Ο Σαρδελής, η ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ, η Καρέντα και οι «παλαιές νοοτροπίες»

Σοβαρή εντύπωση και ανησυχία προκαλεί στην Εθνική Τράπεζα, στην ΤτΕ, στην Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών και γενικά στην ασφαλιστική αγορά η νέα επίσημη ανακοίνωση του συλλόγου υπαλλήλων της ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ και αυτή τη φορά του προέδρου του Δ.Σ της ασφαλιστικής αυτής κ. Χριστόφορου Σαρδελή.

Ο Σύλλογος Υπαλλήλων ουσιαστικά «αδειάζει» και μέμφεται τις αναφορές του κ. προέδρου σε «παλαιές νοοτροπίες οι οποίες θα δημιουργήσουν προβλήματα», κατά τη συνέντευξή του σε εφημερίδα.

Απόλυτα έγκυρες πληροφορίες μας από το περιβάλλον του συνδικαλιστικού οργάνου της ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ κάνουν λόγο για καθεστωτική και συστημική νοοτροπία του κ. προέδρου που εκφράζεται:

  • Είτε με την τοποθέτησή του, τον Μάρτιο του 2016, σε θέση μη εκτελεστικού προέδρου του Δ.Σ με αποδοχές και παροχές άνω των 200.000 ευρώ ετησίως για 12 συνεδριάσεις.
  • Είτε με την παράλληλη τοποθέτησή του ως εκτελεστικού προέδρου του Δ.Σ της ΚΑΡΕΝΤΑ, που παίρνει δουλειές από την ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ (ακόμη περιμένουμε την απάντηση της ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ στο δημοσίευμά μας της 22/3/2019).
  • Είτε με την αγορά πολυτελούς λιμουζίνας S90 VOLVO με αριθμό κυκλοφορίας ΙΤΟ 6717, την οποία, λόγω υψηλής φορολογίας, πήρε τελικά στο όνομά της η Εταιρείας και την κυκλοφορεί ο κ. πρόεδρος. Μεγαλεία!!! Στην Ελλάδα του 2019…

Άσχημες εντυπώσεις προκαλεί η αμήχανη σιωπή της διοίκησης της ΕΤΕ, που αγνοεί τις αιτιάσεις του Συλλόγου Υπαλλήλων και συνεχίζει να προσφέρει ασυλία στον κ. Σαρδελή και δεν τον απομακρύνει από την θέση του, κλείνοντας τα μάτια και τα αυτιά της στην σαφέστατη παραβίαση του FIT AND PROPER και των κωλυμάτων ασυμβίβαστου που έχει ο κ. Σαρδελής. Όπως κλείνει τα μάτια και στο γεγονός ότι ο κ. Σαρδελής, όπως λένε οι πληροφορίες μας, ΑΣΚΕΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ εκτελεστικά καθήκοντα.

Αναμένουμε με ενδιαφέρον τις εξηγήσεις της ΕΤΕ και της κ. Σεληνιωτάκη και των θεματοφυλάκων της νομιμότητας, της ηθικότητας, του FIT AND PROPER της Κανονιστικής Συμμόρφωσης και της Εταιρικής Διακυβέρνησης!