Θάνος Πλεύρης: «Η Ν.Δ. θα πάρει μια ξεκάθαρη πολιτική νίκη»

Για τη μείωση των φόρων που θα φέρει επενδύσεις και νέες θέσεις εργασίας, την προσπάθεια που θα γίνει για να επιστρέψουν οι νέοι στην πατρίδα, την ασφάλεια κυρίως στην πρωτεύουσα και την προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να αντιστρέψει το πολιτικό κλίμα μετά την ήττα του στις ευρωεκλογές μίλησε στη συνέντευξη που παραχώρησε στην «axianews» ο υποψήφιος βουλευτής στην Α’ Αθήνας με τη Νέα Δημοκρατία, Θάνος Πλεύρης. Ο νεαρός πολιτικός εξέφρασε και την πεποίθησή του ότι το κόμμα στο οποίο ανήκει θα πάρει μια ξεκάθαρη πολιτική νίκη στις εκλογές της 7ης Ιουλίου.

Συνέντευξη στον Σωτήρη Πίκουλα

– Κύριε Πλεύρη είναι εφικτό σε αυτή την οικονομική συγκυρία μετά και το «καμπανάκι» της Κομισιόν για τον στόχο του πλεονάσματος, η Ν.Δ. όταν γίνει κυβέρνηση να μειώσει φόρους και να φέρει επενδύσεις στη χώρα;

– Η μείωση των φόρων θα φέρει επενδύσεις και αυτές με τη σειρά τους θα φέρουν νέες θέσεις εργασίας. Η Ν.Δ. τονίζει σε όλους τους τόνους ότι η μείωση του συντελεστή φορολογίας επιχειρήσεων στο 20% και τα φορολογικά κίνητρα για όσες επιχειρήσεις προχωρούν σε επενδύσεις θα συμβάλλει σημαντικά στην προσέλκυση νέων επενδύσεων στη χώρα μας. Οι νέοι της γενιάς του brain drain που έφυγαν από την Ελλάδα θέλουν να γυρίσουν πίσω και να εργαστούν στη χώρα τους. Η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ με τους φόρους και τις υπέρογκες ασφαλιστικές εισφορές τους ήταν αντικίνητρο. Η Ν.Δ. επενδύει σε αυτούς τους νέους που θέλουν να γυρίσουν στη χώρα μας δίνοντάς τους επιλογές. 

– Στο πρόγραμμα της Ν.Δ. σχετικά με τις προτεραιότητές της κατά την διακυβέρνηση της χώρας, πέρα από την μείωση των φόρων και την προσέλκυση επενδύσεων, είναι υψηλά η ασφάλεια των πολιτών. Τι ακριβώς εννοείται;

– Ειδικά στην πόλη της Αθήνας αυτή η αναγκαιότητα είναι επιτακτική δεδομένου ότι ο Αθηναίος είναι όμηρος της εγκληματικότητας, της υποβάθμισης της ποιότητας ζωής λόγω της υπερσυγκέντρωσης παρανόμων μεταναστών στην πόλη και της γκετοποίησης περιοχών με τη δημιουργία άβατων όπως στα Εξάρχεια. Ορθά, λοιπόν, αναδεικνύουμε την ασφάλεια σε κεντρικό πυλώνα της πολιτικής μας λέγοντας στον πολίτη ότι θα αισθάνεται πιο ήσυχος στην καθημερινότητά του διότι η αστυνόμευση θα ενισχυθεί, το παρακράτος και τα γκέτο θα εξαλειφθούν και οι ευεργετικές διατάξεις για εγκληματίες θα καταργηθούν. Η επανασύσταση ομάδων αποτελεσματικών της αστυνομίας όπως η ΔΕΛΤΑ με ενίσχυση του επιχειρησιακού ρόλου της ΕΛ.ΑΣ. και η συνεργασία με τον νέο δήμαρχο Κώστα Μπακογιάννη, που πιστεύει στην εμπέδωση της ασφάλειας στην Αθήνα, θέτουν τις βάσεις μιας συνεργασίας δήμου και κεντρική πολιτείας με γνώμονα την βελτίωση της ποιότητας ζωής του Αθηναίου στα Σεπόλια, στην Κυψέλη, στον Άγιο Παντελεήμονα, στα Πατήσια, στα Εξάρχεια και σε όλες τις γειτονιές.

– Ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει με κάθε τρόπο να πλησιάσει τον κεντροαριστερό χώρο χτίζοντας γέφυρες σε μία προσπάθεια να αντιστρέψει το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών. Σας προβληματίζει κάτι τέτοιο;

– Σε καμμία περίπτωση. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δείξει εδώ και τέσσερα χρόνια τι μπορεί να κάνει. Κατέστρεψε την οικονομία, στα εθνικά θέματα παρέδωσε την χώρα άνευ όρων, ενώ η κοινωνία βρίσκεται σε απόγνωση. Με επιδόματα των 100 και 200 ευρώ δεν μπορεί να ζήσει ο κόσμος και με δουλειές μέσω προγραμμάτων. Γιαυτό και εμείς μιλάμε για σταθερές θέσεις εργασίας. Όποιες, λοιπόν, γέφυρες και να χτίσει, ο κόσμος γνωρίζει πια και η αγανάκτηση είναι μεγάλη. Ο κόσμος πλέον βρίσκεται στα όριά του και είναι σίγουρο, όπως εξάλλου το απέδειξε και το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, ότι δεν θα πιστέψει ό,τι και αν του πει ο ΣΥΡΙΖΑ.

– Ένας από τους στόχους της Ν.Δ. είναι η μείωση της γραφειοκρατίας. Πώς ακριβώς μπορεί να επιτευχθεί κάτι τέτοιο;

– Στόχος είναι να καταβληθεί μία τεράστια προσπάθεια για να γίνουν όλα ηλεκτρονικά. Η ψηφιοποίηση των υπηρεσιών είναι αναγκαία και αποτελεί στόχο για την αυριανή κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Η ψηφιοποίηση δεν θα κάνει μόνο ευκολότερη την ζωή του πολίτη, αλλά θα αυξήσει την παραγωγικότητα των δημοσίων υπαλλήλων, θα εξοικονομηθούν δαπάνες, θα μειωθούν τα κόστη και θα μιλάμε για μία χώρα φιλικότερη προς το περιβάλλον λόγω μείωσης κατανάλωσης χαρτιού.

– Ποια είναι η εκτίμησή σας για το αποτέλεσμα των εκλογών;

– Εκτιμώ ότι η Ν.Δ. θα πάρει μια ξεκάθαρη πολιτική νίκη. Ο λαός θα αποφασίσει στις 7 Ιουλίου. Εξάλλου με τις ευρωεκλογές ο ελληνικός λαός έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα στην κυβέρνηση ότι δεν αντέχει άλλο, αλλά και στη Ν.Δ. την αμέριστη στήριξή του. Την 8η Ιουλίου η Ν.Δ. θα αναλάβει την διακύβερνηση της χώρας για ένα καλύτερο μέλλον για όλους.