Μυτιληναίος: Στο 2,75% το αρχικό επιτόκιο για το ομόλογο των 500 εκατ.

Η διοίκηση της Μυτιληναίος αποφασίζει για την κατανομή των ομολόγων ύψους 500 εκατ. ευρώ στην αγορά Eurobonds από τη θυγατρική Mytilineos Financial Partners SA, η οποία εδρεύει στο Λουξεμβούργο.

Το μεγαλύτερο ποσοστό κατευθύνεται σε ξένους θεσμικούς επενδύτες, ενώ ένα κομμάτι δεν αποκλείεται να αποκτήσει και μεγάλος οικονομικός οργανισμός ο οποίος έχει παρουσία στην Ελλάδα.

Σε ό,τι αφορά τους ιδιώτες επενδυτές, θα έχουν μια μικρή συμμετοχή και, σε κάθε περίπτωση, με τη δέσμευση τουλάχιστον €100.000 ανά επενδυτή.

Το αρχικό επιτόκιο της έκδοσης με λήξη το 2024 (που θα ανακοινωθεί στις 2 μμ ώρα Λονδίνου), διαμορφώνεται στο 2,75%. Ωστόσο, συμφωνα με εκτιμήσεις των διαχειριστριών τραπεζών του βιβλίου προσφορών, το τελικό ύψος του επιτοκίου αναμένεται να είναι χαμηλότερο και, σε κάθε περίπτωση, θα διαμορφωθεί από την προσφορά.

Ο όμιλος έχει ήδη ανακοινώσει δρομολογημένες ή υπό εξέταση επενδύσεις ύψους 1 δισ. ευρώ στην ηλεκτροπαραγωγή, τη μεταλλουργία και τις ΑΠΕ.

Σημειώνεται ότι η Μυτιληναίος -πριν από την έκδοση του ομολόγου- έλαβε αξιολόγηση για την πιστοληπτική της ικανότητα καλύτερη και από αυτή της Ελληνικής Δημοκρατίας: Aξιολογήθηκε με ΒΒ- απο την S&P και ΒΒ απο την Fitch.

Οι Citigroup Global Markets Limited, HSBC Bank plc και J.P. Morgan Securities plc ενεργούν ως Ενεργοί Συνδιαχειριστές του Βιβλίου Προσφορών (Joint Physical Bookrunners), οι Credit Suisse Securities (Europe) Limited, Goldman Sachs International και Nomura International plc ενεργoύν ως Συνδιαχειριστές του Βιβλίου Προσφορών (Joint Bookrunners) και οι Αlpha Βank A.E., Eurobank Ergasias, Eθνική Τράπεζα και Τράπεζα Πειραιώς, ως Επικεφαλής Διαχειριστές (Lead Managers).