Οι τεχνοκράτες της Lamda, η αγχώδης ανάθεση των κατεδαφίσεων, οι διαδικασίες, η απειρία και ο προβληματισμός

- Προφανώς μετά τη γνωμοδότηση του ΤΕΕ θα συμβουλεύονται τον δικηγορικό σύλλογο για νομικές υπηρεσίες, και το Οικονομικό Επιμελητήριο για την αξιολόγηση της πιστοληπτικής ικανότητας της Mohegan!!!

Επιτέλους, τέλος! Αποτελεί είδηση το γεγονός ότι οι τεχνοκράτες της Lamda κατάφεραν να αναδείξουν οριστικό ανάδοχο του έργου των κατεδαφίσεων, εν προκειμένω την Ιντρακάτ, με οικονομική προσφορά 2,7 εκατ. ευρώ! Και αφού χρειάστηκε να ζητηθεί η γνωμοδότηση του «έγκυρου» ΤΕΕ σχετικά με το κόστος του κυβικού κατεδάφισης!!!
Οπότε μπορεί πλέον η εσωτερική – νέα επικοινωνιακή ομάδα της Lamda να βγάλει δελτίο Τύπου για το μείζον γεγονός, πως κατάφεραν ένα έργο ασήμαντου προϋπολογισμού να το κάνουν μεσανατολικό! Και να μας υποδείξουν τα σημεία κατεδάφισης και τις… κορδέλες! Γιατί άλλο οι αποφάσεις και άλλο η ουσιαστική έναρξη των εργασιών!

ΥΓ. 1: Να μας πουν όμως, γιατί έχει σημασία, ποια διαδικασία ακολούθησαν για την ανάθεση ενός έργου ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ! Εάν συνάδει με τις διαδικασίες που ακολουθούν οι μεγάλες ιδιωτικές εταιρίες, αλλά και ποια είναι η άποψη του project manager επί αυτού!

ΥΓ. 2: Διερωτώμεθα πόσες εργατοώρες έχουν χαθεί, πόσοι τεχνοκράτες ασχολήθηκαν! Γιατί δυστυχώς το πρώτο δείγμα είναι αρνητικό. Όταν η διαχείριση για το ένα εκατομμυριοστό του συνόλου του έργου έχει αυτόν τον αντίκτυπο, ευλόγως δημιουργούνται αμφιβολίες κατά πόσον το τεχνοκρατικό δυναμικό έχει την γνώση και την δυνατότητα να ολοκληρώσει τεράστιες διαγωνιστικές διαδικασίες που θα προκύψουν.

ΥΓ. 3: Επειδή, όπως αντιληφθήκαμε, για το κόστος του κυβικού κατεδάφισης ζητήθηκε η συνδρομή του προέδρου του ΤΕΕ προτείνουμε στους τεχνοκράτες της Lamda: Την επόμενη φορά για νομικές υπηρεσίες να συμβουλευθούν τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου! Και για το αν η Mohegan έχει την δυνατότητα να ολοκληρώσει το έργο του καζίνου να συμβουλεύουν τον πρόεδρο του Οικονομικού Επιμελητηρίου!

ΥΓ. 4: Προς τους βασικούς μετόχους, φιλικά: Φοβόμαστε ότι δεν μπορούν…