Φοβούνται προβοκάτσια από τους Τούρκους

Συναγερμός έχει σημάνει τις τελευταίες ημέρες στην ΕΥΠ. Στην Κατεχάκη έχουν πληροφορίες για επικείμενη τουρκική προβοκάτσια που θα εκδηλωθεί στον Έβρο ή στα ακριτικά νησιά. Γιαυτό έχει ενισχυθεί το θερμό μέτωπο του Έβρου μετά την απόφαση των Τούρκων να παρατάξουν στα σύνορα χίλιους αστυνομικούς των Ειδικών Δυνάμεων.

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται και το Πολεμικό Ναυτικό μετά τις πληροφορίες για σκηνοθετημένο ναυάγιο βάρκας που θα μεταφέρει μετανάστες σε ελληνική βραχονησίδα, προκειμένου να δοθεί η ευκαιρία στους Τούρκους να αναλάβουν την έρευνα και τη διάσωση σε ελληνικά χωρικά ύδατα.

Η διαρκής ένταση που προκαλεί η εργαλειοποίηση του προσφυγικού από τους Τούρκους ανησυχεί το Πεντάγωνο, γιατί τρέμουν το ενδεχόμενο ενός ατυχήματος που μπορεί να πυροδοτήσει ένα θερμό επεισόδιο.

Η κατάσταση είναι κρίσιμη και γιαυτό η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Αμύνης αναγκάζεται τις περισσότερες μέρες της εβδομάδας να διανυκτερεύει στο Πεντάγωνο.

Το σχέδιο του Ερντογάν

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένη πηγή, ο Ερντογάν επιχειρεί να στήσει ένα μεγάλο κόλπο με τα νερά του Έβρου.

Στην κατεύθυνση αυτή βολιδοσκόπησε τον Βούλγαρο πρωθυπουργό Μπόικο Μπορίσοφ, για να περιορίσει τη ροή του Έβρου τους καλοκαιρινούς μήνες για να διευκολύνει τη διέλευση προσφύγων και μεταναστών από την Τουρκία στην Ελλάδα.