Όλη η αλήθεια για την συνάντηση Μητσοτάκη – Λάτση

Η συνάντηση Λάτση – Μητσοτάκη είχε μεγάλη σημασία και έγινε το πρώτο βήμα για την τακτοποίηση μιας σειράς θεμάτων που απασχολούν τη μεγάλη επιχειρηματική οικογένεια. Στην υπόθεση του Ελληνικού συζητήθηκε το καθοριστικό ζήτημα να ολοκληρωθούν προεδρικά διατάγματα και να εκδοθούν κοινές υπουργικές αποφάσεις ούτως ώστε το έργο να είναι «καθαρό», να μην προκύψουν ζητήματα με το ΣτΕ και κατ’ επέκταση να μπορούν να προσελκυστούν επενδυτές και να μην υπάρχει ενδεχόμενο στο μέλλον να ανακύψουν ζητήματα αποζημιώσεων.
Εκείνο ωστόσο που απασχολεί την οικογένεια Λάτση είναι η συμφωνία με τους «καζινάδες» σχετικά με τον διαγωνισμό που θα ολοκληρωθεί στις 30/9, γιατί χωρίς αμφιβολία η υπόθεση καζίνο στο Ελληνικό θεωρείται η πιο ουσιαστική κι εκείνη που θα φέρει τα μεγάλα έσοδα, τα πολλά λεφτά.
Την ίδια ώρα οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η Lamda Development μελετά το ενδεχόμενο να αυξήσει τη συμμετοχή της στο project του Ελληνικού, κάτι που σημαίνει μεγαλύτερη συμμετοχή με ίδια κεφάλαια και δανεισμό, ενώ προφανώς δεν πρέπει να θεωρείται βέβαιο ότι θα συμμετάσχουν όλοι οι παλαιοί συνέταιροι της υπόθεσης. Τα χαμηλά επιτόκια και το γενικότερο επενδυτικό περιβάλλον ευνοούν την απόφαση αυτή της Lamda η οποία ενέχει χαμηλό ρίσκο.
Στη συζήτηση Μητσοτάκη – Σπ. Λάτση τέθηκαν στο τραπέζι δύο ακόμη ζητήματα: πρώτον, όσον αφορά στην πώληση μετοχών των ΕΛ.ΠΕ. υπάρχουν δύο εκδοχές: να πωληθεί το 51% που θα προκύψει από μετοχές και των δύο πλευρών ή να πωληθεί μόνο το 20% που θα προέρχεται από μετοχές του Δημοσίου, χωρίς να πουλήσει η Lamda, η οποία θα κρατήσει όλο το ποσοστό της. Το δεύτερο ζήτημα αφορά στην υπόθεση του Mall, και έγινε η κουβέντα για να βρεθεί τρόπος τακτοποίησης των πολεοδομικών εκκρεμοτήτων και να εκδοθούν οι σχετικές αδειοδοτήσεις. Κάτι που αν γίνει θα δώσει μεγάλη υπεραξία στην επένδυση.