Κατάχρηση εξουσίας

Το γεγονός και μόνο ότι ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και το δεξί χέρι του τότε πρωθυπουργού ο Νίκος Παππάς συναντώνται στο Μαξίμου με έναν επιχειρηματία, τον Σάμπυ Μιωνή, ο οποίος είχε στοχοποιηθεί από το σύστημα για να κλείσουν υποθέσεις που αφορούσαν έναν εκδότη εφημερίδας που τοποθετείται στη σκληρή Δεξιά, συνιστά κατάχρηση εξουσίας.Αυτά τα πράγματα μπορούν να συμβούν μόνο στην Κολομβία των Βαλκανίων και παραβιάζουν κατάφορα κάθε έννοια νομιμότητας.

Το ατόπημα του Τσίπρα

Η συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου έγινε μετά από το σφυροκόπημα που είχε δεχθεί ο Σταύρος Παπασταύρου από τον ίδιο τον τότε πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Με αναφορές του από το bήμα της Βουλής ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήριζε τον Σταύρο Παπασταύρου ως φοροφυγά και ειδικό στο ξέπλυμα βρόμικου χρήματος.

Στην εναγώνια προσπάθειά του να πλήξει τον Αντώνη Σαμαρά, ο τότε πρωθυπουργός έριχνε τόνους λάσπης κατά του Σταύρου Παπασταύρου, αδιαφορώντας για το τεκμήριο της αθωότητας.Το χειρότερο από όλα είναι ότι ο Αλέξης Τσίπρας γνώριζε ότι ο επίμαχος λογαριασμός στον οποίο εμφανίζονταν ο Σταύρος Παπασταύρου αφορούσε ένα καταπίστευμα του Σάμπυ Μιωνή.

Η απόπειρα εκβιασμού του Μιωνή

Η κατάθεση Μιωνή τεκμηριώνει με απόλυτο τρόπο τις μεθόδους που χρησιμοποιούσε το τότε σύστημα εξουσίας.Εργαλειοποιώντας μια ομάδα επίορκων δικαστών και νευραλγικές κρατικές υπηρεσίες όπως η Γενική Γραμματεία κατά της Διαφθοράς και το ΣΔΟΕ, το παρακράτος του Μαξίμου έστηνε κατηγορίες προκειμένου να θέσει σε καθεστώς δικαστικής ομηρίας κορυφαίους επιχειρηματικούς παράγοντες καθώς και τους πολιτικούς του αντιπάλους.Η απόπειρα εκβιασμού του Σάμπυ Μιωνή που συντελέστηκε μέσα στο Μαξίμου δεν είναι η μοναδική.Το ίδιο είχε συμβεί με όλους όσοι είχαν χαρακτηριστεί εχθροί του συστήματος. Όταν ένας μηχανισμός εξουσίας φτάνει σε σημείο να επιστρατεύει υπουργούς για να εκβιάσουν κρατούμενο στον Κορυδαλλό, προκειμένου να δώσει ψευδή κατάθεση για κορυφαίο επιχειρηματικό παράγοντα αντιλαμβάνεστε την εκτροπή που είχε συντελεστεί.

Χρησιμοποίησε παρακρατικούς μηχανισμούς

Καταπατώντας κάθε έννοια δημοκρατικής νομιμότητας το νεοσταλινικό σύστημα που είχε στήσει ο Αλέξης Τσίπρας έφτασε σε σημείο να χρησιμοποιεί ακόμα και παρακρατικούς μηχανισμούς της άκρας Δεξιάς.

Προφανώς γιαυτό ο εναγκαλισμός του ΣΥΡΙΖΑ με το κόμμα του Πάνου Καμμένου δεν ενοχλούσε τους καθεστωτικούς του Μεγάρου Μαξίμου.

Η κατάθεση που άλλαξε τα δεδομένα

Η κατάθεση Σάμπυ Μιωνή στην προανακριτική επιτροπή, αλλάζει τα δεδομένα της διερεύνησης της σκευωρίας που συντελέστηκε με τη NOVARTIS.

Γιατί στο κάδρο των ποινικών ευθυνών μπαίνει ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας που είχε μετατρέψει το Μαξίμου σε γιάφκα παρακρατικών συμμοριών.

Το ζήτημα πλέον είναι καθαρά πολιτικό και αφορά πρωτίστως τον ίδιο τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος θα πρέπει να αποφασίσει αν θα παραπέμψει όλους τους εμπλεκόμενους στην παρακρατική και παραδικαστική συμμορία ή να κλείσει την προανακριτική επιτροπή, παραπέμποντας μόνο τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.