Στον Όμιλο Συγγελίδη η αντιπροσωπεία της Mazda στην Ελλάδα

Μετά από απουσία περίπου πέντε ετών, η Mazda επιστρέφει στην ελληνική αγορά μέσω του ομίλου Συγγελίδη, με την προοπτική να ξεκινήσει εκ νέου τις πωλήσεις καινούργιων μοντέλων στην εγχώρια αγορά αρχής από το καλοκαίρι. Η αρχή μάλιστα θα γίνει με νέο σημείο πώλησης στο νότιο τομέα της Αθήνας και οι Έλληνες οδηγοί θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν την τελευταία σειρά μοντέλων της Mazda, όπως το Mazda3, το Mazda MX-5, καθώς και το Mazda CX-5 SUV.

O David McGonigle, Regional Director της Mazda Centraland South East Europe, δήλωσε σχετικά: «Είμαστε πραγματικά ενθουσιασμένοι με την επίτευξη της συγκεκριμένης συμφωνίας. Τα τελευταία χρόνια ήμασταν αποδέκτες συνεχών αιτημάτων για επιστροφή της μάρκας στην Ελλάδα και τώρα πιστεύουμε ότι είναι η κατάλληλη στιγμή. Στον Όμιλο Συγγελίδη βρήκαμε έναν συνεργάτη υψηλών προδιαγραφών, που πιστεύει στις αξίες της μάρκας και θα διασφαλίσει με τον καλύτερο τρόπο την επάνοδό της σε μια αγορά στην οποία τα αυτοκίνητά μας είχαν σημειώσει μεγάλη εμπορική επιτυχία στο παρελθόν.

Από την πλευρά του, ο Πολύχρονης Συγγελίδης, επικεφαλής των επιχειρήσεων του Ομίλου σχολίασε: «Είμαστε πολύ ευτυχείς που η Mazda επέλεξε εμάς για αυτό το εγχείρημα, σε αυτή την σημαντική στιγμή για το brand. Είμαστε βέβαιοι ότι η μακροχρόνια δέσμευσή μας στην επίτευξη μιας ηγετικής θέσης στη εγχώρια αγορά αυτοκινήτου, παρέχοντας έναν ολοκληρωμένο συνδυασμό προϊόντων και υπηρεσιών και μια εμπειρία υψηλής ποιότητας στους πελάτες μας, θα επιτρέψουν σε μια νέα γενιά Ελλήνων να γνωρίζουν και να ερωτευθούν τα αυτοκίνητα της Mazda».

H Mazda εμφανίστηκε στην ελληνική αγορά το 1982, πετυχαίνοντας πωλήσεις άνω των 100.000 οχημάτων. Τον Ιούλιο του 2014, ωστόσο, κατατέθηκε αίτηση πτώχευσης, διατηρήθηκε, όμως, το δίκτυο των 14 εξουσιοδοτημένων επισκευαστών της Mazda, οι οποίοι παρείχαν υπηρεσίες, συντήρηση και και γνήσια ανταλλακτικά Mazda σε εθνικό επίπεδο.