Ο χρησμός και η σεναριολογία για τον Πρόεδρο

Ο χρησμός Τασούλα για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας επανάφερε στο προσκήνιο τη σεναριολογία για την πρόταση που θα διατυπώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στο Μαξίμου έχουν στα χέρια τους μια σειρά μετρήσεις που πραγματοποιήθηκαν τις τελευταίες μέρες τις οποίες θα λάβει υπ’ όψιν του ο πρωθυπουργός πριν ανακοινώσει την τελική απόφαση.

Το πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι το γεγονός ότι μια σειρά επιλογές τις οποίες προέκρινε ο ίδιος είναι μη μετρήσιμες.

Ενδεχόμενη υποψηφιότητα της Μαρίας Δαμανάκη έχει καεί με δεδομένο ότι ο Αντώνης Σαμαράς έχει διαμηνύσει ότι δεν πρόκειται να νομιμοποιήσει με την ψήφο του μια τέτοια επιλογή που δεν έχει καμμία απολύτως απήχηση στον κόσμο της συντηρητικής παράταξης.

Σκέφτεται Παυλόπουλο

Για να ξέρετε τι ακριβώς συμβαίνει σας ενημερώνω εγκύρως ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης σκέφτεται σοβαρά να στηρίξει την υποψηφιότητα του Προκόπη Παυλόπουλου.

Παρά τις αντιρρήσεις των στενών συνεργατών του είναι το μόνο πρόσωπο που συγκεντρώνει ευρύτερη συναίνεση ενώ διαθέτει ικανότητες για τη διαχείριση κρίσιμων εθνικών θεμάτων.

Τα επιχειρήματα αυτά προβάλλουν κατά κόρον οι καραμανλικοί, ο Νικήτας Κακλαμάνης και η Ντόρα Μπακογιάννη.

Στο ίδιο μήκος κύματος βρίσκονται επίσης ο Νίκος Δένδιας, η Όλγα Κεφαλογιάννη, καθώς και κορυφαίος οικονομικός παράγοντας που διαθέτει ισχυρή δύναμη κρούσης στα Μέσα Ενημέρωσης.

Δεν θέλουν ανανέωση της θητείας

Κατά της υποψηφιότητας Παυλόπουλου τάσσονται τα στελέχη εκείνα της Νέας Δημοκρατίας που στοχοποιήθηκαν από τους παρακρατικούς μηχανισμούς του ΣΥΡΙΖΑ.

Ειδικά όσοι βρέθηκαν σε κατάσταση δικαστικής ομηρίας με τη σκευωρία που στήθηκε με τη NOVARTIS δεν θέλουν ούτε να ακούσουν για το ενδεχόμενο ανανέωσης της θητείας του Προκόπη Παυλόπουλου στον οποίο χρεώνουν υπόγειες διαδρομές με τους καθεστωτικούς μηχανισμούς του ΣΥΡΙΖΑ και στενές σχέσεις με τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Τη λύση στο πρόβλημα καλείται να τη δώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος θα πρέπει μέσα στο επόμενο εικοσαήμερο να αποφασίσει για τον Πρόεδρο που θα προτείνει, με δεδομένο ότι μέχρι τις 13 Φεβρουαρίου οι διαδικασίες εκλογής θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί.