Είκοσι «Τσιόδρες» χρειάζονται για να σωθεί η χώρα και όχι πολιτικάντηδες, φιγουρατζήδες και λαμόγια

Τέτοιους χρειάζεται σαν τον Τσιόδρα, όχι σαν τους άλλους… Όλους εκείνους που θρέφονται με τον παλαιοκομματισμό, την μικροπολιτική, την επιρροή, την διαπλοκή, τους υπόγειους μηχανισμούς, το παρακράτος, το δούναι και λαβείν.

Ο καθηγητής λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας αποχωρεί απο την αίθουσα μετά απο τις ανακοινώσεις που έκανε για τη λήψη μέτρων προστασίας για τον κορονοϊό.

Πέραν πάσης αμφιβολίας στην εποχή της κρίσης που διανύουμε και την εποχή της πανδημίας του κορωνοϊού ο Σωτήρης Τσιόδρας είναι η προσωπικότητα που αναδεικνύεται. Σεμνός, ταπεινός, χωρίς υπερβολές, με τεράστια γνώση γύρω από το αντικείμενό του και με τοποθετήσεις που δεν επιδέχονται καμμία αμφισβήτηση. Ο καθηγητής Παθολογίας Λοιμώξεων της Ιατρικής Σχολής Αθηνών τοποθετήθηκε από την κυβέρνηση ως επίσημος εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας στην διαχείριση της πανδημίας του νέου κορωνοϊού. Και κάθε απόγευμα δεν είναι υπερβολή να ειπωθεί ότι το πανελλήνιο κρέμεται από τα χείλη του όταν ενημερώνει για τις νέες εξελίξεις, τα κρούσματα, τους νεκρούς, τις προσπάθειες αντιμετώπισης αλλά και τις έρευνες που γίνονται παγκοσμίως σχετικά με θεραπευτική αγωγή και παραγωγή εμβολίου.

Χωρίς πανικό

Είναι καθησυχαστικός , ήρεμος, χωρίς να πανικοβάλλει τους ήδη τρομοκρατημένους Έλληνες. Όπως συνήθως πράττουν κομματάρχες και πολιτικοί που έχουν κάνει τρόπο ζωής, ύπαρξης και παρουσίας την κινδυνολογία, τις κραυγές, τις φανφάρες. Και σίγουρα στην συνείδηση του μέσου Έλληνα πολίτη αναδεικνύεται το ερώτημα γιατί ο πρωθυπουργός και ο κάθε πρωθυπουργός να μη χρησιμοποιεί σε θέσεις κλειδιά Τσιόδρες, και όχι πολιτικάντηδες, φιγουρατζήδες και λαμόγια που στο μυαλό τους έχουν μόνο τις δουλειές, το νταραβέρι και το φαίνεσθαι. Και ίσως αυτή την κοινή σκέψη από τον μέσο νου θα έπρεπε να την λάβει υπόψη του ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ότι η επιλογή του με τον Τσιόδρα ήταν σωστή, το ότι παραμέρισε τους «δήθεν» και τους προβεβλημένους αποδείχτηκε πολιτικά πράξη ορθή. Τέτοιους χρειάζεται σαν τον Τσιόδρα, όχι σαν τους άλλους… Όλους εκείνους που θρέφονται με τον παλαιοκομματισμό, την μικροπολιτική, την επιρροή, την διαπλοκή, τους υπόγειους μηχανισμούς, το παρακράτος, το δούναι και λαβείν. Είκοσι Τσιόδρες χρειάζεται ο Μητσοτάκης για να αντιμετωπιστούν οι κρίσεις, τα μείζονος σημασίας ζητήματα, για να φύγει η Ελλάδα μπροστά. Αλλά γιαυτό χρειάζεται τόλμη, να ξεπεράσει παρέες και τάσεις μέσα στο κόμμα του, κάστες, οικογένειες, φράξιες, προσωπικούς μηχανισμούς ισχυρών ανδρών της Κεντροδεξιάς. Σίγουρα δεν είναι εύκολο αλλά οφείλει να το πράξει γιατί το μήνυμα και η εικόνα είναι σαφή.

Υπόδειγμα

Το προφίλ που αρμόζει σε μια κυβέρνηση όπως ο Κυριάκος Μητσοτάκης την φαντάζεται συνάδει με αυτό του Τσιόδρα ή και του Χαρδαλιά, αν θέλετε. Και όχι των τριμμένων κουστουμιών την παλαιοδεξιάς, ούτε των φαντασμένων φαφλατάδων που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι πώς θα βγουν στα παράθυρα των τηλεοράσεων. Και το προφίλ Τσιόδρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι αυτό που χρειάζεται και θα πρέπει να έχει ως υπόδειγμα για όλο το εύρος των τεχνοκρατών της ελληνικής κοινωνίας, γιατί δυστυχώς η εικόνα που βγάζει ο Τσιόδρας σήμερα στις τηλεοράσεις, του σεμνού και ταπεινού, του βαθέος γνώστη των ζητημάτων που διαχειρίζεται, δεν το έβγαζαν ούτε το βγάζουν πρωτοκλασάτοι τραπεζίτες, πολιτικό προσωπικό, στελέχη του κράτους, του Δημοσίου. Ας πιστέψει, λοιπόν, ο πρωθυπουργός πρώτος από όλους στις επιλογές του οι οποίες τον δικαιώνουν. Και ας προχωρήσει σε αυτή την κατεύθυνση γνωρίζοντας ότι είχε και θα έχει την αποδοχή της κοινωνίας.