Τάσος Μαυρίδης: Θα λειτουργήσουμε, όπως πάντα, συλλογικά

Την επανεκλογή του στον δημαρχιακό θώκο διεκδικεί στον δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών ο Τάσος Μαυρίδης. Ο δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης σε συνέντευξή του στην «axianews» εκφράζει την αισιοδοξία του ότι θα κερδίσει κι αυτή τη μάχη για να συνεχίσει το έργο του, ενώ είναι ανοιχτός σε συνεργασίες και συνθέσεις ώστε ο δήμος να μην πέσει σε ακυβερνησία.

– Κύριε δήμαρχε, σας ικανοποίησε το αποτέλεσμα του α’ γύρου;

– Επιτύχαμε ένα σπουδαίο ποσοστό, που αποτελεί επιβράβευση για μένα και τους συνεργάτες μου. Ευχαριστώ τους συμπολίτες μας από τη Λυκόβρυση και την Πεύκη που μας τίμησαν με την ψήφο τους.

Θέλω να συγχαρώ τους υποψηφίους δημοτικούς και κοινοτικούς συμβούλους της «Πόλης της Ζωής μας» για τον έντιμο και ωραίο αγώνα που κάναμε. Θα προχωρήσουμε μαζί ως δημοτική παράταξη, λειτουργώντας συλλογικά, όπως κάνουμε όλα αυτά τα χρόνια.

Θέλω επίσης να συγχαρώ όλους τους συνδυασμούς που συμμετείχαν στον πρώτο γύρο των εκλογών για την προσπάθεια και την επίδοσή τους, καθώς άπαντες πέτυχαν τη συμμετοχή στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Με βάση αυτό το αποτέλεσμα εκτιμώ ότι στον δεύτερο γύρο θα πάρουμε από τους συμπολίτες μας ισχυρή εντολή για να συνεχίσουμε το έργο αυτής της θητείας.

– Πιστεύετε ότι μπορείτε να βρείτε τον τρόπο να λειτουργήσει ο δήμος με τις συνθήκες που διαμορφώνει η απλή αναλογική;

– Ναι, το πιστεύω. Μπορούμε να δημιουργήσουμε τις συνθέσεις ώστε ο δήμος να λειτουργήσει απρόσκοπτα και να μην πέσει σε ακυβερνησία. Άλλωστε, αυτός είναι ρόλος της αυτοδιοίκησης και αυτή είναι η δουλειά του δημάρχου.

Έχω συμπληρώσει 5 θητείες στην αυτοδιοίκηση, έχοντας περάσει από θέσεις ευθύνης και 5 χρόνια στη θέση του δημάρχου. Και παλαιότερα αναζήτησα συναινέσεις, αλλά και σε αυτή τη θητεία είχαμε τη στήριξη άλλων παρατάξεων. Είναι χαρακτηριστικό ότι η επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας με προλόγισε στην ομιλία μου στη Λυκόβρυση και την ευχαριστώ για αυτό. Έτσι θέλω να συνεχίσω αναζητώντας πάντα την καλύτερη λύση για το δημόσιο συμφέρον.

– Απευθύνεστε στους ψηφοφόρους συγκεκριμένων συνδυασμών που έμειναν εκτός δευτέρου γύρου;

– Απευθύνομαι σε όλους τους συμπολίτες μου, ανεξάρτητα από το ποιον συνδυασμό επέλεξαν την πρώτη Κυριακή. Στον πρώτο γύρο καθορίστηκε η σύνθεση του Δημοτικού Συμβουλίου, αυτή την Κυριακή καθορίζεται ο δήμαρχος. Επειδή ακριβώς είμαι και θέλω να είμαι την επόμενη ημέρα δήμαρχος όλων, απευθύνομαι σε όλους τους συμπολίτες μου.

– Ποιες είναι οι προτεραιότητες για την επόμενη ημέρα;

– Θέλουμε να συνεχίσουμε και να επεκτείνουμε αυτά που ξεκινήσαμε. Κατ’ αρχάς στην καθημερινότητα του πολίτη, που είναι προαπαιτούμενο για όλα τα υπόλοιπα. Ξεκινήσαμε με τη βελτίωση των οδών και των πεζοδρομίων με ένα έργο 1.150.000 ευρώ και θέλουμε να υλοποιούμε τέτοιας έκτασης έργα σε ετήσια πλέον βάση, ώστε σε βάθος χρόνου να πετύχουμε τη συνολική αναβάθμιση του οδικού δικτύου και των πεζοδρομίων. Αναβαθμίζουμε τον εξοπλισμό μας στην καθαριότητα. Μετά τους νέους κάδους που τοποθετήσαμε, τον νέο εξοπλισμό που αποκτήσαμε και το νέο απορριμματοφόρο αξίας 180.000€, που πρόκειται να παραλάβουμε τις επόμενες ημέρες, προχωράμε στην αγορά́ ενός ακόμα νέου απορριμματοφόρου και ενός σαρώθρου για τον καθαρισμό́ των οδών. Μέσα στην επόμενη θητεία προχωράμε μεταξύ άλλων στον εκσυγχρονισμό του συστήματος συλλογής των απορριμμάτων με την εγκατάσταση υπογείων κάδων σε επιλεγμένες περιοχές, στην τόνωση της ανακύκλωσης με την συνεχή́ επέκταση των 10 διαφορετικών ρευμάτων συλλογής ανακυκλώσιμων υλικών που ήδη λειτουργούν στην πόλη.

Σημαντικά έργα σχεδιάζουμε στον χώρο της παιδείας, όπως η ανέγερση του 6ου Νηπιαγωγείου Πεύκης στην οδό Ελευθερίου Βενιζέλου και στον χώρο της υγείας, όπως η κατασκευή-λειτουργία Κέντρου Υγείας Αστικού Τύπου σε οικόπεδο ιδιοκτησίας του Δήμου στη Λυκόβρυση. Μέσα στην επόμενη θητεία προγραμματίζουμε να ολοκληρώσουμε τον εκσυγχρονισμό που ξεκινήσαμε στο Δημοτικό Στάδιο Πεύκης και να αποπερατώσουμε το Κλειστό της Λυκόβρυσης που παραμένει ημιτελές επί 25 χρόνια, έχοντας βρει τη χρηματοδότηση. Και τόσα άλλα για τα οποία βάλαμε τις βάσεις σε αυτή τη θητεία.

– Τι απαντάτε στους πολίτες που ρωτούν γιατί να ψηφίσουν εσάς για δήμαρχο;

– Κατά πρώτον, τους λέω να πάνε στο εκλογικό τους τμήμα και να ψηφίσουν, γιατί οι προσεχείς εκλογές είναι πολύ κρίσιμες για τον δήμο μας. Βρισκόμαστε σε μια κρίσιμη καμπή, ώστε να αφήσουμε οριστικά πίσω μας την εποχή της οικονομικής καχεξίας και να οικοδομήσουμε έναν δήμο πρότυπο με έμφαση στα ζητήματα της καθημερινότητας, πάνω στα θεμέλια που βάλαμε στην πρώτη θητεία.

Κατά δεύτερον, τους λέω ότι έχουμε ρεαλιστικό σχέδιο, την απαιτούμενη εμπειρία και τους κατάλληλους ανθρώπους για να το υλοποιήσουμε χωρίς χρονοτριβή. Κυρίως όμως έχουμε τη θέληση να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για την Πόλη της Ζωής μας, γιαυτό ζητάμε ισχυρή εντολή από τους συμπολίτες μας.