Ρεκόρ νέων συνδρομητών για τη Νetflix το πρώτο τρίμηνο

Πτώση 1% στις ηλεκτρονικές συναλλαγές σημειώνει η Netflix μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, σήμερα Τρίτη, μετά το κλείσιμο της Wall Street.

Τα κέρδη για το πρώτο τρίμηνο του έτους σύμφωνα με την εταιρεία ανήλθαν στα $344 εκατομμύρια ή 76 σεντς ανά μετοχή αυξημένα από τα 65 σεντς ανά μετοχή πέρυσι. Τα έσοδά της διαμορφώθηκαν στα $4,52 δισεκατομμύρια επίσης αυξημένα από τα $3,7 δισεκατομμύρια που κατέγραψε την ίδια περίοδο πέρυσι.

Τα κέρδη ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών που ανέμεναν κέρδη ύψους 58 σεντς ανά μετοχή σε πωλήσεις ύψους $4,5 δισεκατομμυρίων. Οι νέοι συνδρομητές το πρώτο τρίμηνο ανήλθαν στα 9,6 εκατομμύρια, σημειώνοντας ρεκόρ και ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών που έκαναν λόγο για $8,06 εκατομμύρια νέους συνδρομητές. Οι επενδυτές επικεντρώνονται κυρίως στους συνδρομητές της Νetflix παρά στις οικονομικές της επιδόσεις διότι αυτό το στοιχείο είναι τώρα σημαντικό καθώς αυξάνεται ο ανταγωνισμός από τις Apple και Disney.

H Netflix για το δεύτερο τρίμηνο ανακοίνωσε πως αναμένει κέρδη 55 σεντς ανά μετοχή, μειωμένα από τα 85 σεντς ανά μετοχή που είχε σημειώσει την αντίστοιχη περσινή περίοδο και πολύ χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών που κάνουν λόγο για 99 σεντς ανά μετοχή. Η Netflix επίσης αναμένει 5 εκατομμύρια νέους συνδρομητές το δεύτερο τρίμηνο, χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών που εκτιμούν πως κατά μέσο όρο οι νέοι συνδρομητές θα ανέλθουν στα 5,4 εκατομμύρια.