Δήμος Φιλοθέης-Ψυχικού

Ο Δήμος Φιλοθέης-Ψυχικού φέρεται να έχει αναθέσει σε γνωστή εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων την μελέτη δημιουργίας κοινόχρηστου χώρου και υπόγειου γκαράζ στο οικοδομικό τετράγωνο 16 (Φιστικιές) στην περιοχή του Νέου Ψυχικού δίπλα στον “Φάρο” της Λεωφόρου Κηφισίας.

Η περιοχή του Φάρου Νέου Ψυχικού παρουσιάζει έντονο κυκλοφοριακό πρόβλημα λόγω της υψηλής συγκέντρωσης καταστημάτων και χώρων εστίασης σε συνδυασμό με τις κατοικίες στην γύρω περιοχή.

Με την δημιουργία κοινόχρηστου χώρου και υπόγειου γκαράζ ο Δήμος στοχεύει στην κάλυψη των αναγκών στάθμευσης των πελατών των καταστημάτων και στην αποσυμφόρηση της περιμετρικής στάθμευσης στις περιοχές κατοικίας. Εντούτοις υπάρχουν ανησυχίες ότι η δημιουργία του νέου χώρου στάθμευσης δεν θα έχει την αναμενόμενη ωφέλεια και αντιθέτως θα ενισχύσει την προσέλευση των πελατών κυρίως του εμπορικού κέντρου επί των οδών Ολυμπιονικών (παράδρομος Λ. Κηφισίας) και Λυκούργου.

Σημειώνεται ότι το 2016,  έπειτα από πολυετή διαδικασία, εγκρίθηκε με Προεδρικό Διάταγμα η τροποποίηση του ρυμοτομικού σχεδίου στο οικοδομικό τετράγωνο 16 καθορίζοντας τμήμα αυτού ως οικοδομήσιμου χώρου και δημιουργώντας στο υπόλοιπο κοινόχρηστους χώρους και πεζόδρομους.