Νέα Mercedes GLB: επταθέσια

Στα αποκαλυπτήρια της νέας GLB προχώρησε η Mercedes, διευρύνοντας τη μεγάλη γκάμα των SUV της.Είναι προφανές ότι η νέα GLB τοποθετείται ανάμεσα στις GLA και GLC, ενώ οι διαστάσεις της σε μήκος, πλάτος και ύψος διαμορφώνονται στα 4.634 χλστ., 1.834 χλστ. και 1.658 χλστ. αντίστοιχα. Παρατηρήστε τις ράγες οροφής στη νέα GLB, τους εμπρός τετραγωνισμένους προβολείς, οι οποίοι προαιρετικά μπορούν να είναι τεχνολογίας LED High Performance, ενώ μακρόστενο σχήμα έχουν τα πίσω φωτιστικά σώματα. Μαύρο πλαστικό προστατευτικό ντύνει περιμετρικά το αμάξωμα, ενώ δεν απουσιάζουν οι αλουμινένιες ποδιές εμπρός-πίσω.
Σημείο αναφοράς στη νέα GLB αποτελεί το μεγάλο της μεταξόνιο, που φτάνει τα 2.829 χλστ., το οποίο είναι 10 εκατοστά μεγαλύτερο από της νέας B-Class, ενώ επιτρέπει την προσθήκη τρίτης σειράς καθισμάτων. Έτσι η νέα GLB είναι η πρώτη στην κατηγορία της που θα προσφέρεται και ως επταθέσια.

Σύμφωνα με τη γερμανική εταιρεία στα δυο πρόσθετα πίσω καθίσματα μπορούν να βολευτούν επιβάτες με ύψος μέχρι 1,68 μ., ενώ ρυθμιζόμενα είναι τα καθίσματα της δεύτερης σειράς. Μάλιστα για τους επιβάτες της τρίτης σειράς καθισμάτων υπάρχει πλευρικός αερόσακος τύπου κουρτίνας. Ο χώρος των αποσκευών κρίνεται ικανοποιητικότατος, καθώς προσφέρει από 560 έως 1.755 λίτρα.Το εσωτερικό της νέας GLB συναντάμε το σύστημα πολυμέσων MBUX, το οποίο πρωτοείδαμε στη νέα A-Class, και σε αυτό οφείλεται η κεντρική οθόνη και η οθόνη του ψηφιακού πίνακα οργάνων.
Στη βενζινοκίνητη γκάμα της νέας GLB υπάρχουν δυο προτάσεις. Η GLB 200 με κινητήρα 1,33 λίτρου, απόδοσης 163 ίππων, και η τετρακίνητη GLB 250 4MATIC με δίλιτρο κινητήρα 224 ίππων. Τρεις είναι οι πετρελαιοκίνητες επιλογές της νέας GLB. Ο λόγος για την GLB 200 d με δίλιτρο κινητήρα που παράγει 150 ίππους, ενώ η τετρακίνητη GLB 200 d 4MATIC διαθέτει ίσης χωρητικότητας κινητήρα και η ισχύς της είναι 150 ή 190 ίπποι.
Η παραγωγή της νέας GLB θα πραγματοποιείται στο Μεξικό, αλλά και στο Πεκίνο για την τοπική αγορά της Κίνας. Η διάθεσή της στην αγορά της Γερμανίας θα ξεκινήσει προς το τέλος του τρέχοντος έτους.