Ρεπορτάζ και όχι σκοπιμότητες

Προκλήθηκε ένας… πανικός με το αποκαλυπτικό δημοσίευμα της ΑΞΙΑΣ για το οβάλ γραφείο Μητσοτάκη, τα πρόσωπα που θα το συγκροτούν καθώς και τους σίγουρους υπουργούς για την κυβέρνησή του στους οποίου έχει καταλήξει. Είμαι υποχρεωμένος να ξεκαθαρίσω για να το καταλάβει ο καθένας πως σε αυτή την εφημερίδα εμείς κάνουμε ρεπορτάζ. Αυτή είναι η δουλειά μας, αυτό μας έκανε να ξεχωρίσουμε και να εξακολουθούμε και σήμερα να υπάρχουμε στον χώρο του Τύπου την ίδια ώρα που κολοσσιαία συγκροτήματα του παρελθόντος κατέρρευσαν! Και θα πρέπει επίσης να αντιληφθούν την διαφορά της έννοιας διαρροή και πληροφορία! Σε εμάς δεν έκανε ποτέ κανείς διαρροή! Γιατί δεν υπήρξαμε συστημικοί, ούτε άνθρωποι των κυβερνήσεων! Πάντοτε, από την αρχή μέχρι σήμερα κρατήσαμε μια στάση κριτική απέναντι στην κάθε μορφής εξουσία και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε χωρίς φόβο και πάθος και ας το ξέρουν όλοι πως δεν θα κάνουμε ούτε βήμα πίσω από τη δουλειά μας, από τα πιστεύω μας, από τις αξίες μας τις οποίες ποτέ δεν προδώσαμε και ποτέ δεν υπαναχωρήσαμε από αυτές!

Αντιθέτως, την πληροφορία την ψάχνουμε, την αναζητούμε. Γιατί έτσι με αυτή την λογική λειτουργεί ο ρεπόρτερ, ο δημοσιογράφος, και μετά την αναλύσουμε, την επεκτείνουμε, μας ανοίγει διαδρόμους και συνεχίσουμε να ψάχνουμε προκειμένου να συγκροτήσουμε μια πλήρη εικόνα για το αντικείμενο της δουλειάς μας, για το ρεπορτάζ, τόσο απλά!

ΥΓ. 1: Είναι προφανές πως μετά από το ρεπορτάζ του περασμένου Σαββάτου κάποια πράγματα θα αλλάξουν και κάποιοι που ήταν σίγουροι υπουργοί αυτή την ώρα δεν είναι!

ΥΓ. 2: Σας δίνουμε δυο ονόματα. Αυγενάκης υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τασούλας πρόεδρος της Βουλής.

ΥΓ. 3 : Ελπίζω να μην την πατήσουν στην Πειραιώς και τοποθετήσουν στο υπουργείο Ενέργειας τον δήθεν τεχνοκράτη που χάρισε παλαιότερα 100 εκατ. ευρώ στους εργολάβους ως αποζημιώσεις.