Οι τραπεζίτες του Παππά βραχυκύκλωσαν τo deal της FORTHNET

Στο διάστημα διακυβέρνησης της χώρας από τον ΣΥΡΙΖΑ κάποιοι τραπεζίτες υπέστησαν κυριολεκτικά μετάλλαξη αναλαμβάνοντας διάφορες επικίνδυνες αποστολές, προκειμένου να διασωθούν αλλά και να ισχυροποιήσουν τη θέση τους. Είναι γνωστή η σχέση ενός μεγαλοστελέχους της ALPHA που διαχειρίζονταν εκτός των άλλων και τα διαφημιστικά κονδύλια με τον πανίσχυρο τότε ινστρούχτορα, Νίκο Παππά.

Ο εν λόγω τραπεζίτης μαζί με ένα μεγαλοστέλεχος και νυν διοικητή άλλης συστημικής τράπεζας και έναν άλλο τραπεζίτη που μετακόμισε σε μιντιακό όμιλο που διαθέτει τηλεοπτικό σταθμό και ραδιόφωνα είχαν στήσει παράγκα σε ψαροταβέρνα που βρίσκεται πολύ κοντά στον παλιό ιππόδρομο.

Για να ξέρετε τι ακριβώς συμβαίνει η εν λόγω παρέα του Νίκου Παππά είχε αναλάβει από τότε να βραχυκυκλώσει κάθε απόπειρα πώλησης της προβληματικής FORTHNET. Eίχαν αποφασίσει να την απαξιώσουν για να περάσει χρεοκοπημένη στον μιντιακό όμιλο που έδειχνε μεγάλη ανοχή στην κυβέρνηση Τσίπρα.

Οι συναντήσεις των τραπεζιτών με τον Νίκο Παππά στην ίδια ψαροταβέρνα γίνονταν σε εβδομαδιαία βάση, μέχρι που άρχισε η κατηφόρα για τον Τσίπρα. Η κυβέρνηση άλλαξε αλλά οι δύο τραπεζίτες από διαφορετικούς ομίλους παρέμειναν σε θέσεις – κλειδιά. Γιαυτό συνέχισαν να βραχυκυκλώνουν κάθε απόπειρα εξαγοράς της FORTHNET.

Όταν ο Βαγγέλης Μαρινάκης εκδήλωσε αποφασιστικά το ενδιαφέρον του για την εξαγορά της FORTHNET, η Αγία Τριάδα δηλαδή οι δύο τραπεζίτες και το πρώην τραπεζικό στέλεχος που μετακόμισε σε μιντιακό όμιλο έκαναν το θαύμα τους και με μια σειρά παράνομων μεθοδεύσεων που συνιστούν απιστία σε βάρος των ίδιων των τραπεζών τους, οδήγησαν σε ναυάγιο τη συμφωνία. Λεπτομέρειες λίαν προσεχώς γιατί η υπόθεση αναμένεται να πάρει και ποινικές διαστάσεις.