Έλυσε τη σιωπή του o Κωστάκης

Χρειάστηκε να κάνει προπόνηση δύο ημερών στον Βοϊδομάτη, όπου τον πήγαν οι φίλοι του για ράφτινγκ, για να προετοιμαστεί να λύσει τη σιωπή των δέκα χρόνων. Για τον Κωνσταντίνο Καραμανλή ο λόγος, ο οποίος ήταν σε μεγάλη φόρμα μιλώντας στην εκδήλωση της Νέας Δημοκρατίας στο Βελλίδειο.Ο Βούδας της Ραφήνας, που για μία δεκαετία παρέμεινε αμίλητος και μιλούσε μέσω κύκλων, ανέβηκε τελικά στην εξέδρα, πήρε το μικρόφωνο και διατράνωσε την αναγκαιότητα για μία αυτοδύναμη πλειοψηφία της Νέας Δημοκρατίας.

Παρασκηνιακές κινήσεις

Η ενεργοποίηση του Κ. Καραμανλή δεν είναι άσχετη με τις παρασκηνιακές κινήσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη εν όψει εκλογής νέου Προέδρου της Δημοκρατίας.Με δεδομένο ότι ο πρόεδρος της Ν.Δ. δεν είναι διατεθειμένος σε καμμία περίπτωση να ανανεώσει τη θητεία του Προκόπη Παυλόπουλου, φαίνεται να έχει επιλέξει τη λύση του Κ. Καραμανλή.Η μετακίνησή του στην Προεδρία τελειώνει οριστικά τον μύθο των καραμανλικών στη Νέα Δημοκρατία και λύνει τα χέρια του Κυριάκου Μητσοτάκη και για άλλες αποστρατείες.

Οργή στον ΣΥΡΙΖΑ

Η παρέμβαση Καραμανλή με την ομιλία του στο Βελλίδειο προκάλεσε την οργή στα κορυφαία κλιμάκια του ΣΥΡΙΖΑ.Ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας είχε επιχειρήσει να διχάσει τη Νέα Δημοκρατία παίζοντας το χαρτί του Καραμανλή. Στην κατεύθυνση αυτή, η οκταετία Καραμανλή, στη διάρκεια της οποίας είχε εκτοξευθεί το δημόσιο χρέος, έμεινε στο απυρόβλητο.Το ίδιο συνέβη και με το σκάνδαλο NOVARTIS. Στη διάρκεια διακυβέρνησης της χώρας από τον Κ. Καραμανλή, η φαρμακευτική δαπάνη είχε τριπλασιαστεί.
Βέβαια ο ΣΥΡΙΖΑ, αντί να ελέγξει αυτή την περίοδο, έβαλε στο κάδρο την κυβέρνηση Σαμαρά, η οποία τόλμησε και μείωσε δραστικά τη φαρμακευτική δαπάνη. Μετά την παρέμβαση Καραμανλή, άρχισαν τα όργανα στον ΣΥΡΙΖΑ. Στελέχη του κόμματος όπως ο Νίκος Φίλης μιλάνε δημόσια για τις ευθύνες του ΣΥΡΙΖΑ στο ξέπλυμα της περιόδου Καραμανλή.
Όπως αντιλαμβάνεστε, ένα ακόμα στρατηγικό σχέδιο του Αλέξη Τσίπρα κατέληξε σε μπούμερανγκ.