Ο τέταρτος παίκτης για το 5G και η σύγκρουση Πιερρακάκη – Λιανού!

- Βάζει πόδι στις αρμοδιότητες των τηλεπικοινωνιών η Επ. Ανταγωνισμού! - Προίκα για Forthnet και BCPartners.

Με αφορμή μια έρευνα της εξειδικευμένης φινλανδικής εταιρίας Rewheel ως προς το επίπεδο των τιμών στην κινητή τηλεφωνία, όπου πράγματι η εταιρία κάνει μια προσέγγιση φιλοκοινωνική και θέτει πραγματικά στοιχεία της αγοράς και του επιπέδου των τιμών, η Επιτροπή Ανταγωνισμού εισβάλλει στον χώρο των τηλεπικοινωνιών αναζητώντας ρόλο, αρμοδιότητες, ενώ παράλληλα ανοίγει το παιχνίδι ζητώντας να μπει στην αγορά του 5G και τέταρτος παίκτης!!!
Την ώρα που η σχετική διαγωνιστική διαδικασία βρίσκεται προ των πυλών και ενώ κατά την διάρκεια της διαβούλευσης η Επ. Ανταγωνισμού δεν είχε υποβάλει προτάσεις, έρχεται σε ανύποπτη χρονική στιγμή, πριν τον διαγωνισμό, και ζητάει πλήρη αλλαγή των δεδομένων και ανατροπή στην αγορά!

– Έξαλλος ο Πιερρακάκης! Προβληματισμός στα επιτελεία των εταιριών κινητής !

Όπως είναι λογικό, με την ενέργεια αυτή του κ. Ι. Λιανού της Επ. Ανταγωνισμού, με αφορμή μια ορθολογική έρευνα για τις τιμές να επιχειρεί να βάλει πόδι στις τηλεπικοινωνίες και να αποκτήσει ρόλο, είναι έξαλλος τόσο ο υπ. Ψηφιακής Πολιτικής κ. Πιερρακάκης, όσο και οι επικεφαλής και των τριών ισχυρών της κινητής τηλεφωνίας! Οι ζυμώσεις, οι συζητήσεις, οι ίντριγκες και οι προβληματισμοί δίνουν και παίρνουν στα επιτελεία των ισχυρών τεχνοκρατών της Wind, Vodafone και Cosmote. Και επιδιώκονται λύσεις προ της απειλής να μπει και τέταρτος παίκτης στο κόλπο και να μειωθούν τα περιθώρια κέρδους!

– Σε τι αποσκοπεί η Επ. Ανταγωνισμού;

Ο κ. Λιανός στο πόρισμα της Επιτροπής βασιζόμενος στην έρευνα της Rewheel προτείνει τη συμμετοχή και τέταρτης εταιρίας στον διαγωνισμό που έχουν προωθήσει Πιερρακάκης και ΕΕΤΤ, με ένα σκεπτικό αληθοφανές και διατυπωμένο έτσι ούτως ώστε να δημιουργεί την εικόνα στην κοινή γνώμη ότι η πρόταση αυτή αποσκοπεί στο όφελος της κοινωνίας και στην αποκατάσταση προς τα κάτω του επιπέδου των τιμών! Είναι όμως έτσι; Μήπως η πρόταση αυτή, όπως υποστηρίζουν πολιτικοί και επιχειρηματικοί παράγοντες, ουσιαστικά αποσκοπεί: πρώτον, να αποκτήσει ρόλο και αρμοδιότητες στις τηλεφωνίες η Επ. Ανταγωνισμού παρακάμπτοντας την ΕΕΤΤ και τον αρμόδιο υπουργό και, δεύτερον, να βάλει έναν ακόμη παίκτη στο παιχνίδι των τηλεπικοινωνιών;

Η Forthnet και η BCPartners

Ο προβληματισμός εντείνεται από το γεγονός ότι στην παρούσα συγκυρία βρίσκεται σε εξέλιξη και η διαδικασία απόκτησης της Forthnet από τον επενδυτικό όμιλο BCPartners. Και μάλιστα στην αγορά οι καλά γνωρίζοντες ξέρουν πως η BCPartners μπήκε στο παιχνίδι από το…παράθυρο! Λέγεται ότι έπεσαν τηλεφωνήματα στους τραπεζίτες για να ανεβεί κλίμακα το fund του Νίκου Σταθόπουλου, ο οποίος θεωρείται ότι έχει προσβάσεις στα υψηλά κλιμάκια της εξουσίας! Και να παρακαμφθούν όλοι όσοι είχαν προβάδισμα και προτεραιότητα. Υπό αυτό το πρίσμα, ακούγονται με ενδιαφέρον οι απόψεις παραγόντων της αγοράς οι οποίοι συσχετίζουν την Forthnet και την BCPartners με τον τέταρτο παίκτη στην αγορά 5G της κινητής τηλεφωνίας…