Μητσοτάκης στο υπουργικό: «Σπάσαμε αυγά» για τη ΔΕΗ

Σε εξέλιξη βρίσκεται το υπουργικό συμβούλιο, υπό τον πρωθυπουργό, όπου σύμφωνα με πληροφορίες, έχει ολοκληρωθεί η συζήτηση για τα πρώτα και πιο βαριά θέματα που είναι η οικονομία και το νέο νομοσχέδιο για τις προμήθειες του υπουργείου Άμυνας

Ο πρωθυπουργός κατά τη συνεδρίαση, σύμφωνα με πηγές, έδωσε συγχαρητήρια στους υπουργούς, που τηρούνται τα χρονοδιάγραμματα, καθώς, όπως τόνισε, «θα έχουμε ψηφίσει κοντά στα τριάντα νομοσχέδια μέχρι το τέλος του έτους».

Αναφορικά με τη ΔΕΗ, ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι «δείξαμε ότι ήμασταν αποφασισμένοι να το κάνουμε και όντως σπάσαμε αυγά». «Φάνηκε ότι και η κοινωνία είναι ώριμη για αυτές τις αλλαγές», πρόσθεσε.

Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, πως για τη διαχείριση των καλύτερων από τον στόχο αποτελεσμάτων του προϋπολογισμού θα ανακοινώνονται σταδιακά τα καλά νέα, όσο κερδίζουμε δημοσιονομικό χώρο.

Ζήτησε, παράλληλα, από τους υπουργούς να θυμίζουν τη δέσμευση της κυβέρνησης ότι μέσα στην 4ετια θα καταργηθεί το τέλος επιτηδεύματος και η εισφορά του τέλους αλληλεγγύης.