Σφραγίδα Μυτιληναίου έχει η πρώτη μεγάλη μεταμνημονιακή επένδυση

Μια ελληνική εταιρεία είναι η πρώτη που προχωρεί σε μια μεγάλη άμεση επένδυση στη μεταμνημονιακή Ελλάδα. Η επένδυση είναι ύψους 300 εκατ. ευρώ και θα υλοποιηθεί από τη Mytilineos η οποία πρόκειται να κατασκευάσει το νέο εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος ισχύος 826 MW με φυσικό αέριο.

Για το γεγονός αυτό η εισηγμένη εταιρεία διοργανώνει εκδήλωση στις 2 Οκτωβρίου στην οποία θα παρευρεθεί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος θα πραγματοποιήσει τη θεμελίωση του έργου στο ενεργειακό κέντρο Αγίου Νικολάου Βοιωτίας.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας Ευάγγελος Mυτιληναίος έχει χαρακτηρίσει τον σταθμό ηλεκτροπαραγωγής game changer, με δεδομένο ότι αυτός σηματοδοτεί τη νέα εποχή στην ελληνική αγορά ηλεκτρισμού, η οποία μεταβαίνει σε καθαρότερες μορφές ενέργειες.

Ο σταθμός της Mytilineos είναι προγραμματισμένο να λειτουργήσει στο τέταρτο τρίμηνο του 2021 ενώ, λόγω του μεγέθους του, θα συμπεριλαμβάνεται στους μεγαλύτερους σταθμούς της Ευρώπης. Θα κατασκευαστεί από τον τομέα Έργων EPC – ΜΕΤΚΑ, ο ηλεκτρομηχανολογικός εξοπλισμός θα προέλθει από την General Electric και μάλιστα στην εκδήλωση για τη θεμελίωση θα παραστεί και ο CEO της General Electric Power Europe, Michael Reichsteiner.