Ποιοι μπλοκάρουν την έρευνα για δύο μεγάλες υποθέσεις φοροδιαφυγής

Προφανώς η Εισαγγελία για την πάταξη της διαφοράς, το ΣΔΟΕ και οι υπόλοιπες κρατικές υπηρεσίες είναι απασχολημένοι με τις υποθέσεις δημοσίου συμφέροντος και ειδικά τα σκάνδαλα που προσφέρονται για πολιτική σπέκουλα.

Δεν εξηγείται διαφορετικά το γεγονός ότι η έρευνα δύο γιγαντιαίων σκανδάλων φοροδιαφυγής έχει παγώσει. Όπως πληροφορούμαι από έγκυρη πηγή οι αρμόδιες αμερικανικές υπηρεσίες ενημέρωσαν την ελληνική δικαιοσύνη για δύο υποθέσεις μεγάλης φοροδιαφυγής στις οποίες πρωταγωνιστούν επώνυμοι Έλληνες επιχειρηματίες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που διαβίβασαν οι αμερικανικές υπηρεσίες ένας γνωστός επιχειρηματικός παράγοντας εμφανίζει τραπεζικούς λογαριασμούς στην Αμερική ύψους 170 εκατομμυρίων ευρώ.

Όπως αντιλαμβάνεστε ο επιχειρηματικός παράγοντας έκλεβε τις επιχειρήσεις του στην Ελλάδα και στη συνέχεια φυγάδευε τεράστια ποσά στην Αμερική.

Αυτό διεθνώς, ακόμα και στην Αφρική, ονομάζεται καραμπινάτη φοροδιαφυγή και θα έπρεπε να είχε διωχθεί ποινικά, ενώ παράλληλα τα πρόστιμα που προβλέπονται είναι εξοντωτικά.

Το γεγονός ότι ο εν λόγω επιχειρηματίας τυχαίνει να είναι τακτικός επισκέπτης στο Μαξίμου δεν τον απαλλάσσει από τις ποινικές ευθύνες.

Το ίδιο ισχύει και για έναν άλλον μεγαλόσχημο παράγοντα στον οποίο είχε επενδύσει το Μαξίμου και ο οποίος εμφανίζεται να έχει φυγαδεύσει στην Αμερική εβδομήντα εκατομμύρια ευρώ μέσω Μάλτας.

Βέβαια ο δεύτερος επιχειρηματίας, που για χρόνια έκανε λάντζα στο Μαξίμου, το τελευταίο διάστημα μέσω συμβούλου πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ απέκτησε διάφορα νταραβέρια και με τη Νέα Δημοκρατία.

Όπως αντιλαμβάνεστε οι υποθέσεις έχουν παγώσει λόγω διαπλοκής και συναλλαγής.