Αθώα τα στελέχη της Alpha Bank για τα δάνεια στον ΔΟΛ

Τα βασικά στελέχη της διοίκησης της Alpha bank που είχαν εμπλακεί στην δανειοδότηση του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη που τελικά κατέρρευσε, κρίθηκαν αθώα, από το δικαστήριο που εκδίκαζε την υπόθεση, όπως και ο Σταύρος Ψυχάρης.

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, έκρινε ότι δεν υπήρξε καμία παράβαση κανόνα επιμέλειας κατά τη διαχείριση των δανείων, ενώ η χορήγηση τους, ύψους 44,7 εκατ. ευρώ, ήταν σύμφωνη με όσα ορίζονται από την Τράπεζας της Ελλάδος και τους εσωτερικούς κανόνες της τράπεζας.

Το δικαστήριο αποφάσισε πως σημαντικό μέρος της οφειλής έχει καλυφθεί από τη διαδικασία της αναγκαστικής εκτέλεσης της ακίνητης περιουσίας του πρώην εκδότη. Έτσι, όπως ανέφερε η έδρα, η ζημία της τράπεζας καθίσταται αβέβαιη.

Υπενθυμίζεται ότι η εισαγγελέας της έδρας, στα μέσα Σεπτεμβρίου, είχε καταθέσει απαλλακτική πρόταση προς το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, όσον αφορά την ποινική μεταχείριση των κατηγορουμένων για τα δάνεια που είχαν χορηγηθεί στον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη.

Ο πρώην μεγαλοπαράγοντας του Τύπου οδηγήθηκε στο εδώλιο βάσει βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών που αφορά προσωπικό του δάνειο, συνολικού ύψους 44.700.000 ευρώ, από την Alpha Bank, με σκοπό την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, την αγορά των μετοχών της μειοψηφίας του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη και την έξοδο του Οργανισμού από το Χρηματιστήριο.

Μαζί του δικάστηκαν και στελέχη της Alpha Bank που αντιμετώπιζαν την κατηγορία απιστίας στην υπηρεσία.