Mercedes – Maybach GLS 600 4MATIC: H πολυτέλεια στα ύψη

Η Maybach είναι το πολυτελές τμήμα της Mercedes, στην γκάμα του οποίου μπαίνουν ειδικές εκδόσεις, οι οποίες στοχεύουν να ικανοποιήσουν τα θέλω των πιο εύπορων ανθρώπων αυτού του πλανήτη.

Το πιο γνωστό μοντέλο της εταιρίας είναι η S – Class, η οποία στην έκδοση Maybach γίνεται ακόμα πιο πολυτελής σε σχέση με την «απλή» που φέρει μόνο τα σήματα της Mercedes. Πλέον, τα διακριτικά Maybach θα μπαίνουν για πρώτη φορά και σε SUV.

Πρόκειται για την GLS, την οποία η γερμανική μάρκα αποφάσισε να παρουσιάσει στην Κίνα και συγκεκριμένα στην πόλη Guangzhou, μία μέρα πριν ξεκινήσει η έκθεση αυτοκινήτου της πόλης για το 2019.

Αυτό δείχνει με τον καλύτερο τρόπο πόσο μεγάλη σημασία δίνει η Daimler στην κινέζικη αγορά. Άλλωστε, πρόκειται για τη μεγαλύτερη του κόσμου σε απόλυτα μεγέθη και, επιπλέον, έχει αρκετούς αγοραστές που έχουν την οικονομική δυνατότητα να αγοράσουν ένα αυτοκίνητο αυτής της κατηγορίας.

Η GLS μας συστήθηκε με την έκδοση Mercedes – Maybach GLS 600 4MATIC η οποία τροφοδοτείται από V8 κινητήρα 4.0 λίτρων που αποδίδει 558 ίππους και 730 Nm ροπής, ενώ συνδυάζεται και με ήπιο υβριδικό σύστημα που λειτουργεί στα 48 Volts, με τον ηλεκτροκινητήρα να αποδίδει 22 ίππους αι 250 Nm ροπής.

Με αυτό το σύνολο η επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα διαρκεί 4.9 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ./ώρα. Να σημειώσουμε ότι το βάρος του αυτοκινήτου φτάνει τους 2.78 τόνους, οπότε αυτά τα νούμερα επιδόσεων γίνονται ακόμα πιο εντυπωσιακά. Άλλωστε, τα μεγέθη προκαλούν τις εντυπώσεις, με πιο χαρακτηριστικό τις διαθέσιμες διαστάσεις για τις ζάντες, με τον πελάτη να μπορεί να διαλέξει ανάμεσα σε 23 και 24 ίντσες. Έτσι, η κατανάλωση που ανακοινώνει η εταιρία είναι στα 11.7 λτ./100 χλμ. αν και είμαστε σίγουροι ότι δε θα απασχολήσει όσους αγοράσουν το αυτοκίνητο.

Φυσικά από τη στιγμή που μιλάμε για μία Maybach περιμένουμε πολυτέλεια και η GLS δεν μας διαψεύδει. Στο εσωτερικό υπάρχουν μόνο δύο σειρές καθισμάτων, παρά το γεγονός ότι θα μπορούσε να χωρέσει και τρίτη, ώστε να εξασφαλιστεί ότι οι επιβάτες του πίσω καθίσματος θα έχουν άνεση χώρου. Τα καθίσματα έχουν μεγάλο ύψος ώστε να είναι μαλακά και φυσικά είναι επενδεδυμένα με δέρμα Nappa. Έχουν δυνατότητα ρύθμισης σε διάφορες θέσεις και είναι θερμαινόμενα, αεριζόμενα, ενώ προσφέρουν και μασάζ.

Γύρω από τους επιβάτες υπάρχει πανοραμική οροφή με ηλεκτρικό σκίαστρο, κάτι που έχουν και τα πλαϊνά παράθυρα. Ακόμα, υπάρχει πάνελ από το οποίο οι πίσω επιβάτες μπορούν να ελέγχουν το σύστημα infotainment MBUX με τις δύο οθόνες, καθώς και τον κλιματισμό, ο οποίος είναι ανεξάρτητος για το κάθε κάθισμα.

Στον προαιρετικό εξοπλισμό συναντάμε κεντρική κονσόλα ανάμεσα στα πίσω καθίσματα στην οποία ενσωματώνονται τραπεζάκια αλλά και ψυγειάκι με χώρο για σαμπάνιες. Την εικόνα πολυτέλειας συμπληρώνει το άρωμα που η Maybach έχει δημιουργήσει αποκλειστικά για την GLS.

Η κυκλοφορία του μοντέλου θα γίνει το δεύτερο εξάμηνο του 2020. Αν και δεν ανακοινώθηκαν τιμές, μία εκτίμηση σχετικά με την αγορά των ΗΠΑ κάνει λόγο για 200.000 δολάρια (180.000 ευρώ).