Η Lamda, οι εργολάβοι, οι κατεδαφίσεις, οι διευκρινίσεις και… εμείς!

Έχουν προκαλέσει αίσθηση στην Lamda Development τα αλλεπάλληλα αποκαλυπτικά ρεπορτάζ της «Α»! Και μάλιστα μετά τα τελευταία σχετικά με τον διαγωνισμό για τις κατεδαφίσεις, μόνο που δεν έγινε ένορκη διοικητική εξέταση!!!
Τους λέμε, λοιπόν, ότι μετά το άνοιγμα των προσφορών όπου η Ιντρακάτ είναι φθηνότερη με προσφορά 2,7 εκατ. ευρώ, με δεύτερο τον Μυτιληναίο και τρίτη την ΓΕΚ Τέρνα, έστειλαν επιστολές 16 σημείων στους εργολάβους με τις οποίες τους καλούν σε πρόσθετες διευκρινίσεις. Αντιλαμβανόμαστε ότι η διοίκηση της εταιρίας θέλει να διασφαλίσει την σωστή εκτέλεση των εργασιών. Όμως πρέπει και εκείνη να αντιληφθεί ότι για να έχει το καλύτερο αποτέλεσμα θα έπρεπε να απευθυνθεί στους ειδικούς, στους ενδεδειγμένους. Κάτι που δεν έκανε. Και τώρα σπεύδει μέσω διευκρινιστικών επιστολών να καταλήξει στο επιθυμητό αποτέλεσμα…

– ΕΜΕΙΣ…

Οφείλουμε να διευκρινίσουμε ότι απέναντι στους βασικούς μετόχους της εταιρίας τρέφουμε απεριόριστο σεβασμό! Και πραγματικά επιθυμούμε, έχοντας αποδείξει τούτο στην πράξη στους δύσκολους καιρούς και στις σκληρές εποχές, να προχωρήσει το έργο του Ελληνικού, το οποίο θεωρούμε εμβληματικό!
Δεν μας αρέσει, ωστόσο, ούτε θέλουμε να δούμε την Lamda λόγω του υπέρογκου σε εύρος δραστηριοτήτων και προϋπολογισμού έργο να μετατρέπεται σε Δημόσιο! Αλλοίμονο για τον βασικό μέτοχο και τους επενδυτές εάν δεν επικρατήσουν στην λήψη αποφάσεων Διαφάνεια και Αξιοκρατία! Αλλοίμονο εάν καθ’ οιονδήποτε τρόπο παρεισφρήσουν κομματάρχες, γλείφτες, νταραβεριτζήδες! Σύμβουλοι και παρατρεχάμενοι που τυχόν αποσκοπούν σε ίδιον όφελος ή σε συμφέροντα τρίτων και όχι των μετόχων, βασικών ή μικρών!
Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο, προκειμένου να προασπίσουμε τα δικαιώματα και τα συμφέροντα των βασικών μετόχων και των επενδυτών του Χρηματιστηρίου, θα αναδεικνύουμε δημοσιογραφικά όλα εκείνα τα στοιχεία του ρεπορτάζ που κρίνουμε πως η δημοσίευσή τους προστατεύει και θωρακίζει τα συμφέροντα των μετόχων!

ΥΓ.: Αλήθεια, θα μπορούσε ίσως η διοίκηση της Lamda να μας ενημερώσει πώς πηγαίνει η επένδυση στο Βελιγράδι; Εκείνα τα οικόπεδα σε τιμή ευκαιρίας, πώς θα τα αξιοποιήσετε;