Αποδείξτε ότι μπορείτε: Ευθύνες και ρόλος κυβέρνησης – πολιτείας

Φαντάζει απίστευτο σαν σενάριο ταινίας επιστημονικής φαντασίας! Κι όμως το ζούμε κι αυτό. Δεν χωρεί αμφιβολία ότι η επίθεση το κορωνοϊού, η πανδημία όπως πλέον την χαρακτήρισε ο ΠΟΥ, αλλάζει τα πάντα, ανατρέπει τα πάντα, μας δημιουργεί κινδύνους, διαφοροποιεί την ζωή μας σε όλα τα επίπεδα. Και τούτο συμβαίνει σε μια χρονική συγκυρία κατά την οποία Ρωσία και Κίνα βρίσκονται σε σύγκρουση για το πετρέλαιο ενώ Τραμπ και Λαγκάρντ ξιφομαχούν στις πλάτες της κοινωνίας προκαλώντας νέα αλυσιδωτά προβλήματα. Την ίδια ώρα ο κορωνοϊός στην χώρα μας επεκτείνεται και δεν κάνει διακρίσεις. Απέναντί του δεν υπάρχουν φτωχοί και πλούσιοι, ούτε πατρίκιοι και πληβείοι, μόνο ο προγραμματισμός και η προφύλαξη από την πολιτεία και τον καθένα μας μπορεί ενδεχομένως να δημιουργήσει ασπίδα προστασίας και οφείλει πρώτα από όλους η κυβέρνηση να διδαχθεί μέσα από τα λάθη της Ιταλίας. Υπό αυτή την έννοια κυβέρνηση και πολιτεία οφείλουν να αποδείξουν ότι μπορούν, γιατί στην κρίσιμη ώρα κρίνονται όλοι.

Εγρήγορση

Χωρίς αμφιβολία αυτές τις στιγμές απαιτείται πρώτα από όλα εγρήγορση. Όχι στους πολιτικάντηδες και όσους κάνουν πολιτική σπέκουλα πάνω σε κρούσματα και ασθενείς. Στήριξη σε όλες τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, στήριξη και στους εργαζόμενους που χάνουν την δουλειά τους. Το ΕΣΥ πρέπει να αποδείξει ότι υπάρχει και ήρθε η ώρα τώρα να το κάνει. Και η πολιτεία ταυτόχρονα πρέπει να προστατέψει από την κερδοσκοπία όλων όσοι σπεύδουν να επωφεληθούν από τον πόνο και τον φόβο.

Aς μιλούν μόνο οι ειδικοί

Γιατροί, νοσοκόμοι και φαρμακοποιοί οφείλουν να αντιμετωπιστούν από την κυβέρνηση όπως οι διασώστες στου Δίδυμους Πύργους και επιτέλους ας σταματήσουν οι πολιτικοί τις δηλώσεις γιατί είναι άσχετοι, μπερδεύουν και παραπλανούν τον κόσμο. Ας αφήσουν να μιλούν οι ειδικοί και μόνο αυτοί, και οι πολιτικοί απλώς να κυβερνούν, όπως οφείλουν. Κλείνοντας η πρώτη φάση των τριών ημερών από όπου θα διαπιστωθεί τι διάχυση υπάρχει από τα δέκα «ορφανά» κρούσματα θα καθορίζει πολλά όπως και η δεύτερη φάση των δυο μηνών που θα επακολουθήσει. Και εκεί θα φανεί και θα διαπιστωθεί κατά πόσο η πολιτεία λαμβάνοντας όλα τα απαιτούμενα μέτρα θα συμβάλει τα μέγιστα ούτως ώστε να αποφύγουμε την ανθρώπινη τραγωδία και την οικονομική καταστροφή. Αποδείξτε ότι μπορείτε…