Αντίστροφη μέτρηση για τη NOVARTIS

The logo of Swiss drugmaker Novartis is seen at its headquarters in Basel, Switzerland October 22, 2013. REUTERS/Arnd Wiegmann/File PhotoFOR EDITORIAL USE ONLY. NO RESALES. NO ARCHIVES - RTX2BISA

Άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για τη διερεύνηση της γιγαντιαίας πολιτικής σκευωρίας που συντελέστηκε με όχημα την υπόθεση της NOVARTIS.

Στις αρχές της εβδομάδας πρόκειται να καταθέσουν στους δύο αντιεισαγγελείς που διερευνούν το σκάνδαλο οι Αντώνης Σαμαράς, Δημήτρης Αβραμόπουλος και Ευάγγελος Βενιζέλος.

Οι τρεις κορυφαίοι πολιτικοί είχαν υποβάλει μηνυτήριες αναφορές αποκαλύπτοντας τη δράση του περιβόητου Ρασπούτιν, που έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο στο στήσιμο της σκευωρίας.

Πρόκειται να καταθέσει επίσης ο αντιεισαγγελέας Αγγελής ο οποίος, σε αναφορά του, είχε καταγγείλει πολιτικές πιέσεις προκειμένου να ενοχοποιηθούν στελέχη της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ που είχαν παραπεμφθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ χωρίς κανένα στοιχείο για τη NOVARTIS.

Για να ξέρετε τι ακριβώς συμβαίνει, σας ενημερώνω εγκύρως ότι η έρευνα των δύο αντιεισαγγελέων θα ολοκληρωθεί ταχύτατα.

Με δεδομένο ότι τα πολιτικά πρόσωπα αλλά και ο αντιεισαγγελέας Αγγελής καταγγέλλουν την εμπλοκή στελεχών της προηγούμενης κυβέρνησης, ο φάκελος θα διαβιβαστεί στη Βουλή.

Η εξέλιξη αυτή οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στη σύσταση προανακριτικής επιτροπής που θα διερευνήσει ενδεχόμενες ευθύνες κορυφαίων στελεχών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Με βάση τις καταγγελίες που διαβιβάστηκαν στη Δικαιοσύνη, στελέχη της προηγούμενης κυβέρνησης αντιμετωπίζουν βαρύτατες κατηγορίες για κατάχρηση εξουσίας, σύσταση παραδικαστικής συμμορίας και απόπειρα αλλοίωσης του πολιτεύματος μέσω της χειραγώγησης της Δικαιοσύνης.