Η Lamda, ο διαγωνισμός για τις κατεδαφίσεις, οι 3 υποψήφιοι και ο μειοδότης!

…σας ενημερώσαμε από την περασμένη εβδομάδα ότι η διοίκηση της Lamda είχε καλέσει και τις 5 μεγάλες εργοληπτικές επιχειρήσεις της χώρας προκειμένου να υποβάλουν προσφορές για το έργο της κατεδάφισης υφιστάμενων κτιρίων στον χώρο του παλαιού αεροδρομίου του Ελληνικού, όπου σήμερα εξελίσσεται, θεού θέλοντος και Hardrock επιτρέπουσας, το μεγάλο επενδυτικό project. Σημειώνεται ότι ο διαγωνισμός για το καζίνο, από την επιτυχή και ολοκληρωμένη έκβαση του οποίου θα εξαρτηθεί το σύνολο της επένδυσης, δεν έχει ακόμη τελεσφορήσει λόγω κυρίως των αμερικανικών προσφυγών στη Δικαιοσύνη απέναντι σε άλλες αμερικανικές δυνάμεις που προς το παρόν έχουν επικρατήσει (βλέπε Moheegan)!

– Προϋπολογισμός 4 εκατ. ευρώ

Ο προϋπολογισμός του έργου των κατεδαφίσεων είναι πολύ μικρός, μόλις 4 εκατ. ευρώ!!! Και εκλήθησαν γι’ αυτόν οι 5 μεγάλοι του κλάδου των εργοληπτών, αντί να κληθούν οι εξειδικευμένοι του χώρου, μικρότερες εργοληπτικές εταιρίες δηλαδή, οι οποίες και στο τέλος θα εκτελέσουν το έργο ως υπεργολάβοι του όποιου ανακηρυχθεί μειοδότης. Με απλά λόγια, ο όποιος μεγάλος θα αποσπάσει το κέρδος του μεσάζοντα, το οποίο θα μπορούσε να ωφεληθεί η Lamda εάν η διοίκησή της είχε κάνει μια στοιχειώδη έρευνα αγοράς!

– Κάλεσαν 5, ανταποκρίθηκαν 3!

Κατά πληροφορίες, στο κάλεσμα της Lamda ανταποκρίθηκαν 3 εργοληπτικές εταιρίες από τις 5 μεγάλες. Άκτωρ και Άβαξ δεν προσήλθαν, έχοντας το ενδιαφέρον τους στραμμένο προφανώς στη σύγκρουση της γραμμής 4 του Μέτρο της Αθήνας, ο προϋπολογισμός της οποίας αγγίζει το ιλιγγιώδες νούμερο του 1,8 δισ. ευρώ!!! Έτσι, πρόσφορες υπέβαλαν οι Ιντρακάτ, Μυτιληναίος και ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ!

– Θα το πάρει ο φθηνότερος;

Αφού οι 3 εταιρίες πέρασαν την τεχνική αξιολόγηση, άνοιξαν στη συνέχεια οι οικονομικές προσφορές! Το εύρος των οποίων κυμαίνεται μεταξύ 2,5-3 εκατ. ευρώ! Οι ίδιες πληροφορίες ακόμη λένε πως την μεγαλύτερη έκπτωση έχει δώσει η Ιντρακάτ και ακολουθούν Μυτιληναίος και ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ. Ωστόσο, η διοίκηση της Lamda θα την δώσει στον όμιλο Κόκκαλη την δουλειά; Γιατί οι διαρροές λένε πως το παιχνίδι παίζεται… Γιατί; Συνεχίζεται…