Κίνα: Αύξηση 62,7% των γερμανικών επενδύσεων

Οι γερμανικές επενδύσεις στην Κίνα αυξήθηκαν κατά 62,7% σε ετήσια βάση τους πρώτους επτά μήνες του τρέχοντος έτους καθώς συνέχισε να αυξάνεται το διμερές εμπόριο και οι επενδύσεις, όπως ανακοίνωσε σήμερα το κινεζικό υπουργείο Εμπορίου.

Την περίοδο αυτή, οι γερμανικές επενδύσεις έφθασαν το 1,17 δισεκ. δολάρια ενώ το διμερές εμπόριο αυξήθηκε κατά 2,4% σχεδόν στα 107 δισεκ. δολάρια, όπως ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου ο εκπρόσωπος του υπουργείου Γκάο Φενγκ.

Η Κίνα πραγματοποίησε επενδύσεις ύψους 1,01 δισεκ. δολαρίων στη Γερμανία μεταξύ Ιανουαρίου και Ιουλίου, σημειώνοντας αύξηση κατά 27,6% σε ετήσια βάση.

Η Κίνα αποτελεί τον κορυφαίο εμπορικό εταίρο της Γερμανίας για τρία συνεχή χρόνια και έναν από τους πιο ελκυστικούς επενδυτικούς προορισμούς για τις γερμανικές επιχειρήσεις, δήλωσε ο Γκάο.

Οι γερμανικές επιχειρήσεις έχουν εκφράσει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη δεύτερη Διεθνή Έκθεση Εισαγωγών της Κίνας (China International Import Expo) που θα γίνει τον Νοέμβριο και πάνω από 200 εταιρίες έχουν δηλώσει τη συμμετοχή τους σε αυτή, σημείωσε ο Γκάο.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι γερμανικές εταιρίες συμμετείχαν στο νέο άνοιγμα της κινεζικής οικονομίας, με τον εκπρόσωπο του υπουργείου να επικαλείται την αύξηση των επενδύσεων στην Κίνα από εταιρίες όπως ο κολοσσός των χημικών BASF και οι αυτοκινητοβιομηχανίες Volkswagen και BMW.

Σημειώνεται ότι πρόκειται για την 12η επίσημη επίσκεψη της Γερμανίδας καγκελαρίου από το 2005 που ανέλαβε τα καθήκοντα της.

«Η κινεζική πλευρά είναι πρόθυμη να συνεργαστεί με τη γερμανική πλευρά για να συνεχίσει να οικοδομεί μια πλατφόρμα για ανταλλαγές και συνεργασία μεταξύ των επιχειρήσεων των δύο χωρών και να προωθεί τη σταθερή και διαρκή ανάπτυξη της διμερούς οικονομικής και εμπορικής συνεργασίας», δήλωσε ο Γκάο.