Σε παράκρουση και βέρτιγκο τα ΜΜΕ του Σαββίδη που κράζουν τον Αυγενάκη

Παραισθήσεις φαίνεται πως έχουν πάθει και τα Μέσα του Ιβάν Σαββίδη. Έπαθαν παράκρουση φαίνεται τα παιδιά διαβάζοντας την ανακοίνωση του Λευτέρη Αυγενάκη για το ντέρμπι της Τούμπας μεταξύ του ΠΑΟΚ και του Παναθηναϊκού στο οποίο γίνεται λόγος για ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ οργανωμένης μετακίνησης φίλων του τριφυλλιού και για ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ διάθεσης εισιτηρίων σε ΟΛΟΥΣ του φίλους του Παναθηναϊκού. Λογικό, δηλαδή, αφού στην Ελλάδα εδώ και χρόνια απαγορεύεται η μετακίνηση φιλάθλων σε ντέρμπι. Και αυτά γίνονται εδώ και χρόνια με την παρουσία οπαδών μόνο της γηπεδούχου ομάδας. Ωστόσο, κάποιοι κατάλαβαν ότι ο κ. Αυγενάκης δεν απαγορεύει τη μετακίνηση φίλων του Παναθηναϊκού στην Τούμπα. Σε μια Τούμπα που εκτός όλων των άλλων είναι έτοιμη για sold out. Από φιλάθλους του ΠΑΟΚ, φυσικά. Διάβασαν μια συνηθισμένη ανακοίνωση του Υφυπουργού, που βγαίνει σχεδόν κάθε Κυριακή, η ίδια που έχει βγει και τις οχτώ αγωνιστικές για ένα σωρό παιχνίδια του πρωταθλήματος και κατάλαβαν ότι ο Αυγενάκης στέλνει φιλάθλους του Παναθηναϊκού στην Τούμπα. Κράζουν τον Αυγενάκη επειδή δεν απαγορεύει κάτι που… απαγορεύει.

Σε μια ανακοίνωση που γίνεται λόγος για απαγόρευση η οποία ισχύει για σοβαρούς λόγους διαφύλαξης της δημόσιας τάξης και ασφάλειας, εκείνοι κατάλαβαν ότι ο Αυγενάκης θέλει να δημιουργηθούν επεισόδια.

Σε μια ανακοίνωση που αναφέρει πως ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η διάθεση εισιτηρίων σε φίλους του Παναθηναϊκού, εκείνοι κατάλαβαν πως επιτρέπεται.

Που στέκονται τα Μέσα του Σαββίδη για να τα βάλουν με τον Αυγενάκη και να τον κατηγορήσουν για κάτι που δεν ισχύει; Στο γεγονός ότι δεν υπάρχει πουθενά μέσα στην ανακοίνωση η λέξη μεμονωμένη μετακίνηση. Εκεί στέκονται τα… φυντάνια. Και αποφάσισαν να στήσουν ένα ψέμα γύρω από την απουσία μιας λέξης. Θα μπορούσαν, βέβαια, να κάνουν ρεπορτάζ και να μάθουν γιατί απουσιάζει η συγκεκριμένη λέξη. Αλλά δεν τους παρεξηγούμε σε αυτό. Είναι τσακωμένοι χρόνια με το ρεπορτάζ, κυνηγούν την είδηση με το τουφέκι, οπότε έχουν ελαφρυντικό.

Θα τους εξηγήσουμε εμείς λοιπόν γιατί δεν αναφέρεται ο Αυγενάκης σε μεμονωμένη μετακίνηση. Δεν είναι δύσκολο να βρει κάποιος προηγούμενες ανακοινώσεις του Αυγενάκη όπου αναφέρεται σε απαγόρευση οργανωμένης και μεμονωμένης μετακίνησης φιλάθλων σε συγκεκριμένα παιχνίδια. Ένα απ’ αυτά ήταν στο Ατρόμητος – ΠΑΟΚ και ένα ακόμα στο Ξάνθη – Άρης. Είχε δηλώσει πως απαγορεύεται η οργανωμένη και μεμονωμένη μετακίνηση οπαδών των φιλοξενούμενων ομάδων, όμως και στο Περιστέρι και στην Ξάνθη υπήρχε κόσμος του ΠΑΟΚ και του Άρη αντίστοιχα.

Πήγαν έξω από το γήπεδο και η αστυνομία έπραξε αυτοβούλως και βρήκε εξέδρα να τους βάλει μέσα, παρά την απαγόρευση του υπουργείου. Μάλιστα, κάποιοι φίλοι του Άρη ανέβαζαν φωτογραφίες και έγραφαν «απαγόρευση στην απαγόρευση». Η αστυνομία, προφανώς επειδή φοβόταν μην κάνουν επεισόδια οι οπαδοί που βρέθηκαν έξω από το γήπεδο, αποφάσισε χωρίς να ρωτήσει φυσικά κανέναν να τους βάλει στο γήπεδο.

Μεσοβδόμαδα ανακοινώθηκε από το υπουργείο ότι εστάλη επιστολή στην ΕΛΑΣ στην οποία ζητήθηκε να εφαρμόζονται απαρέγκλιτα οι αποφάσεις που παίρνει το υπουργείο. Το έκανε γι’ αυτά τα δύο περιστατικά, σε Περιστέρι και Ξάνθη.

Και κάτι ακόμα… Δεν υπάρχει νόμος περί απαγόρευσης κάποιων πολιτών να πάνε σε ένα γήπεδο αν θέλουν. Δηλαδή αν αποφασίσουν δύο φίλοι του Παναθηναϊκού που ζουν στη Θεσσαλονίκη να πάνε Τρίτη πρωί στην Τούμπα, να αγοράσουν εισιτήρια και την Κυριακή να πάνε στο γήπεδο και να δουν το παιχνίδι, δεν μπορεί όχι να τους το απαγορεύσει κανείς, αλλά ούτε να τους… πάρει χαμπάρι κανένας. Προφανώς και δε θα είναι ηλίθιοι να πάνε στο γήπεδο με διακριτικά της ομάδας τους, ανάμεσα σε 30.000 κόσμο και ούτε θα φωνάζουν τον ύμνο του Παναθηναϊκού. Αλλά δε χρειάζεται κανένας Αυγενάκης να ανακοινώσει πως απαγορεύεται η μεμονωμένη μετακίνηση. Και φυσικά δεν μπορεί να τους απαγορεύσει κανένας υπουργός να μετακινηθούν σαν ελεύθεροι πολίτες όπου το επιθυμούν και να δουν όποιον αγώνα θέλουν ή όποιον μπορέσουν αν βρουν εισιτήριο. Γι’ αυτό, λοιπόν, αποφασίστηκε τις τελευταίες μέρες να μην αναφέρεται στις ανακοινώσεις η μεμονωμένη μετακίνηση, διότι πολύ απλά δε θα μπορούσε να ελεγχθεί. Τώρα πως από αυτό, φτάσαμε στο σημείο να ανεβάζουν τα Μέσα του Σαββίδη κείμενα πως την Κυριακή θα γίνουν επεισόδια στην Τούμπα, είναι κάτι στο οποίο η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά. Άλλωστε αν κάποιος έχει παραισθήσεις, τι να σου κάνει και η επιστήμη.

Παράλληλα, ο υφυπουργός Αθλητισμού μέσω τοποθέτησής του στο Twitter ανέφερε ότι στόχος του είναι να επιστρέψει το ελληνικό ποδόσφαιρο σε εποχές που συνυπήρχαν στα γήπεδα οπαδοί και των δύο ομάδων που αγωνίζονταν. Και το ξεκίνημα αυτού είναι να επιτρέπεται η μεμονωμένη παρουσία φιλάθλων της φιλοξενούμενης ομάδας στα γήπεδα, κάτι φυσικά που ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ για το ντέρμπι της Κυριακής μεταξύ ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκού, στο οποίο ρητά αναφέρεται στην ανακοίνωση πως απαγορεύεται η διάθεση εισιτηρίων σε φιλάθλους της ομάδας του Παναθηναϊκού.

Αναλυτικά η τοποθέτηση του Λευτέρη Αυγενάκη στο Twitter:

«Στόχος μας, να επιστρέψουμε στην εποχή που συνυπήρχαν φίλαθλοι και των δύο ομάδων στο ίδιο γήπεδο. Ξεκινάμε με τη μεμονωμένη παρουσία στις κερκίδες, σ’ όλους τους αγώνες. Πρόθεση είναι να προχωρήσουμε και στις οργανωμένες μετακινήσεις οπαδών, από νομίμως λειτουργούσες Λέσχες» αναφέρει.

Επειδή είναι λογικό ο κόσμος να παρασύρεται από τα διάφορα σαθρά και υποβολιμαία δημοσιεύματα γνωστών συμμοριτών της ενημέρωσης, είναι σαφές ότι η τοποθέτηση του Λευτέρη Αυγενάκη απηχεί τη συνολική τοποθέτηση της Κυβέρνησης και του ίδιου του Υφυπουργού για παρουσία (μεμονωμένων και χωρίς διακριτικά, όπως σαφώς αναφέρει ο νόμος) φιλάθλων στις εξέδρες κάθε γηπέδου που το επιθυμεί. Διότι ακόμη και στις απαγορεύσεις, η Αστυνομία έκανε του… κεφαλιού της και επέτρεπε την παρουσία των οπαδών.

Είναι σαφές, ξεκάθαρο και πέραν πάσης αμφιβολίας ότι το παιχνίδι ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός θα γίνει μόνο με οπαδούς του ΠΑΟΚ. Και χωρίς οπαδούς του Παναθηναϊκού. Για να βρεθούν στο γήπεδο οπαδοί του Παναθηναϊκού, θα πρέπει να βρουν μόνοι τους, με το ΑΜΚ και τον ΑΔΤ τους εισιτήριο για την Τούμπα. Και να βρεθούν ανάμεσα σε 30.000 οπαδούς του Δικεφάλου. Εάν έχουν διακριτικά, δεν θα πλησιάσουν καν την περιοχή. Εάν δεν έχουν διακριτικά και θέλουν απλώς να δουν το παιχνίδι, μπορούν. Όπως μπορούν να δουν το ΠΑΟΚ-ΠΑΟ οπαδοί της ΑΕΚ, του Ολυμπιακού, του Άρη, του Αίαντα Σαλαμίνας. Διότι, σε αντίθεση με ό,τι μπορεί να πιστεύουν οι φαντασιογράφοι, έχουμε δημοκρατία. Και οι ατομικές ελευθερίες δεν έχουν καταλυθεί. Άρα, ο καθένας μεμονωμένα -και χωρίς να δηλώσει την οπαδική του «ταυτότητα»- μπορεί να πάει όπου θέλει. Στο Καραϊσκάκης, το ΟΑΚΑ, τη Λεωφόρο, το Βικελίδης, την Τούμπα, το Μπομπονέρα, το Μπερναμπέου, το Μονουμεντάλ, το Γεντί Κουλέ, το Αμπτί Ιπεκτσί. Είναι απλό και σαφές. Αλλά επειδή δεν συμφέρει στη ρητορική του υπαλλήλου με το δάχτυλο στη σκανδάλη, που θέλει να πυροβολήσει και να σκορπίσει λάσπη, για αυτόν τον λόγο παραποιείται η πραγματικότητα. Δεν είναι κάτι καινούργιο. Συμβαίνει τα τελευταία χρόνια τακτικά και με συνέπεια. Απλώς πλέον εκτίθενται, γιατί υπάρχει και η πραγματική διάσταση. Που δεν τους αρέσει και τους κάνει να χάνουν την ψυχραιμία τους.