Η συνάντηση Δ. Κοπελούζου – Γουίλμπορ Ρος…

...στην Αμερικανική Πρεσβεία με φόντο την Αλεξανδρούπολη.

Liquid Natural Gas tanker at port with LNG, Liquid Natural Gas, Natural Gas, Fossil fuel, Oil Industry, Industry, Oil, Tanker, Freight Transportation, Sailing Ship, Shipping, Industrial Ship, Cargo, Industry, Electricity Production, Power, Energy, Technology, Environmental, Environment Friendly,Ecology, Global Warming, Environmental Damage, Oil,Industrial Area, LNG Tank, Blue sky, Ocean, Sea, Cloudsin background.

Στα πλαίσια της επίσκεψής του στην χώρα μας ο Υπ. Εμπορίου των ΗΠΑ πραγματοποίησε τετ-α-τετ με τον μεγαλοεπιχειρηματία της ενέργεια Δ. Κοπελούζου στην Αμερικανική Πρεσβεία. Το αντικείμενο της προσωπικής συνάντησης των δυο αντρών ήταν η βάση του υγροποιημένου φυσικού αερίου στην Αλεξανδρούπολη καθώς οι Αμερικανοί δίνουν μεγάλη βαρύτητα στην αγορά του φυσικού αερίου στην Ευρώπη μέσα από το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.

Κατά πληροφορίες η συνάντηση είχε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον καθώς ο Αμερικανός πολιτικός παράγων-μεγιστάνας φέρεται να ικανοποιήθηκε απόλυτα από το πλάνο το οποίο του ανέπτυξε ο κ. Δ. Κοπελούζος ο οποίος αποτελεί και τον βασικό παράγοντα-εκφραστή της κοινοπραξίας που ασχολείται ενεργά με την υπόθεση. Το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης προορίζεται να λειτουργήσει ως ενεργειακό hub για την ΝΑ Ευρώπη, ένα κόμβος διαμετακόμισης φυσικού αερίου όχι μόνο για την Ελλάδα και τα Βαλκάνια αλλά και για χώρες της κεντρικής Ευρώπης.