32 δισ.: Τα πρόσωπα οι διαχειριστές, οι νταβατζήδες

- Οφείλει να καταθέσει εθνικό σχέδιο ο πρωθυπουργός με πρόσωπα αδιάφθορα, χωρίς τριμμένα πολιτικά σακάκια τού χθες και διεφθαρμένα λευκά κολάρα τού σήμερα! - Στοίχημα ζωής για τη χώρα το νέο Σχέδιο Μάρσαλ από το Ταμείο Ανάπτυξης - Άμεσοι στόχοι η διατήρηση ακεραίου του κοινωνικού ιστού μετά την κρίση και η εξομάλυνση των Ελληνοτουρκικών

Εν μέσω πανδημίας και τεράστιας οικονομικής κρίσης, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή με τις προτάσεις της διανοίγει μια σπάνια ευκαιρία για τη χώρα που αναδεικνύεται σε στοίχημα ζωής για την κυβέρνηση Μητσοτάκη!
Ωσάν νέο Σχέδιο Μάρσαλ μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, 32 δισ. ευρώ θα πέσουν στην ελληνική οικονομία από το Ταμείο Ανάκαμψης είτε ως επιδοτήσεις είτε ως δάνεια προκειμένου να αναστρέψουν την πορεία της βαθιάς ύφεσης και να τροφοδοτήσουν την ανάκαμψη!

– Ο κοινωνικός ιστός και τα ελληνοτουρκικά

Η χρονική συγκυρία της ευρωπαϊκής εξαγγελίας για ενίσχυση είναι κρίσιμη για τη χώρα μας. Και τούτο διότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη αφενός έχει να διαχειριστεί από την μια πλευρά την δοκιμαζόμενη από την κρίση, την λιτότητα και την ανεργία ελληνική κοινωνία σε συνδυασμό με την ασφαλή έξοδο από την πανδημία, αφετέρου να χειριστεί τα ελληνοτουρκικά είτε αυτά εμφανίζονται ως εισροές μεταναστών – προσφύγων, είτε ως παραβιάσεις του εθνικού χώρου, είτε ακόμη ως προς την έκβαση των ελληνολιβυκών σχέσεων.
Και το γεγονός είναι ότι απαιτούνται λεπτοί χειρισμό σε όλα τα μέτωπα, τόσο για να παραμείνει ο κοινωνικός ιστός αδιάρρηκτος όσο και για να αποφευχθούν εντάσεις ή επεισόδια στο Αιγαίο το καλοκαίρι!

– Εθνική πρόκληση

Υπό αυτό το πρίσμα ο πρωθυπουργός θα κληθεί να αντιμετωπίσει μια εθνική πρόκληση, ένα εθνικό στοίχημα το οποίο θα μπορεί να προωθηθεί επιτυχώς μόνον μέσα από ένα εθνικό σχέδιο! Να διαμορφώσει βάσεις, δομές, συμμαχίες, στρατηγικές και μηχανισμούς ούτως ώστε τα κεφάλαια από τα Ταμείο Ανάπτυξης πρώτον να αντληθούν και δεύτερον να διαχυθούν ορθολογικά στην κοινωνία και στις επιχειρήσεις!

– Όχι στο νταραβέρι, την διαπλοκή, τους εξαρτημένους

Και για να επιτευχθεί τούτο επαρκώς απαιτούνται νέα πρόσωπα. Έντιμοι και αδιάφθοροι διαχειριστές, νέοι Τσιόδρες, πρόσωπα έξω από τις παρυφές της εξουσίας και τους διαδρόμους των κομμάτων! Όχι οι επαγγελματίες πολιτικοί και τα κομματικά στελέχη που συνδιαλέγονται με την Διαπλοκή, συνδέονται με τους ολιγάρχες, έχουν εξαρτήσεις από τα ισχυρά συμφέροντα. Όχι στα τριμμένα σακάκια τού χθες και στα λευκά κολάρα του σήμερα, των υπερφίαλων τραπεζιτών που έριξαν 4 φορές την οικονομία στα μνημόνια! Όχι στους μεσάζοντες, ενδιάμεσους, νταραβεριτζήδες συμβούλους και παρατρεχάμενους, επικοινωνιολόγους της πλάκας και της αρπαχτής που πουλάνε προστασία και εξυπηρετήσεις. Όχι στους κατ’ επάγγελμα πολιτικούς που επιβιώνουν μέσα από το ρουσφέτι, τους διορισμούς, το δούναι και λαβείν!

– Ικανοί και έντιμοι συνεργάτες

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει μπροστά του μια τεράστια ευκαιρία: να διαχειριστεί το σήμερα, να διατηρήσει ακέραιο τον κοινωνικό ιστό, να εξομαλύνει τα ελληνοτουρκικά και να θέσει τις βάσεις για ένα εθνικό σχέδιο απορρόφησης, διαχείρισης και διάχυσης των 32 δισ. Για να επιτύχει χρειάζεται συνεργάτες ικανούς και έντιμους. Πρόσωπα νέα και άφθαρτα τύπου Τσιόδρα! Το πείραμα με τον κορωνοϊό πέτυχε. Ευκαιρία τώρα να πετύχει και η πορεία προς την ανάκαμψη!