Ατομική έκθεση του Σέντρικ Μπουτελιέ στην Kapopoulos Fine Arts στη Μύκονο

Ο κορυφαίος διεθνούς φήμης καλλιτέχνης Σέντρικ Μπουτελιέ, αφού επισκέφθηκε τις μεγαλύτερες μητροπόλεις της Τέχνης όπως τη Νέα Υόρκη, το Λονδίνο, το Παρίσι, το Τόκιο και τη Σαγκάη κάνει μια στάση στο νησί των ανέμων με στόχο να συνεπάρει με τις εκρηκτικές δημιουργίες του και το ελληνικό κοινό.

Τις μοναδικές δημιουργίες του σημαντικού δημιουργού θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν όσοι βρεθούν στη Μύκονο αυτή την περίοδο στον χώρο της Kapopoulos Fine Arts Μykonos Gallery στο Κεντρικό Ματογιάννι. Σε αυτή την μοναδική έκθεση οι λάτρεις της Τέχνης θα δουν από κοντά τις εντυπωσιακές ψηφιακές φωτογραφικές συνθέσεις του Γάλλου εικαστικού. Ο Cédric Bouteiller τυπώνει τις συνθέσεις του σε αλουμίνιο και τις εμπλουτίζει με κολάζ, σχέδια, ετικέτες ή υδατογραφίες, τις οποίες καλύπτει με διάφανη ρητίνη, και το αποτέλεσμα είναι μοναδικό και άκρως εντυπωσιακό.

Αφαιρετική διάθεση

Στην έκθεση της Μυκόνου θα παρουσιαστεί μια σειρά έργων που χαρακτηρίζονται από την έντονη πολυχρωμία. Ο καλλιτέχνης αποτυπώνει στα έργα κομμάτια των μεγαλουπόλεων με αφαιρετική πνευματική διάθεση. Ακρογωνιαίος λίθος της έμπνευσης του Σέντρικ Μπουτελιέ είναι το περιβάλλον και η καθημερινότητα μας. Αυτά τα δύο στοιχεία της ύπαρξής μας έχει επιλέξει ο εικαστικός να απογειώσει στους καμβάδες του.

Η πολύπλευρη και πολυδιάστατη δημιουργία του Σέντρικ Μπουτελιέ δεν είναι διόλου τυχαία. Ο ίδιος είναι πολυσχιδής και ανήσυχο πνεύμα. Είναι ζωγράφος και φωτογράφος και γραφίστας οπότε έχει μια ιδιαίτερη ικανότητα να συνδυάζει διαφορετικές τεχνικές. Πρόκειται για ένα καλλιτέχνης πολλαπλών πτυχών και αυτές τις πτυχές του ξετυλίγει και στην έκθεση του στη Μύκονο.

Κομμάτι του απολύτου Εγώ

«Η αφαιρετική τεχνική», αναφέρει ο ίδιος ο καλλιτέχνης, «που μεταφέρω μέσα από τη ζωγραφική μου αντανακλά τον εσωτερικό μου εαυτό, την ύπαρξη μου. Με γοητεύει η ιδέα να ανασύρεται χωρίς φραγμούς το υποσυνείδητο μου που περιλαμβάνει την αμφιβολία, τη θλίψη, αλλά και τη λαμπερή μου πλευρά. Όλα αυτά τα κομμάτια είναι οι διαφορετικές πλευρές του εαυτού μου, που συνυπάρχουν και άλλοτε έρχεται η μία στην επιφάνεια και άλλοτε η άλλη»

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο Σέντρικ Μπουτελιέ έκανε μια παγκόσμια περιοδεία κατά την οποία επισκέφθηκε  τις μεγάλες πόλεις της Νέας Υόρκης, του Λονδίνου, του Παρισιού, του Τόκιο και της Σαγκάης με σκοπό να συλλέξει διαφορετικές εικόνες και μνήμες. Στη συνέχεια επέστρεψε στη βάση του μεταφέροντας όλες αυτές τις πολλές και διαφορετικές εικόνες που είχε περισυλλέξει, οι οποίες περίμεναν την κατάλληλη ώρα για να αναδυθούν στον κόσμο της αφηρημένης τέχνης.

Οι τρεις βασικές έννοιες-κλειδιά στο έργο του είναι το χρώμα, το υλικό, η κίνηση. Ο Γάλλος καλλιτέχνης ξεχνά όλους τους ακαδημαϊκούς κώδικες και την επεξηγηματική χειρονομία και εκφράζει τον εαυτό του με αφηρημένα έργα ζωγραφικής και γκράφιτι, τοποθετώντας τα συναισθήματα στην καρδιά της σύνθεσης. Ο αυτοσχεδιασμός και η φαντασία χαρακτηρίζουν τη δουλειά του που κερδίζει τη ματιά του αποδέκτη της.

Πολύπλευρος και πολυσχιδής

Ο Σέντρικ Μπουτελιέ ένας πολύπλευρος καλλιτέχνης. Ένας αλχημιστής των χρωμάτων και των διαφορετικών τεχνικών. Το 2009, πλησίασε το Street Art χρησιμοποιώντας σύμβολα, γκράφιτι, στένσιλ και αφίσες. Η καλλιτεχνική του έκφραση είναι ένας συνδυασμός διαφορετικών τεχνικών, ένα μείγμα σύγχρονης φωτογραφικής προοπτικής, σύγχρονης ζωγραφικής, γκράφιτι, ψηφιακής τέχνης και κολάζ.

Ο Cédric Bouteiller γεννήθηκε το 1970 στη Γαλλία και σπούδασε πλαστικές τέχνες και φιλοσοφία στο Πανεπιστήμιο της Aix-en-Provence.

Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε ότι η γκαλερί Kapopoulos Fine Arts έχει βάλει ως στόχο να φέρει αυτό το καλοκαίρι τον αέρα της εικαστικής δημιουργίας στο νησί των ανέμων με την παρουσίαση σημαντικών καλλιτεχνών από την Ελλάδα και το εξωτερικό και όπως όλα δείχνουν κερδίζει το στοίχημα παρουσιάζοντας μοναδικές εκθέσεις.

…………………………….

ΙΝFO

Cédric Bouteiller

Διάρκεια έκθεσης ως 18 Ιουλίου

Kapopoulos Fine Arts

Ενόπλων Δυνάμεων 15,

Κεντρικό Ματογιάννι, Μύκονος

Τηλέφωνο 2289027005

www.kapopoulosart.gr