Δημήτρης Τσιόδρας: «Η χώρα έχει ανάγκη από κυβερνητική και πολιτική σταθερότητα»

Ο υποψήφιος στην Α’ Αθηνών με τη Ν.Δ. μιλάει τη γλώσσα της αλήθειας και διεκδικεί με μεγάλες πιθανότητες την εκλογή του.

Άνθρωπος ήπιων τόνων που δεν έκρυψε ποτέ τις πολιτικές του πεποιθήσεις, δημοσιογράφος με ήθος και ορθό λόγο, ο Δημήτρης Τσιόδρας, διεκδικεί με μεγάλες πιθανότητες την εκλογή του στη δύσκολη περιφέρεια της Α’ Αθηνών με τη Ν.Δ. Ο Δ. Τσιόδρας, που έχει θητεύσει κυβερνητικός εκπρόσωπος στην υπηρεσιακή κυβέρνηση του Παναγιώτη Πικραμμένου και διευθυντής του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου, έχει όλα τα εφόδια και την εμπειρία που απαιτούνται. Γεννημένος το 1959 στη Μάναρη της Αρκαδίας και κάτοικος Παγκρατίου επί 40 και πλέον έτη, άνθρωπος απλός και φιλικός αποφάσισε να βάλει σε δεύτερη μοίρα τη δημοσιογραφία και να ασχοληθεί με την πολιτική.Όπως ο ίδιος λέει για τη μετάβαση αυτή: «Η αλήθεια είναι ότι, ειδικά όταν ασχολείσαι με το πολιτικό ρεπορτάζ, μία τριβή την έχεις, τόσο με τα πρόσωπα όσο και με το αντικείμενο». Τώρα βρίσκεται στο ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. ζητώντας την ψήφο των πολιτών της Α’ Αθηνών.

Συνέντεξη στον Γιάννη Τίληρο

– Παρακολουθήσατε την συνέντευξη του κ. Τσίπρα στον ΣΚΑΪ; Ως δημοσιογράφος και ως πολιτικός τι άποψη σχηματίσατε;

Ο κ. Τσίπρας στη συνέντευξή του έδωσε σε όλους να καταλάβουν γιατί πρέπει να αποτελέσει παρελθόν. Προκλητικός, αμετανόητος και αθεράπευτα ψεύτης. Ισχυρίστηκε ότι έκανε λάθη το 2015. Είτε από αφέλεια, είτε από ανικανότητα δεν έχει σημασία. Έχει την πλήρη και αντικειμενική ευθύνη και δεν τα πλήρωσε αυτός, όπως είπε. Οι Έλληνες τα πλήρωσαν και μάλιστα πανάκριβα! Με ύφεση, φόρους, υποθήκευση της δημόσιας περιουσίας…. Kοροϊδία τέλος!

Είναι η αυτοδυναμία της Ν.Δ. η λύση για την επόμενη μέρα;

– Το στοίχημα είναι αν η πατρίδα μας θα μπορέσει να ξεφύγει από τη μιζέρια και να προχωρήσει σε μια νέα εποχή δημιουργίας, όπως έχει κάνει τόσες φορές στο παρελθόν ύστερα από μεγάλες κρίσεις. Η χώρα έχει ανάγκη από κυβερνητική και πολιτική σταθερότητα και σε καμμία περίπτωση δεν μπορεί να μπει σε ένα νέο κύκλο πολιτικής και οικονομικής αβεβαιότητας. Όσο πιο ισχυρή εντολή δώσουν οι πολίτες στη Ν.Δ.. τόσο πιο αποφασιστικά θα ανακτήσει η χώρα τη χαμένη της εμπιστοσύνη. Πιστεύω ότι οι πολίτες δεν θα ρισκάρουν να μπει η χώρα σε μια περίοδο πολιτικής αστάθειας, πράγμα που θα συμβεί αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έχει την πλειοψηφία. Χωρίς αυτοδυναμία, η Ν.Δ. δεν θα μπορεί να αλλάξει τον εκλογικό νόμο, δηλαδή να καταργήσει την απλή αναλογική. Με απλή αναλογική, γαία πυρί μιχθήτω…. Χρειάζονται τέσσερα κόμματα για τον σχηματισμό κυβέρνησης. Στις 7 Ιουλίου αποφασίζουμε για την κυβέρνηση της επόμενης τετραετίας. Αυτό οι πολίτες το ξέρουν και το ζυγίζουν κατάλληλα.

– Γιατί επιλέξατε την υποψηφιότητα στην Α’ Αθηνών και ποια είναι τα μεγαλύτερα προβλήματα που καλείστε να αντιμετωπίσετε στην εκλογική σας περιφέρεια;

– Ζω στο κέντρο της Αθήνας στο Παγκράτι (με ένα μικρό διάλειμμα στους Αμπελοκήπους), εδώ και 40 χρόνια. Γνωρίζω καλά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει μια μέση ελληνική οικογένεια. Καταλαβαίνω τα προβλήματα του ανθρώπου της διπλανής πόρτας. Τους εξοντωτικούς φόρους, την δύσκολη καθημερινότητα, την ανασφάλεια και την αγωνία για το μέλλον των παιδιών μας. Έχω δύο παιδιά 18 και 27 ετών και θέλω, όπως και όλοι οι νέοι, να έχουν ευκαιρίες στον τόπο τους.

Στις γειτονιές της Αθήνας η πολιτική αλλαγή θα γίνει ορατή πολύ σύντομα, αφού από τις πρώτες κινήσεις της νέας κυβέρνησης θα είναι η εδραίωση του αισθήματος ασφάλειας στους πολίτες. Εφόσον οι πολίτες της Α’ Αθήνας με εμπιστευθούν να τους εκπροσωπήσω στη Βουλή, πιστεύω ότι μπορώ να συμβάλω ώστε να βελτιωθούν κάποια πράγματα.

– Γιατί να ψηφίσει κάποιος Νέα Δημοκρατία στις εθνικές εκλογές και γιατί τον Δημήτρη Τσιόδρα στην Α’ Αθηνών;

– Γιατί τώρα αποφασίζουμε για την κυβέρνηση της επόμενης τετραετίας. Τώρα αποφασίζουμε για το μέλλον των παιδιών μας, για την σταθερότητα της χώρας, για την ανάπτυξη της χώρας, για την πορεία της Ελλάδας μετά την κρίση. Οι Έλληνες έχουν περάσει μια δύσκολη 10ετία και πολλοί πιστεύουν ότι «τίποτα δεν γίνεται». Θα τους αποδείξουμε ότι γίνεται. Η Ελλάδα πρέπει να πάψει να σέρνεται. Μπορεί να φύγει γρήγορα μπροστά. Είναι η ώρα οι πολίτες να εμπιστευθούν τη Ν.Δ. και να στηρίξουν την πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη, η οποία μπορεί να βγάλει οριστικά την Ελλάδα από την κρίση και να την οδηγήσει σε έναν νέο ενάρετο κύκλο ανάπτυξης. Τώρα είναι η ώρα της θετικής ψήφου. Στην πολιτική μπήκα στα χρόνια της κρίσης γιατί θέλω να βελτιώσω την προοπτική των παιδιών μας. Πιστεύω στο ταλέντο και την αλληλεγγύη των Ελλήνων. Δεν φοβάμαι την δουλειά. Δουλεύω από 18 χρονών και θεωρώ ύψιστη τιμή να εκπροσωπώ τους συμπολίτες μου, στο ελληνικό κοινοβούλιο και στη λήψη των αποφάσεων.

– Ποιες πιστεύετε πως πρέπει να είναι οι βασικές πολιτικές προτεραιότητες της Νέας Δημοκρατίας, την επαύριο των εκλογών;

– Ο στόχος μας, όπως γνωρίζετε, είναι να δημιουργήσουμε πολλές νέες δουλειές μέσα από μια έκρηξη ιδιωτικών επενδύσεων. Μειώσεις στους φόρους, απλοποίηση της διαδικασίας αδειοδότησης των επενδύσεων, την δημιουργία ενός σύγχρονου ηλεκτρονικού κράτους, που είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την πάταξη της γραφειοκρατίας, αποτελούν τις πρώτες κινήσεις της αυριανής κυβέρνησης της Ν.Δ. Θα σπεύσουμε να αποκαταστήσουμε το οικονομικό κλίμα που θα συμβάλλει στη δημιουργία σταθερών και καλά αμειβόμενων θέσεων εργασίας. Αυτό εκτιμούν και οι αγορές και προεξοφλούν την μεγάλη αλλαγή: Όσο υποχώρησαν τα spreads σε τέσσερα χρόνια, από τον Ιούνιο του 2014 ως τον Αύγουστο του 2018, τόσο και ακόμη περισσότερο υποχώρησαν την εβδομάδα μετά τις ευρωεκλογές. Την αλλαγή οι πολίτες θα την αισθανθούν από τους πρώτους μήνες της νέας διακυβέρνησης.