Δέκα πασίγνωστοι επιχειρηματίες που χάνουν την περιουσία τους σε πλειστηριασμό

Εκατοντάδες εκποιήσεις ακινήτων που ανήκουν σε πάλαι ποτέ κολοσσούς του επιχειρείν και της ναυτιλίας έχουν προγραμματισθεί με τιμές εκκίνησης από 500.000 ευρώ και άνω.

Πολυτελείς κατοικίες σε δημοφιλή προάστια, οικόπεδα-φιλέτα, εμπορικά σήματα, ξενοδοχεία, εκδοτικές επιχειρήσεις, αλλά ακόμη και νησιά βγαίνουν σε πλειστηριασμό τη φετινή σεζόν, με τη λίστα της ηλεκτρονικής πλατφόρμας να «βουλιάζει», καθώς μέχρι τον Οκτώβριο του 2020 έχουν προγραμματιστεί 112 πλειστηριασμοί ακινήτων με τιμές εκκίνησης άνω του 1.000.000 ευρώ, ενώ 164 πλειστηριασμοί έχουν ήδη προγραμματιστεί για ακίνητα αξίας 500.000-1.000.000 ευρώ, όπως αποκαλύπτει το «Έθνος της Κυριακής».

Επιχειρηματίες και πρόσωπα που κάποτε φιλοξενούνταν στις κοσμικές σελίδες των περιοδικών αδυνατούν πλέον να πληρώσουν τις δόσεις στεγαστικών δανείων, αλλά και να κλείσουν τους ανοιχτούς λογαριασμούς που άφησε η μεγάλη οικονομική ύφεση της χώρας. Ξενοδοχεία φλερτάρουν με το λουκέτο, ενώ στην πρώτη γραμμή των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών βρίσκονται οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις. Στα 2,192 εκατ. ευρώ έχει οριστεί η τιμή πρώτης προσφοράς για ακίνητο της εταιρείας Κτηματική Ξενοδοχειακή Τουριστική και Τεχνική Ελλάδος Ανώνυμη Βιομηχανική Εμπορική Τεχνική Εταιρεία, το οποίο βρίσκεται στην περιοχή «Μπάφι» (Τατόι) Αττικής, με επισπεύδουσα την τράπεζα Eurobank Ergasias και τον πλειστηριασμό να λαμβάνει χώρα στις 15 Ιανουαρίου 2020.

Οικογένεια Καρούζου: Τα χρέη ξήλωσαν το σήμα «Carouzos»

Σε νέο πλειστηριασμό στις 11 Δεκεμβρίου του 2019 θα τεθεί το εμπορικό σήμα «Carouzos», το οποίο ανήκει στα αδέλφια Μανώλη και Βασίλη Καρούζο, για ποσό οφειλής 1.381.316 ευρώ. Το σήμα κατατεθέν στον χώρο της ένδυσης μετρά ήδη 28 χρόνια και είχε κατοχυρωθεί από τον πατέρα των δύο αδελφών, Αντώνη Καρούζο, ενώ είχε ενεχυριαστεί στην επισπεύδουσα Alpha Bank το 2014, λίγο προτού κατεβάσει ρολά και το τελευταίο μαγαζί της αλυσίδας στο Κολωνάκι. Ο προηγούμενος πλειστηριασμός επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στις 11 Σεπτεμβρίου, ενώ η τιμή πρώτης προσφοράς έχει οριστεί στα 2,9 εκατ. ευρώ.

Κυριάκος Μαμιδάκης: Χάνει τη μεζονέτα στην Πολιτεία

Ήταν Ιούλιος του 2016 όταν ο Κυριάκος Μαμιδάκης δεν άντεξε την οικονομική κατάρρευση της Mamidoil-JetOil, δημιούργημα του ιδίου και των αδελφών του Γιώργου και Νίκου. Τα βάρη «πέρασαν» στην Ειρήνη Mαμιδάκη, κόρη του Κυριάκου, αλλά και στον Αλέξανδρο Mαμιδάκη, γιο του Nίκου, που θα δει το ακίνητό του να βγαίνει στο σφυρί στις 4 Μαρτίου του 2020. Ο άλλοτε αναπληρωτής CEO θα δει να πλειστηριάζεται ακίνητό του στην περιοχή της Πολιτείας, με επισπεύδουσα την Alpha Bank, για 1,1 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για μια πολυτελή μεζονέτα, συνολικής επιφάνειας 429 τ.μ., με εσωτερική πισίνα, εξωτερική πισίνα 40 τ.μ., πάρκινγκ και αποθήκες.

Μαρής Εμπειρίκος: Αλλάζει χέρια το ιδιωτικό ησυχαστήριο στους Πεταλιούς

Στο σφυρί βγαίνει στις 20 Νοεμβρίου και μεγάλο μέρος του συμπλέγματος νησιών των Πεταλιών, που έχουν φιλοξενήσει ονόματα, όπως η Μαρία Κάλλας και η Γκρέτα Γκάρμπο. Η έκταση πλειστηριάζεται για ποσό οφειλής 1.026.055 ευρώ και αφορά στο 50% των μετοχών της εταιρείας Kτήμα Πεταλιοί, με επισπεύδουσα την Alpha Bank και με πρώτη τιμή προσφοράς 2.700.000 ευρώ. Ο εφοπλιστής Μαρής Εμπειρίκος αγόρασε ένα κομμάτι το οποίο μοίρασε στους δύο γιους του, τον λογοτέχνη Aνδρέα και τον Πέρη. Πολύ αργότερα, κάποιες εκτάσεις μεταβιβάστηκαν στην εταιρεία Kτήμα Πεταλιοί AE, ενώ ένα τμήμα τους πουλήθηκε στην κόρη του Πάμπλο Πικάσο, Παλόμα, και στη συνέχεια στην οικογένεια Δαυίδ της Coca-Cola. Από το τμήμα που έμεινε στην οικογένεια, πλέον ένα μέρος της ιδιοκτησίας ανήκει στον Mαρή Eμπειρίκο, γιο του Aνδρέα, και αυτό είναι το τμήμα που πλειστηριάζεται.

Οικογένεια Λεβή: Συνεχίζεται η πτώση του Mr Bodyline

Συνεχίζονται οι πλειστηριασμοί για την οικογένεια του Mr Bodyline, Λέοντα Λεβή, καθώς στις 20 Νοεμβρίου 2019 η σύζυγός του θα δει να πλειστηριάζεται τμήμα της περιουσίας της οικογένειας στη Φιλοθέη, με τιμή πρώτης προσφοράς 1,7 εκατομμύρια ευρώ. Γκαράζ, αποθήκες και δύο διαμερίσματα αναμένεται να χάσει η οικογένεια. Η οικονομική κατάρρευση του «γκουρού της σιλουέτας» το 2008 άρχισε να αποτυπώνεται και στις λίστες των πλειστηριασμών, που περιλαμβάνουν όλα αυτά τα χρόνια ακίνητα της αλυσίδας αδυνατίσματος.

Δείτε αναλυτικά τους υπόλοιπους εδώ: