Νέα Ferrari SF90 Stradale: πύραυλος

Σείεται η άσφαλτος καθώς πλησιάζει η νέα SF90 Stradale, η οποία είναι η ισχυρότερη Ferrari παραγωγής.

Ας ξεκινήσουμε με το «καρδιογράφημά» της, το οποίο μας δείχνει έναν turbo V8 κινητήρα 4 λίτρων με ισχύ 780 ίππων, ενώ ενισχύεται από δυο ηλεκτροκινητήρες τοποθετημένους στον εμπρός άξονα και έναν πίσω που προσφέρουν 220 επιπλέον ίππους.

Συνδυαστικά, λοιπόν, η νέα υβριδική SF90 Stradale παράγει 1.000 ίππους και 800 Nm ροπής, ενώ διαθέτει επίσης αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 8 σχέσεων και σύστημα τετρακίνησης.

Οι επιδόσεις της συναρπάζουν, με την επιτάχυνση από 0 σε 100 χλμ./ώρα να διαρκεί μόλις 2,5 δευτ. και την τελική της ταχύτητα να αγγίζει τα 339,5 χλμ./ώρα.  Μια ενδιαφέρουσα πληροφορία είναι ότι στην πίστα της Ferrari στο Φιοράνο κατάφερε να «γράψει» χρόνο 79 δευτ.  για έναν γύρο, ξεπερνώντας ακόμα και τη La Ferrari.

Σημειώστε ακόμα ότι είναι 13 κιλά ελαφρύτερη από τη La Ferrari, καθώς το βάρος της περιορίζεται στα 1.570 κιλά. Αποκλειστικά με τη χρήση ηλεκτρικής ενέργειας η νέα SF90 Stradale μπορεί να κινηθεί για 25 χλμ., ενώ η ταχύτητά της δεν ξεπερνά τα 135 χλμ./ώρα.

O χαρακτήρας της νέας SF90 Stradale προσαρμόζεται μέσα από τα τέσσερα διαθέσιμα προγράμματα οδήγησης eDrive, Hybrid, Performance και Qualify. Η προηγμένη της αεροδυναμική παράγει κάθετη δύναμη 390 κιλών σε ταχύτητα 250 χλμ./ώρα.

Εμφανισιακά ξεχωρίζει για τους αιχμηρούς εμπρός προβολείς σχήματος C, για τα πίσω διπλά φωτιστικά σώματα με τετραγωνισμένο σχήμα και για τις δύο ψηλά τοποθετημένες στρογγυλές εξατμίσεις.

Το πιο εντυπωσιακό στο εσωτερικό της είναι ο πίνακας οργάνων με μεγάλη οθόνη 16 ιντσών, το προηγμένο head-updisplay και το τιμόνι με τα ενσωματωμένα χειριστήρια, ενώ η γενικότερη σχεδιαστική φιλοσοφία είναι εμπνευσμένη από το κόκπιτ μονοθεσίων της Formula 1.

Το λανσάρισμα της νέας SF90 Stradale θα πραγματοποιηθεί εντός του τρέχοντος έτους, ενώ η τιμή της σίγουρα θα συνοδεύεται από πολλά μηδενικά.