Γιώργος Μαστροδημήτρης: Πρέπει να αποκτήσουμε ράφι με ελληνικά προϊόντα στα σούπερ μάρκετ του εξωτερικού

Ο Γιώργος Μαστροδημήτρης διακρίνεται για την βαθιά γνώση του στην ελληνική κουζίνα και των προϊόντων της χώρας μας, γι’ αυτό και βρίσκεται πίσω από κάθε ενέργεια που αποσκοπεί στην “διαφήμιση” των τοπικών μας προϊόντων αλλά και της ελληνικής κουζίνας. Ο ίδιος λέει “Ελληνική κουζίνα είναι η μνήμη της γεύσης που έχει αποτυπωθεί μέσα στο μυαλό μας από τα παιδικά μας χρονιά, βοηθώντας όλοι να ετοιμαστεί το οικογενειακό τραπέζι και περιμένοντας να φάμε ενώ τσιμπούσαμε από την κατσαρόλα. Αυτή η γεύση του κοκκινιστού, της φασολάδας, το πρασοσέλινο με χοιρινό είναι η ελληνική κουζίνα απλή και πολύ νόστιμη. Τώρα, βέβαια, θα πρέπει να σκεφτούμε τρόπους να παρουσιάσουμε αυτό το φαγητό στα εστιατόρια, αλλά νομίζω ότι οι Έλληνες μάγειροι είναι πολύ καλοί πλέον σε αυτό”.

Τι μπορούμε όμως να κάνουμε για να μάθουν την Ελληνική κουζίνα στο εξωτερικό; Η λύση που προτείνει είναι καινοτόμα και άκρως ενδιαφέρουσα καθώς αναφέρει “Η ελληνική κουζίνα στο εξωτερικό λίγο πολύ είναι γνώριμη, το δύσκολο είναι να αποκτήσουμε στα σούπερ μάρκετ ράφι με ελληνικά προϊόντα. Γιατί την συνταγή θα την βρεις να την εκτελέσεις όπου και να είσαι πλέον, τα υλικά, όμως, είναι δύσκολο να βρεις. Άρα νομίζω ότι πρέπει να δυναμώσουμε στις εξαγωγές πρώτης και μεταποιημένης ύλης έτσι ώστε να δοκιμάζουν οι ξένοι τα υλικά μας και να τα προτιμούν από αντίστοιχα αλλά”.