργανωτικές ανάγκες του κόμματος.
Οι ίδιες πηγές εμφανίζουν διάφορους απόστρατους να έχουν πάρει ήδη κάποια κεφάλαια για τις ανάγκες των περιοδειών που πραγματοποιούν αυτό το διάστημα στη Βόρεια Ελλάδα για τη στελέχωση των πρώτων πυρήνων.