ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ Λάρισα: Λιμνάζει στο γραφείο Γαβρόγλου επένδυση 2,5 εκατ. ευρώ

Ο φάκελος του κτιρίου που έχουν μισθώσει το ΙΕΚ Όμηρος και το Aegean College στο κέντρο της Λάρισας βρίσκεται προς υπογραφή στο υπουργείο Παιδείας από τις 8 Μαρτίου μετά την τρίτη διαδοχική θετική διατύπωση γνώμης από τον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού προσανατολισμού (ΕΟΠΠΕΠ). Παρ’ όλα αυτά ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου δείχνει να καθυστερεί αναιτιολόγητα να βάλει την τυπική υπογραφή που απαιτείται ώστε οι δύο εκπαιδευτικοί φορείς να ξεκινήσουν τη λειτουργία τους στη Θεσσαλική πρωτεύουσα, γεγονός που προκαλεί υποψίες καθώς στην υπόθεση είχαν εμπλακεί ανταγωνιστές. Σύμφωνα με έγκυρες πηγές έχουν αρθεί οριστικά τα εμπόδια που είχαν εγείρει τεχνηέντως κέντρα που επιθυμούν την ακύρωση της επένδυσης και τα όποια έχουν αποδεδειγμένα παρέμβει ώστε να την ακυρώσουν φτάνοντας στα υψηλά κλιμάκια του υπουργείου.

Ο φάκελος του κτηρίου είναι πλήρης εδώ και πολλούς μήνες. Οι αρμόδιες υπηρεσίες έχουν ελέγξει διεξοδικά το κτίριο και έχουν δώσει το «πράσινο φως». Επίσης ο φάκελος έχει περάσει με θετική εισήγηση από τρία διαδοχικά Δ.Σ. του ΕΟΠΠΕΠ (τις δύο πρώτες φορές επιστράφηκε από το υπουργείο πίσω στον οργανισμό με αδιαφανείς και παρελκυστικές τακτικές). Σε κάθε περίπτωση ο υπουργός Παιδείας θα οφείλει να αποδείξει εμπράκτως ποιος κάνει κουμάντο στο υπουργείο του και να αποτινάξει τους ψιθύρους στην εκπαιδευτική κοινότητα αφού ήδη κάποιοι ανταγωνιστές δεν κρύβουν ότι ήθελαν να ακυρώσουν με κάθε τρόπο την επένδυση.

Η επένδυση του Εκπαιδευτικού Ομίλου «Όμηρος» σε ένα εγκεκριμένο απ’ όλες τις κρατικές υπηρεσίες κτίριο στην πόλη της Λάρισας αναμένεται να ξεπεράσει τα 2,5 εκατ. ευρώ, ενώ οι θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν υπολογίζεται ότι θα ξεπεράσουν τις 150. Εκτός από την απασχόληση, η επένδυση ανοίγει αναπτυξιακές προοπτικές για ολόκληρη τη Θεσσαλία, αφού αν δει κανείς τη θετική πλευρά του ανταγωνισμού όπως άλλωστε πρέπει να είναι, τοποθετούνται οι βάσεις προκειμένου η ευρύτερη περιοχή να εξελιχτεί σε έναν σύγχρονο εκπαιδευτικό κόμβο που θα προσελκύσει σπουδαστές.