Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να προκαλέσει πόλωση

Βέβαια στην Κουμουνδούρου επιδιώκουν με κάθε τρόπο να μεταθέσουν την πολιτική αντιπαράθεση σε επίπεδο σκανδαλολογίας, προκειμένου να προκαλέσουν πόλωση που μπορεί να συσπειρώσει το σκόρπιο στράτευμα του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην κατεύθυνση αυτή τους βολεύει η προανακριτική επιτροπή για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο για τους ακόλουθους λόγους:

1ον) Μένει εκτός κάδρου ο Αλέξης Τσίπρας ο οποίος είχε επενδύσει στρατηγικά στην υπόθεση της NOVARTIS επιδιώκοντας να κερδίσει τις εκλογές κατασυκοφαντώντας τους πολιτικούς του αντιπάλους και θέτοντας σε δικαστική ομηρία κορυφαία πολιτικά στελέχη ανάμεσα στους οποίους περιλαμβάνονται δύο πρώην πρωθυπουργοί και ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος.

2ον) Εκτιμούν ότι τα στοιχεία της δικογραφίας και ειδικά η κατάθεση του αντεισαγγελέα Αγγελή μπάζουν στην κυριολεξία και δεν μπορούν να τεκμηριώσουν κατηγορίες. Όταν μάλιστα κατηγορούμενος είναι ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος με μακρά θητεία σε κορυφαίες δικαστικές θέσεις και στην ΕΥΠ, τότε τα πράγματα θα γίνουν περισσότερο δύσκολα.

3ον) Με πρόσχημα τη δήθεν εκδικητική δίωξη κατά Παπαγγελόπουλου η Κουμουνδούρου ετοιμάζεται για έναν γύρο σκανδαλολογίας που δεν αποκλείεται να οδηγήσει σε βραχυκύκλωμα μεγάλων επιχειρηματικών πρότζεκτ. Στην κατεύθυνση αυτή σε σύσκεψη που έγινε τις προηγούμενες ημέρες στο Μαξίμου αποφασίστηκαν μια σειρά από πρωτοβουλίες που θα αναπτυχθούν από τις αρχές Οκτωβρίου.